5 dari permainan Hack dan Slash Terbaik yang Anda Perlu Cuba

Kali ini Jaka telah membuat senarai 5 permainan hack n slash terbaik yang mesti anda cuba. Adakah anda ingin tahu? Lihat keterangan berikut!

Game Hack n Slash adalah permainan aksi yang biasanya akan menampilkan adegan pedang yang memiliki permainan merobek super cepat yang terasa menarik.

Nah, bagi anda yang ingin mencuba genre permainan, kali ini Jaka telah membuat senarai 5 permainan hack n slash terbaik yang mesti anda cuba . Adakah anda ingin tahu? Lihat penerangan berikut!

BACA JUGA
  • Kesalahan Maut! WAJIB Perhatikan 4 Perkara Ini Sebelum Membunuh Lord di Mobile Legends
  • 2 Item dalam Mobile Legends yang Membuat Hero Lifesteal Mobile Legends Takut
  • 5 Cara Membuat Hero Marksman Menambah GGWP dalam Legends Mobile Game Awal!

5 dari permainan Hack dan Slash Terbaik yang Anda Perlu Cuba

1. Metal Gear Rising: Dendam

Metal Gear terkenal dengan permainan yang menampilkan aksi dengan unsur-unsur silumannya yang digabungkan dengan cerita epik. Tidak seperti gear logam padat yang memfokuskan diri pada stealth, Metal Gear Rising: Revengeance adalah permainan hack dan slash yang penuh dengan aksi pantas dan sejuk dengan kisah epik yang disajikan dengan cutscene panjang seperti permainan gear logam sebenar. Aksi dalam permainan ini terasa sangat mengasyikkan dan menggembirakan kerana Raiden yang merupakan watak utama permainan ini dapat dengan mudah merobek musuh dengan kekuatan mo yang sangat lambat yang dimilikinya.

2. Dewa Perang 3

God of War 3 adalah permainan hack dan slash epik yang namanya sudah terkenal dengan kekejaman Kratos yang bercita-cita tinggi yang ingin menamatkan semua dewa Yunani dan menjatuhkan Olympus . Dengan elemen kekejaman dan aksi yang menakjubkan, permainan ini berjaya menjadi siri permainan unggulan SONY yang hadir di PlayStation berkat permainan mekanikal hack n slash yang digabungkan dengan kekejaman.

3. Iblis Menangis (2013)

Siri ini adalah reboot tajuk Devil May Cry yang kali ini watak Dante kelihatan lebih barat-barat daripada gaya Jepun. Permainan ini memang mendapat maklum balas negatif dari para peminat kerana tidak seperti dulu, tetapi untuk pemain baru permainan ini sangat sesuai untuk para pecinta hack n slash kerana aksi ini sangat menggembirakan dan akan membuat Anda menyukai permainan ini.

4. Pahlawan Dinasti 4

Permainan ini tidak mempunyai inti dari permainan hack n slash , tetapi ia tetap menyajikannya dengan baik di mana anda akan memilih watak anda dan bertempur di medan perang di kerajaan China kuno yang memerangi ribuan tentera sahaja, kecerdasan AI dan jumlah musuh yang mesti anda tewas dengan satu mengayunkan pedang menjadikan permainan ini luar biasa dan terbukti bahawa permainan ini mempunyai basis peminatnya yang tersendiri.

5. Bayonetta

Bayonetta adalah permainan yang penuh dengan kegilaan di dalamnya yang belum pernah ada di barisan permainan di platform Nintendo . Permainan mekanikal hack n slash dalam permainan ini menjadikan permainan ini mempunyai keunikan tersendiri dengan kombo gabungan yang dapat anda temukan secara tidak sengaja menjadikan permainan ini begitu istimewa dan jangan lupa untuk tidak memainkan permainan ini di hadapan ibu bapa anda kerana akan menimbulkan banyak keanehan yang mengandung pemandangan yang tidak sesuai.

Nah, itulah 5 permainan hack n slash terbaik yang mesti anda cuba. Bagaimana dengan anda, adakah anda berminat untuk mencuba permainan ini? Atau ada permainan hack n slash lain yang ingin anda cadangkan? Sila kongsi di ruangan komen!

Artikel Berkaitan