23 Aplikasi Pemain Muzik Terbaik 2018 (Android dan PC)

Jaka mempunyai cadangan untuk Aplikasi Pemain Muzik 2018 terbaik dan terbaru untuk Android dan PC / Laptop. Terdapat juga pautan muat turun percuma di dalamnya!

Adakah anda suka mendengar lagu dangdut terkini atau menyukai muzik K-Pop? Hampir tidak boleh hidup tanpa lagu tetapi pemain muzik anda jelek dan berderak?

Apa sahaja muzik yang anda pilih, percuma! Muzik adalah bahasa sejagat!

Sekiranya anda benar-benar mencari aplikasi pemain muzik, ini sangat sesuai!

Jaka mempunyai ini, cadangan untuk aplikasi pemain muzik terbaik 2018! Kedua-dua aplikasi di Android dan PC!

Terdapat juga aplikasi pemutar muzik oline atau streaming yang sangat memukul semua orang!

 • Pemain Muzik Pulsar
 • Pemain Muzik Shuttle
 • Aplikasi Pemain Muzik Luar Talian Lain ~
 • Aplikasi Pemain Muzik Dalam Talian
  • Muzik Lava
  • JOOX
  • Spotify
  • Aplikasi Pemain Muzik Dalam Talian Lain ~
 • Aplikasi Pemain Muzik PC
  • Winamp
  • Muzik Groove
  • VLC
  • Aplikasi Pemain Muzik PC Lain ~
 • Aplikasi Pemain Muzik Luar Talian

  Sebenarnya, Jaka tidak bermaksud melarang anda menggunakan aplikasi lalai untuk mendengar muzik.

  Namun, kerana mendengar muzik dapat menenangkan hati dan fikiran anda dalam keadaan tertekan, pasti anda juga ingin melihat penampilan aplikasi pemain muzik anda pada telefon pintar Android anda kelihatan menawan.

  Oleh itu, Jaka akan memberikan beberapa pilihan rujukan untuk aplikasi pemain muzik terbaik untuk pengguna Android seperti anda.

  1. Fonograf

  Untuk memainkan muzik di telefon pintar Android anda, Fonograf boleh menjadi aplikasi pemain muzik yang bagus.

  Kerana, Fonograf telah dibungkus dengan Reka Bentuk Bahan dan antara muka yang sangat halus dan memanjakan mata.

  Dalam aplikasi ini, anda juga dapat mengubah warna primer dan warna aksen sesuai dengan keinginan anda, sehingga anda dapat membuat aplikasi pemutar muzik terbaik di Android sesuai dengan idealis dan karakter anda. Hebat!

  Aplikasi Video & Audio Karim Abou Zeid MUAT TURUN

  2. Pemain Muzik Pulsar

  Pemain Muzik Pulsar juga berdasarkan Reka Bentuk Bahan. Aplikasi ini membolehkan anda melihat muzik mengikut folder, album, genre, atau artis yang tersedia.

  Di samping itu, aplikasi pemain muzik ini juga menyediakan beberapa ciri menarik lain, termasuk sokongan langsung ke last.fm , karya seni yang dimuat turun secara automatik, persembahan pelbagai tema, dan juga senarai main pintar.

  Menurut Jaka, ini adalah salah satu aplikasi pemain muzik luar talian Android terbaik yang pernah ada.

  DOWNLOAD Aplikasi Berita & Audio Kereta

  3. Pemain Muzik Shuttle

  Mungkin aplikasi ini akan menjadi aplikasi pemain muzik paling menarik di telefon pintar Android anda.

  Kerana, Shuttle Music Player mempunyai pelbagai fitur menarik, seperti menghadirkan equalizer 6-band untuk meningkatkan kualiti bass, playback tanpa jurang

  Di samping itu terdapat ciri-ciri supaya muzik tidak berhenti ketika menukar lagu, menyokong last.fm, dan yang paling pasti adalah pemasa tidur.

  Apa lagi yang anda tanya? Cepat dan muat turun lelaki!

  SimpleCity MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Aplikasi Pemain Muzik Luar Talian Lain ~

  4. Musixmatch

  Musixmatch pernah menjadi " Aplikasi Terbaik 2015 " di Google Play Store. Selain mendengar muzik, anda juga dapat melihat lirik yang disajikan di sini.

  Musixmatch juga diselaraskan dengan aplikasi streaming muzik lain seperti Spotify , Play Music dan sebagainya. Apabila anda ingin melihat liriknya, tetapi anda lupa tajuknya, cukup mudah untuk menaip sebahagian lirik dan kemudian TENG! Temui lagu yang anda mahu cari. Hebat kan?

  MusiXmatch MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  5. Pemain Muzik jetAudio + EQ

  jetAudio Music Player + EQ adalah pemain muzik percuma yang mempunyai ciri penyamaan hingga 10 band, yang membolehkan anda menggabungkan pelbagai kesan bunyi.

  Aplikasi pemain muzik Android ini juga menyokong pemalam seperti Crystalizer, AM3D Audio Enchancer, dan juga Bongiovi DPS. Di CNET.com , jetAudio adalah aplikasi dengan nilai muat turun tertinggi. Adakah anda pernah menggunakannya?

  SimpleCity MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  6. Pemain Muzik MixZing

  Apabila anda ingin mendengar saluran radio menggunakan aplikasi pemain muzik pada telefon pintar Android terbaik anda, kemudian gunakan Pemain Muzik MixZing .

  Dengan aplikasi ini, anda akan mempunyai pilihan untuk mengakses stesen radio besar untuk didengarkan. Selain itu, MixZing juga membolehkan anda mencari lagu mengikut genre.

  Oh ya, aplikasi ini juga dapat memaparkan lirik, dan menyajikan penyamaan grafik yang menarik, jadi anda tidak akan bosan melihat telefon anda ketika menggunakan MixZing.

  MixZing MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  7. Pemain Muzik Poweramp

  Selain itu, aplikasi yang dapat memainkan muzik anda dengan antara muka yang menawan adalah Poweramp Music Player . Aplikasi ini dapat memainkan format audio seperti .MP3, .MP4 / MP4A termasuk .ALAC, .OGG, .WMA, .FLAC, .WAV, .KERA, .WV, .TTA, .MPC, dan juga .AIFF. Anda juga boleh menyesuaikan bass dan treble mengikut keinginan anda.

  Ciri-ciri lain termasuk sokongan main balik tanpa jurang, perolehan ulangan, mainkan muzik dari folder, tema visual yang disesuaikan, dan sebagainya.

  Aplikasi Video & Audio MP MUAT TURUN

  8. Pemain Muzik PlayerPro

  PlayerPro Music Player mengkategorikan muzik dari album, artis, komposer, genre, lagu, senarai main ke folder. Selain itu, anda juga dapat memutar video atau bahkan mencari video melalui aplikasi ini.

  Apabila anda bosan melihat rupa antara muka anda, aplikasi pemain muzik Android terbaik membolehkan anda mengubahnya dengan memasang salah satu kulit yang terdapat di sini.

  Sayangnya, aplikasi ini hanya dapat dinikmati selama 10 hari percubaan, selebihnya anda harus membayar Rp . 55.000 .

  Aplikasi Video & Audio Karim Abou Zeid MUAT TURUN

  9. Pemain Muzik n7player

  Pemain muzik untuk peranti Android cukup intuitif semasa menyemak imbas muzik.

  Aplikasi pemutar muzik yang disebut n7player Music Player sangat sesuai untuk anda yang tidak suka rumit, kerana aplikasinya disajikan dalam antara muka yang mesra pengguna.

  Di sini, anda boleh membuat pratetap penyamaan tersuai anda sendiri, jadi anda juga dapat kreatif dalam dunia muzik seperti seorang profesional. n7player juga disambungkan ke ToasterCast ,

  Dengan ciri ini, anda dapat mendengarkan muzik kegemaran pada perangkat luaran melalui Chromecast , AirPlay , dan juga DLNA .

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio Reactle

  10. Pemain Roket

  Rocket Player juga telah menjadi aplikasi pemain muzik Android yang mengagumkan. Anda akan mempunyai lebih daripada tiga puluh tema yang berbeza.

  Selain itu, tidak ingin dikalahkan oleh orang lain, Rocket Player juga menyediakan pemasa tidur, sokongan untuk memainkan video, sokongan bergulir, Pilihan kumpulan untuk memilih banyak lagu sekaligus, dan memaparkan lirik.

  Jaka pasti anda tidak akan kecewa dengan aplikasi yang satu ini. Cepat muat turun!

  SimpleCity MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  11. AIMP

  AIMP adalah salah satu pemain muzik yang dibuat untuk telefon pintar Android anda. Format audio yang boleh dimainkan di sini ialah .APE, .MPGA, .MP3, .WAV, .OGG, .UMX, .MOD, .MO3, .IT, .S3M, .MTM, .XM, .AAC, .FLAC,. .MP4, .MP4A, .M4B, .MPC, .WV, .OPUS, .DFF, .DSF, dan .TTA. AIMP juga mempunyai kemampuan untuk audio pelbagai saluran.

  Selain itu, terdapat banyak lagi ciri yang pastinya tidak akan membuat anda menyesal untuk memuat turun AIMP.

  AIMP DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio

  12. Pemain Muzik DoubleTwist

  DoubleTwist Music Player adalah salah satu aplikasi anti-arus utama yang terdapat di Android. Sebabnya, aplikasi ini adalah aplikasi menarik lain untuk anda yang tidak menggunakan iTunes .

  Anda boleh menyegerakkan muzik ke telefon pintar Android dari peranti Mac atau PC menggunakan kabel USB.

  Kemudian, anda juga boleh memuat turun sampul album yang sesuai untuk data muzik anda secara sah sehingga apabila anda membuka aplikasi pemain muzik, ia kelihatan elegan.

  Sky Map Devs MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  13. Pemain Muzik Laya

  Laya Music Player adalah aplikasi pemain muzik Android terbaik yang ringkas dan juga mudah digunakan. Anda boleh mencari muzik mengikut album, artis dan lagu.

  Sokongan format audio cukup banyak, termasuk .MP3, .AAC, .AMR, .FLAC, .MIDI, .VORBIS, dan .PCM.

  Terutama bagi anda yang suka muzik dengan persembahan bass yang luar biasa, Laya Music Player menyediakan ciri Bass Boost dan 3D Surround Virtualizer. Apalagi mencuba aplikasi ini?

  MixZing MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Aplikasi Pemain Muzik Dalam Talian

  1. Muzik Lava

  Aplikasi pemain muzik dalam talian pertama yang sangat disyorkan oleh Jaka adalah Lava Music!

  Ramai orang tidak tahu bahawa pemain muzik dalam talian ini benar-benar lengkap dan menggabungkan semua ciri dalam aplikasi lain.

  Anda boleh menukar kertas dinding anda dan anda juga dapat melihat setiap lirik lagu yang anda mainkan. Tambahan, sekarang anda dapat menikmati Lava secara percuma tanpa membayar apa-apa!

  MUAT TURUN Apl

  2. JOOX

  Apabila anda bosan mendengar muzik pada peranti anda, JOOX menyediakan streaming muzik percuma.

  Ciri ini tidak sembarangan, streaming disajikan lelaki berkualiti tinggi. Lebih-lebih lagi, anda tidak akan terganggu dengan nama iklan yang menjengkelkan jika anda seorang VIP.

  Keseronokan lain ialah aplikasi ini juga dapat memuatkan data muzik dengan memori dalaman atau luaran dengan mengimportnya terlebih dahulu.

  Tencent Mobility Limited MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  3. Spotify

  Spotify adalah aplikasi streaming muzik Android terbaik yang dimiliki oleh syarikat Sweden.

  Spotify dilancarkan pada tahun 2008 dan sudah menyokong lebih daripada 70 bahasa. Spotify mempunyai dua jenis streaming iaitu jenis Percuma dan Premium.

  Sudah tentu, jenis Premium menyokong lebih banyak ciri seperti kualiti audio yang lebih baik dan juga memuat turun ciri untuk dimainkan di luar talian.

  Selain dapat digunakan untuk perangkat Android / iOS, Spotify juga dapat digunakan untuk desktop seperti PC atau komputer riba.

  Pada masa ini, mungkin kebanyakan menggunakan Spotify untuk mendengar muzik.

  Aplikasi Pemain Muzik Dalam Talian Lain ~

  4. Muzik Apple

  Apple Music adalah aplikasi yang boleh dimuat turun untuk telefon pintar Android dan iPhone.

  Aplikasi ini dapat digunakan ketika Anda bosan dengan dunia Android, dan ingin merasakan kegembiraan antara muka iOS pada peranti Android anda.

  Anda juga dapat memainkan lebih daripada tiga puluh juta lagu dalam katalog Apple Music.

  Malangnya, satu ciri itu hanya dapat dirasakan selama tiga bulan secara percuma, selebihnya anda wajib membayarnya. Menurut beberapa orang, kualiti muzik di Apple Music lebih baik daripada yang lain.

  Aplikasi Video & Audio Apple Inc. DOWNLOAD

  5.SoundCloud

  SoundCloud adalah aplikasi mendengar muzik percuma yang membolehkan pengguna mempromosikan atau menyebarkan lagu mereka.

  SoundCloud sebenarnya mempunyai ciri yang serupa dengan YouTube tetapi lebih kepada muzik.

  Jadi, pengguna SoundCloud boleh memuat naik lagu mereka sendiri supaya pengguna lain dapat mendengar lagu yang dimuat naik lebih awal.

  SoundCloud mempunyai banyak format lagu yang boleh dimuat naik seperti WAV, FLAC, MP3, AAC, WMA.

  MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio SoundCloud

  Aplikasi Pemain Muzik PC

  1. Winamp

  Ini adalah salah satu peminat muzik legenda yang pernah ada.

  Dilaporkan, Winamp akan kembali dengan penampilan, konsep dan ciri baru.

  Salah satu perkara yang menjadikan Winamp disukai oleh banyak orang adalah antara muka pengguna yang menarik.

  Anda boleh menukar tema, warna dan penyamaan untuk mendengar lagu.

  2. Muzik Groove

  Ini adalah aplikasi pemain muzik Windows 10 rasmi dan pasti dipasang.

  Walaupun nampak sederhana, tapi Jaka probadi sangat menyukai aplikasi ini.

  Ia juga kelihatan di wajah kerana ia tidak menyerupai Windows Media Player!

  Anda boleh memainkan pelbagai fail Audio dalam aplikasi ini!

  Sebagai aplikasi pemain muzik lalai, Groove Music sangat mengesyorkannya!

  3. VLC

  Walaupun terkenal sebagai aplikasi untuk memainkan video, sebenarnya VLC juga dapat mendengarkan lagu!

  Hampir semua filem termasuk fail muzik dapat dimainkan di PC dengan mudah.

  Anda yang tidak terbiasa menggunakan VLC untuk mendengarkan lagu, sesekali mencuba VLC untuk mendengar muzik!

  Video & Aplikasi Audio VideoLAN.org MUAT TURUN

  Aplikasi Pemain Muzik PC Lain ~

  4. JetAudio

  Menurut Jaka, UI JetAudio seperti Winamp terdapat dalam versi yang lebih canggih dan moden.

  Hampir semua fail musk dapat dimainkan dalam aplikasi pemain muzik ini!

  Siapa di antara anda yang menggunakan JetAudio pada komputer riba atau PC anda?

  SimpleCity MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  5. Audio GOM

  Siapa yang tidak kenal Pemain GOM? Sama seperti VLC, anda juga dapat mendengar lagu dalam aplikasi saudara GOM Player!

  Antaramuka atau UI, menurut Jaka, juga lebih sejuk daripada GOM Player, yang sememangnya kelihatan sederhana.

  Tidak buruk, bagi anda yang biasa dengan Pemain GI UI, anda boleh menggunakan aplikasi ini sahaja!

  MUAT TURUN Apl

  Itulah cadangan aplikasi pemain muzik terbaik 2018 untuk Android dan PC!

  Oleh itu, aplikasi mana yang menjadi kegemaran anda untuk mendengar lagu?

  Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Muzik atau artikel menarik lain dari Naufal .

  Artikel Berkaitan