Cara Memeriksa Kelajuan Internet di Android dalam Masa Nyata

Internet telah menjadi bahagian yang tidak dapat dipisahkan dalam kehidupan hari ini. Agar tidak terjebak lambat, ini adalah cara memeriksa kelajuan internet Android secara real-time dengan menggunakan aplikasi Network Speed.

Internet telah menjadi bahagian yang tidak dapat dipisahkan dalam kehidupan masyarakat di era moden. Bukan hanya telefon pintar, dengan konsep Internet of Things (IoT) semua peranti di sekitar anda kini menggunakan kehebatan internet.

Jadi buat masa ini, adakah anda masih sering terganggu dengan kelajuan internet yang perlahan? Jaka seterusnya akan memberitahu anda ** cara memeriksa kelajuan internet di Android * dalam masa nyata!

BACA JUGA
  • PERCUMA! Ini adalah Cara Meningkatkan Kelajuan Internet hingga 500 Mbps
  • 100% BERKUASA! Ini adalah Cara Meningkatkan Kelajuan Internet pada Alat Anda
  • 5 Mitos Meningkatkan Kelajuan Internet Yang Salah

Cara Memeriksa Kelajuan Internet di Android secara Nyata

Merupakan Speed ​​Network - Aplikasi pemantauan yang dapat membantu anda memeriksa kelajuan internet. Uniknya, kelajuan internet yang anda gunakan akan diperbaharui dalam masa nyata untuk mengetahui kecepatan memuat turun dan memuat naik pakej data atau bahkan rangkaian WiFi.

  • Kali pertama anda perlu memuat turun aplikasi Network Speed ​​- Monitoring yang dikembangkan oleh Evozi di Google Play Store. Aplikasi produktiviti ini tersedia untuk lelaki percuma!
Apps Utilities Evozi MUAT TURUN
  • Sekiranya demikian, anda boleh membuka Kelajuan Rangkaian yang sudah terpasang. Pada skrin pembuka, anda boleh melangkau langkah dengan mengetuk butang Langkau atau leret ke kanan untuk mengetahui maklumat dan ketuk butang Selesai .
  • Untuk memeriksa kelajuan internet, pada pandangan utama anda akan diberi carta kelajuan internet yang digunakan oleh telefon pintar Android anda. Terdapat muat turun dan muat naik juga. Terdapat juga maklumat mengenai kelajuan internet semasa, kelajuan internet tertinggi dan rangkaian apa yang sedang digunakan.
  • Anda juga dapat mengetuk ikon Tetapan di sudut kanan atas untuk mengatur Bar Pemberitahuan , Widget Terapung , Pemantauan Penggunaan dan Tampilkan di Tetapan Pantas untuk tetapan tambahan.
  • Ketik juga ikon tiga baris di sudut kiri atas untuk pilihan tambahan. Contohnya, Maklumat Terperinci untuk mengetahui penggunaan internet setiap hari. Atau juga menu Aplikasi Statistik untuk mengetahui penggunaan internet pada setiap aplikasi.

Itulah cara untuk memeriksa kelajuan internet Android secara real-time dengan menggunakan aplikasi Network Speed ​​- Monitoring. Anda tidak perlu risau lagi, anda akan bertemu dengan rangkaian yang perlahan. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Internet atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan