Kaedah Terbaik untuk Mengesan Telefon bimbit Vivo yang Hilang | Diuji dan Dijumpai Pasti!

Salah satu perkara yang ditakuti oleh kebanyakan orang ialah kehilangan telefon bimbit. Walaupun begitu, ternyata ada cara untuk mengesan HP vivo yang hilang yang telah diuji seperti berikut!

Adakah telefon bimbit vivo anda kini hilang dan belum ditemui? Keliru bagaimana mencari telefon bimbit anda?

Kehilangan telefon bimbit adalah salah satu perkara yang biasa dilakukan oleh remaja masa kini. Terutama jika anda mempunyai kebiasaan meninggalkan barang di atas meja atau kerusi.

Sekiranya ini berlaku, anda tidak perlu risau dan bingung. Kerana ada cara mudah untuk mencari sel anda yang hilang walaupun tanpa bantuan orang lain.

Ingin tahu bagaimana? Ayo, lihat bagaimana untuk mengesan telefon bimbit vivo yang hilang sepenuhnya atau mati seperti berikut!

 • Cara mengesan telefon vivo yang hilang dalam keadaan mati
 • Cara mengesan HP VIVO yang hilang dengan IMEI
 • Cara Mengesan Telefon bimbit yang Hilang

  Kes kehilangan HP sangat biasa sekarang. Banyak perkara dan faktor boleh menyebabkan telefon bimbit anda hilang.

  Sekiranya ini berlaku, biasanya anda akan merasa panik dan tidak dapat menemui telefon bimbit anda dengan betul. Terutama jika telefon bimbit anda mempunyai data penting di dalamnya.

  Sekiranya ini berlaku, anda tidak perlu risau lagi kerana ada cara mudah untuk mencari telefon bimbit anda walaupun tanpa meminta bantuan orang lain.

  Anda boleh menggunakan aplikasi penjejakan HP yang boleh anda ikuti l. Inilah kaedah lengkap:

  Cara Menjejaki Telefon bimbit Vivo yang Hilang Menggunakan Cari Peranti Saya

  Pertama adalah bagaimana mengesan HP Vivo yang hilang menggunakan ciri Carian Peranti Google saya . Kaedah ini sangat disarankan oleh VIVO itu sendiri.

  Walaupun begitu, pastikan anda log masuk ke akaun Google pada HP Vivo anda terlebih dahulu. Pastikan bahawa telefon bimbit anda telah memasang aplikasi Google Find My Device.

  Kaedah ini sangat berkesan jika telefon bimbit anda dihidupkan dan ciri lokasi terus berjalan. Google Find My Device dapat mengesan telefon bimbit anda dalam masa nyata dan juga dapat mengawal keselamatan HP.

  Inilah kaedah lengkap untuk menggunakan Google Find My Device untuk mengesan vivo HP yang hilang:

  Langkah 1 - Buka aplikasi Google Find My Device dan masukkan akaun

  • Anda boleh log masuk ke akaun anda yang telah didaftarkan ke telefon bimbit atau menggunakan akaun tetamu. Jaka menggunakan akaun Google yang sudah ada di dalam telefon bimbit.

  Sekiranya anda tidak mempunyai aplikasi, sila muat turun pautan di bawah:

  Utiliti Apl Google LLC DOWNLOAD

  Langkah 2 - Masukkan kata laluan akaun anda

  Langkah 3 - Pergi ke Google Cari Peranti Saya pada PC sandaran atau HP

  • Jaka menggunakan PC untuk mencari lokasi telefon bimbit di laman web rasmi Google Find My Device.

  Langkah 4 - Lokasi mudah alih akan muncul di menu utama Cari Google Peranti Saya

  • Di halaman ini, anda dapat melihat lokasi telefon bimbit anda dalam masa nyata jika dihidupkan. Yang harus anda lakukan hanyalah mengunci telefon bimbit anda dan memberi mesej di telefon bimbit anda.

  Langkah 5 - Cari telefon bimbit anda di lokasi mengikut Google Cari Peranti Saya

  Walaupun Google dapat mencari lokasi telefon bimbit anda, itu tidak bermaksud lokasinya tepat. Lokasi yang dilacak melalui Google Cari Peranti Saya hanya kira-kira.

  Anggaran ini berdasarkan pada titik terakhir telefon bimbit anda disambungkan ke internet (sama ada disambungkan ke pakej selular atau internet Wi-Fi).

  Setelah anda menjumpai anggaran kedudukan sel yang hilang, anda dapat mencari sel anda dengan membunyikan suara yang dapat diatur di Google Find My Device.

  Lalu, bagaimana jika anda ingin menjejak telefon bimbit vivo?

  Cara mengesan telefon vivo yang hilang dalam keadaan mati

  Sekiranya telefon bimbit anda dimatikan atau tidak disambungkan ke internet , maka Google Find My Device akan memberikan lokasi telefon bimbit terakhir anda yang disambungkan ke internet.

  Anda dapat melihat kapan telefon bimbit terakhir anda berada di bahagian maklumat telefon bimbit Google Cari Peranti Saya. Tepat di sudut kiri atas.

  Sekiranya ini berlaku, maka anda memerlukan bantuan orang di sekitar lokasi terakhir untuk mencari telefon bimbit anda.

  Google Find My Device tidak dapat mengesan jika telefon bimbit dimatikan atau terputus dari internet. Begitu juga, jika telefon bimbit anda telah dimatikan atau dihapus data.

  Kemudian, adakah mungkin untuk mengesan HP Vivo yang hilang dengan nombor IMEI? Mari membincangkannya!

  Cara mengesan HP VIVO yang hilang dengan IMEI

  Adakah anda mencari kaedah untuk mengesan telefon vivo yang hilang dengan IMEI ?. Ini dapat anda lakukan dengan pergi ke penyedia anda dan meminta bantuan untuk mengesan.

  Selain menutup akses rangkaian HP, penyedia juga dapat memasukkan nombor IMEI ke dalam senarai hitam. Sekiranya anda masih tidak mencari jalan untuk mencari telefon bimbit melalui penyedia, ia juga boleh melalui polis.

  Anda boleh membuat laporan kehilangan barang dan menggunakan IMEI anda sebagai bukti. Oleh itu, tidak ada aplikasi atau cara yang berkesan untuk dapat mengesan telefon bimbit ketika mati menggunakan IMEI.

  Tidak mempercayai ketepatan Google Find My Device untuk mengesan HP Vivo anda?

  Selain menggunakan Google Find My Device, ada juga aplikasi lain yang dapat Anda gunakan untuk melacak telefon bimbit dengan mudah seperti Find Lost Phone , Phone Tracker By Number , dan banyak lagi.

  Semua aplikasi untuk mengesan telefon bimbit boleh digunakan selagi mereka mesti disambungkan ke internet. Apa pendapat kamu?

  Di sana anda ada beberapa cara untuk mengesan telefon bimbit vivo yang hilang. Adakah anda mempunyai cara lain yang kuat untuk mengesan telefon bimbit?

  Tulis pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Track Cellphone atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

  Artikel Berkaitan