3 Cara Mengaktifkan Hotspot di iPhone, Dijamin Kejayaan!

Hotspot Peribadi di iPhone tiba-tiba hilang dan tidak berfungsi? Tenang, inilah cara mengaktifkan hotspot di iPhone supaya saya dapat berkongsi rangkaian internet.

Hotspot adalah salah satu ciri pada telefon pintar yang sangat berguna dan diperlukan oleh banyak pengguna, termasuk untuk pengguna iPhone.

Malangnya, Hotspot Peribadi di iPhone sering mengalami gangguan, seperti tiba-tiba hilang dan tidak berfungsi.

Akibatnya, anda tidak akan dapat berkongsi rangkaian dengan peranti lain atau penambatan wifi. Ini tentunya sangat membimbangkan.

Nah, di sini Jaka memberitahu anda tentang cara mengaktifkan titik panas di iPhone tanpa kerumitan dan dijamin berjaya. Lihat, geng!

 • Cara Mengaktifkan Hotspot di iPhone
  • Mulakan semula iPhone
  • Tetapkan semula Tetapan Rangkaian
  • Tetapan APN
 • Bonus: Cara menetapkan APN untuk semua pengendali
 • Mengapa tidak ada iPhone Hotspot?

  Pengguna iPhone mesti keliru mengapa hotspot iPhone tidak wujud dan pembawa hubungan arahan muncul ketika anda ingin mengaktifkan hotspot.

  Masalah hotspot iPhone menghubungi pembawa bukan disebabkan oleh kerosakan pada iPhone, tetapi hanya memerlukan konfigurasi rangkaian lebih jauh untuk menggunakannya pada iOS terbaru.

  Walaupun tidak berfungsi atau tidak berfungsi, anda tidak perlu risau kerana anda dapat memulihkan ciri itu dengan mudah.

  Cara Mengaktifkan Hotspot di iPhone

  Sebelum memutuskan untuk menyervis iPhone, lebih baik anda mencuba beberapa cara untuk menyediakan pembawa hubungan Hotspot Peribadi di iPhone.

  Jangan biarkan saya keliru lagi, lihat cara mengaktifkan Hotspot Peribadi dengan mudah di iPhone dari Jaka, geng. Dijamin cepat dan berjaya!

  1. Mulakan semula iPhone

  Apabila titik panas pada siri iPhone terbaru atau lama tidak berfungsi, cara pertama dan termudah untuk melakukannya adalah dengan memulakan semula peranti.

  Kedengarannya mudah, tetapi kaedah ini dapat menyelesaikan masalah mudah yang berlaku pada telefon pintar, termasuk kehilangan titik panas pada iPhone.

  Untuk memulakan semula iPhone , tekan dan tahan butang utama, kemudian tidur / bangun pada masa yang sama sehingga logo Apple muncul di skrin.

  2. Tetapkan Semula Tetapan Rangkaian

  Sekiranya masih tidak berfungsi, jangan risau. Cara memunculkan Hotspot Peribadi di iPhone juga dapat dilakukan dengan mengatur ulang rangkaian atau Reset Network Settings .

  Kerana, masalah ini dapat disebabkan oleh kesalahan dalam tetapan yang mengawal akses perangkat ke jaringan selular dan Wi-Fi.

  Ini mungkin menyebabkan perubahan tidak sengaja semasa peningkatan OS. Menetapkan semula tetapan rangkaian juga kembali ke tetapan awal.

  - Langkah 1: Masuk ke menu Tetapan .

  - Langkah 2: Pilih menu Umum . Tatal dan klik pilihan Tetapkan Semula .

  - Langkah 3: Klik Reset Tetapan Rangkaian . Dalam amaran timbul, tekan Tetapkan semula Tetapan Rangkaian .

  Kaedah ini hanya menetapkan semula tetapan dan kembali ke pengaturan semula, sehingga tidak akan menghapus data yang ada di perangkat.

  - Langkah 4: Tunggu iPhone dimulakan semula secara automatik. Selepas boot, periksa skrin Tetapan untuk mengaktifkan Hotspot Peribadi .

  3. Tetapan APN

  Sekiranya masih tidak berfungsi, cara seterusnya untuk mengaktifkan titik panas di iPhone adalah dengan menetapkan Nama Titik Akses (APN), geng.

  Dalam beberapa kes, APN untuk Hotspot Peribadi mesti diisi secara manual oleh pengguna. Sekiranya tidak, ciri Hotspot Peribadi tidak dapat diaktifkan.

  Selain berkongsi rangkaian dengan iPhone lain, langkah ini juga merupakan cara untuk berkongsi hotspot iPhone ke Android dan peranti lain yang anda mahukan.

  - Langkah 1: Buka menu Tetapan pada iPhone.

  - Langkah 2: Cari menu Selular kemudian klik. Setelah dibuka, pilih Rangkaian Data Selular .

  - Langkah 3: Isi APN, Nama Pengguna, dan Kata Laluan di bahagian Data Selular sesuai dengan operator yang anda gunakan.

  - Langkah 4: Isi APN, Nama Pengguna, dan Kata Laluan yang sama di bahagian Hotspot Peribadi .

  - Langkah 5: Selesaikan. Anda boleh mengaktifkan titik panas pada iPhone dengan segera.

  Ia mudah, bukan? Sekiranya anda tiba-tiba mengalami kehilangan ciri penting pada iPhone ini, anda boleh mengulangi kaedahnya lebih awal, geng.

  Bonus: Cara menetapkan APN untuk semua pengendali

  Setiap rangkaian yang ditawarkan oleh operator mempunyai tetapan APN yang berbeza, geng.

  Selain menjadi cara untuk mengaktifkan titik panas pada iPhone, tetapan APN juga dapat menjadikan internet anda lebih cepat.

  Untuk membuat tetapan APN mengikut operator yang anda gunakan, klik pautan di bawah kumpulan ini!

  Cara menetapkan Telkomsel APN.

  Cara menetapkan Paksi APN.

  Cara menyediakan APN XL.

  Cara menetapkan Smartfren APN.

  Cara menetapkan Indosat APN.

  Cara menetapkan APN Tri.

  Sekarang itulah cara ketiga untuk mengaktifkan hotspot iPhone yang hilang atau arahan pembawa kenalan muncul. Setelah aktif, anda juga boleh berkongsi internet dengan peranti lain.

  Apabila masalah ini berlaku, anda tidak perlu risau kerana hotspot yang hilang bukan disebabkan oleh kerosakan iPhone, tetapi hanya memerlukan konfigurasi rangkaian lebih lanjut.

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan