13 Permainan Seram dengan Grafik HD Terbaik di Android

13 permainan seram terbaik di Android dengan Grafik HD.

Apa yang anda ada dalam fikiran mengenai permainan seram ? Kesekian kalinya membincangkan permainan seram, pasti akan selalu membincangkan tentang hantu atau raksasa yang menakutkan. Sama seperti di platform Android, permainan seram juga merupakan salah satu pilihan kegemaran penggemar permainan.

Persoalannya, adakah setiap permainan dapat membawa permainan seram dengan pengalaman yang realistik? Oleh itu Jaka telah mengumpulkan 13 permainan seram terbaik di Android dengan grafik HD. Berikutan kajian semula.

BACA JUGA
  • 7 Momen Paling Menakutkan yang Pernah Dalam Permainan Seram
  • 5 Permainan Seram dengan Iblis Paling Mengerikan Ini Bukan Pengecut
  • MENGHILANGKAN! 5 Permainan Seram Ini Diilhamkan Dari Kisah Sebenar

13 Permainan Seram Terbaik di Android dengan Grafik HD

1. Fahrenheit: Ramalan Indigo

Permainan yang cukup terkenal di PC , Fahrenheit: Indigo Prophecy adalah permainan yang digelar sebagai drama interaktif. Permainannya agak mudah, di mana permainan sinematik digabungkan dengan beberapa teka-teki. Menariknya, walaupun dari PC, tidak ada perbezaan yang signifikan pada versi Android, bahkan grafiknya agak sama. Tentunya ketakutan yang dikemukakan masih dapat dirasakan walaupun hanya di belakang skrin telefon pintar.

2. Sekolah: Hari Putih

Permainan yang satu ini juga merupakan pembuatan semula dari permainan PC legenda berjudul White Day: A Labyrinth Named School , yang dinamakan semula pada Android menjadi The School: White Day . Sebenarnya ia dijadikan permainan dengan grafik 3D. Kerana ia berasal dari pembangun dari Korea Selatan , SONNORI , dalam permainan bertema sekolah ini dengan nuansa Asia yang tebal. Bagi mereka yang suka permainan K-Pop dan permainan seram, anda tidak boleh ketinggalan dalam permainan yang satu ini.

3. Lima Malam di Freddy's: Lokasi Kakak

Sejak kemunculannya dalam permainan pertama Five Nights at Freddy's menjadi sensasi menarik bagi pencinta permainan seram, kini permainan ini telah mencapai siri kelima. Five Nights at Freddy's: Sister Location meneruskan kisah permainan sebelumnya. Walaupun mempunyai beberapa inovasi baru di dalamnya, permainan ini tetap sesuai dengan latar belakang penjaga restoran dengan animatronik pemakanan manusia . Anda akan diminta mengembara setiap malam sambil melindungi diri anda dari serangan Animatronik jahat.

4. A-2481

A-2481 adalah permainan seram yang baru-baru ini dirilis, tetapi ia membawa sensasi yang membuat peminat permainan seram teruja. Latar belakang kisah seorang wartawan yang ingin menyiasat sebuah bunker rahsia pada zaman ketenteraan Soviet dengan kod A-2481 . Anda akan 'mengelilingi' bunker yang dikatakan sebagai tempat penyelidikan untuk mengawal otak manusia . Koridor gelap dan makhluk menyeramkan akan menakutkan anda.

5. Gelap Ketakutan

Sebelum membincangkan masalah permainan ini, ada fakta yang mengejutkan bahawa The Dark of Fear adalah permainan seram indie yang pada asalnya dibuat oleh pelajar berusia 18 tahun , Yiyeoseo . Yang kini telah dikembangkan oleh pembangun Orange Mobile Game . Permainan yang dibuat dengan grafik 3D adalah mengenai seorang wartawan yang sedang menyiasat seorang wanita misteri . Kemudian pada akhirnya anda akan bermain di hospital jiwa yang tegang.

6. Fenomena

The Phenomenon adalah permainan seram survival episodik dengan kisah yang sangat baik. Watak utamanya ialah Barry Nellan , seorang penyelidik paranormal yang karyanya terkenal di seluruh dunia. Dalam permainan perdana, anda akan menjelajahi kawasan yang sangat luas, di mana anda diminta untuk melakukan penyelidikan paranormal. Anda akan mengalami pengalaman menakutkan terhadap makhluk astral ini .

7. Lilin Orang Mati

Mahukan permainan seram dengan mod permainan FPS yang menegangkan? Lilin Orang Mati adalah jawapannya. Selain itu, permainan ini juga kelihatan memukau dengan grafik 3D yang menakjubkan. Tugas anda di sini adalah menghalau hantu di rumah lama yang berhantu. Anda akan menolong seorang imam bernama David dalam permainan ini.

8. Ketakutan: Rumah Menjerit Menyeramkan

Bercakap tentang cinta, ia juga berkaitan dengan rasa cemburu. Inilah latar belakang kisah The Fear: Creepy Scream House . Menceritakan kisah seorang isteri yang mati, Marta , yang telah menjadi hantu, dan ingin membunuh suaminya yang berkahwin semula dan mempunyai keluarga baru. Nasib buruk dalam permainan ini akan hadir dengan segera bermula dari 5 minit pertama . Anda akan terus merasa takut di dalam rumah berhantu. Berjalan seperti roller coaster, sesi menakutkan tidak akan terlepas dalam setiap minit permainan hingga akhir.

9. Gabriel Knight: Dosa Bapa

Gabriel Knight: Sins of the Fathers , juga merupakan pembuatan semula permainan terkenal sebelumnya pada tahun 1993 . Dalam pembuatan semula versi Android ini, pembangun mengubahnya dengan grafik yang lebih baik dan penambahan teka-teki tebal dengan permainan bernuansa seram. Di sini anda akan menjadi tokoh yang bertanggungjawab menyelesaikan serangkaian ritual pembunuhan biadab , yang ada di New Orleans . Walau bagaimanapun, di sinilah anda akan menemui sejarah watak utama.

10. Lelaki Ramping Asal 3: Sekolah Terbengkalai

Slender Man adalah watak fiksyen yang sangat terkenal di dunia. Bermula dari pertandingan reka bentuk, Slender Man kini mara dalam pelbagai permainan seram. Slender Man Origins 3: Abandoned School adalah sekuel permainan sebelumnya, yang menceritakan kisah kanak-kanak di sekolah yang hilang selama bertahun-tahun. Sebagai watak utama, kita akan mendedahkan kes misteri ini.

11. Wilayah Paranormal 2

AGaming + adalah pembangun Android terkenal yang pandai membuat permainan seram. Salah satunya adalah Wilayah Paranormal 2 yang membawa ketegangan yang tegang dan mencengkam. Kisahnya bermula apabila anda menerima mesej daripada orang asing yang memberitahu anda mengenai peristiwa mistik di rumah mereka. Betul, tugas anda adalah untuk menyelidiki aktiviti paranormal dan bersiap-siap untuk menemui iblis jahat.

12. Keturunan HD

Permainan bermula apabila kita tiba-tiba berada di sebuah gua di mana-mana sahaja. Kemudian watak kami berjalan kerana mereka dikejar oleh raksasa raksasa. Ternyata permulaan adalah bayangan masa lalu watak utama. Kerana masa lalu terus menghantui, di The Descent , anda akan melengkapkan masa lalu anda dengan kembali ke gua.

13. Malam Ketakutan Goosebumps

Akhirnya datang dari permainan seram legenda yang dibawa ke platform Android. Goosebumps Night of Scares akan membawa mimpi buruk 'indah' ‚Äč‚Äčkepada para peminat permainan seram. Anda dikehendaki bertahan di rumah RL Stine , di mana rumah itu penuh dengan pelbagai makhluk aneh. Bermula dari hantu, syaitan, hingga raksasa yang menakutkan.

Itulah 13 permainan seram terbaik di Android dengan Grafik HD. Jadi yang mana anda mahu bermain? Tuliskan di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan