6 Aplikasi Pembelajaran Matematik Android ini menjadikan anda pandai mengira dengan cepat

Jaka ada jalan penyelesaian untuk anda yang ingin pandai dalam Matematik. Tidak perlu mengambil pelajaran, anda hanya boleh menyediakan telefon pintar Android dan memasang aplikasi pembelajaran matematik berikut.

Matematik adalah salah satu pelajaran paling sukar yang membuat sebilangan orang keliru kerana mereka tidak dapat memahaminya. Bagi pelajar, Matematik kadang - kadang menjadi cabaran terbesar dalam mengambil bahagian dalam pembelajaran, terutamanya ketika ujian atau peperiksaan diadakan.

Pelbagai kaedah digunakan untuk memahami Matematik, termasuk mengambil pelajaran atau bimbingan khas, aka mengajar. Namun, tidak semua orang suka mengambil bahagian dalam pelajaran, terutama jika terasa sangat memakan masa.

Tapi jangan risau, Jaka ada jalan keluar untuk anda yang ingin pandai dalam Matematik. Tidak perlu mengambil pelajaran, anda cukup menyiapkan telefon pintar Android dan memasang aplikasi pembelajaran matematik Android berikut.

BACA JUGA
  • 80 Aplikasi Android PALING Unik dan Menarik untuk 2017
  • 11 Aplikasi Android Keren ini TIDAK DAPAT berada di Telefon Pintar Anda
  • 3 Aplikasi ini dapat menjadikan Android anda lebih canggih daripada iPhone

6 Aplikasi Pembelajaran Matematik Android

1. Trik matematik

Hanya dalam satu aplikasi untuk belajar matematik, anda akan mendapat pelbagai trik matematik mulai dari penambahan asas hingga kuasa dua.

Trik Matematik akan membantu anda mempelajari Matematik dengan cara yang mudah dan menyeronokkan. Terdapat kira-kira 24 helah yang dijelaskan dengan terperinci dan mudah difahami.

2. Ahli Matematik

Markus Ideas akan memberi anda pelbagai formula Matematik termasuk Fizik yang sangat berguna untuk menyelesaikan tugasan dan berlatih menjawab soalan.

Tidak hanya memberikan formula, Ahli Matematik juga dapat mengira formula dan membolehkan anda menulis soalan yang akan dikira oleh aplikasi ini.

3. Kamus Matematik

Tidak perlu membeli dan membawa kamus setebal ensiklopedia di mana sahaja untuk mempelajari formula Matematik. Anda hanya perlu memasang aplikasi Kamus Matematik pada telefon pintar Android.

Aplikasi pembelajaran matematik ini berfungsi di luar talian sehingga anda dapat menggunakannya pada bila-bila masa tanpa perlu memikirkan kuota.

Di sini anda akan menemui beribu-ribu formula matematik dan senarai abjad yang akan menjadi alat pembelajaran praktikal yang boleh anda gunakan jika perlu.

4. Malmath

Malmath adalah penyelesai masalah yang sangat kuat bagi anda yang sukar memahami Matematik. Aplikasi pembelajaran matematik di Android ini berfungsi di luar talian untuk menyelesaikan masalah seperti integrasi, derivatif, trigonometri, had, logaritma, persamaan dengan aljabar . Belajar Matematik menjadi lebih mudah dengan Malmath.

Anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk membantu memahami Matematik dengan pelbagai tahap kesukaran . Anda juga akan lebih mudah difahami dengan langkah terperinci dan tidak rumit .

5. Matematik Foto

Photo Math adalah kaedah paling praktikal untuk menjawab masalah Matematik. Tidak perlu rumit, yang harus anda lakukan hanyalah membuka aplikasi ini dan menunjukkan telefon kamera ke arah masalah matematik dalam buku ini. Sekiranya masalah dikesan, maka jawapan untuk masalah itu akan segera diperoleh.

Dengan Photo Math, anda dapat menjawab aritmetik, integer, pecahan, nombor perpuluhan, punca, aljabar, persamaan / ketaksamaan linear, kuasa dua, nilai mutlak, persamaan sistem, logaritma, trigonometri, logaritma, eksponen, derivatif, dan integral.

Malangnya, Photo Math tidak dapat membaca soalan tulisan tangan . Oleh itu, anda hanya boleh menggunakan aplikasi ini untuk menjawab soalan yang dicetak dengan komputer.

6. Matematik Freaking

Aplikasi percuma dari Nguyen Luong Bang ini berbentuk seperti permainan yang akan melatih ketangkasan otak anda dalam menjawab masalah matematik.

Anda boleh menggunakan Freaking Math untuk berlatih menjawab soalan Matematik dari mudah hingga sukar .

Pelbagai soalan akan muncul di layar dan anda tidak mempunyai banyak waktu untuk memilih jawapan yang tepat. Aplikasi ini sangat sesuai untuk melatih otak dan memeriksa bagaimana anda dapat menjawab masalah matematik.

Itulah 6 aplikasi pembelajaran matematik Android yang boleh anda kira dengan cepat. Gunakan aplikasi ini sebagai media pembelajaran, tetapi jangan biarkan anda menggunakannya semasa ujian atau peperiksaan, ya!

Artikel Berkaitan