Jangan Pilih Yang Salah! Fungsi ini 8 Jenis Lambang dalam Mobile Legends

Pada tahap awal, Emblem tidak benar-benar merasakan kesannya, tetapi jika tahapnya tinggi maka fungsi Emblem akan lebih berguna lagi.

Dalam permainan Mobile Legends, pemain akan menemui satu ciri unik yang disebut Emblem. Ciri ini berfungsi sebagai status tambahan kepada pahlawan dalam pertandingan. Pada tahap awal, Emblem tidak benar-benar merasakan kesannya, tetapi jika tahapnya tinggi maka fungsi Emblem akan lebih berguna lagi.

Terdapat 8 jenis lambang yang boleh dipilih dalam permainan Mobile Legends. Lambang akan dibuka apabila tahap meningkat. Setiap Lambang mempunyai fungsi yang berbeza. Nah, di sini Jaka akan mengkaji fungsi 8 emblem dalam Mobile Legends . Dengar, mari kita pergi!

BACA JUGA
  • 4 Legenda Mobile Hero Dapat Dua Peranan Sekaligus! Mesti digunakan sekiranya anda mahu menang
  • 5 Kesalahan Yang Paling Banyak Dilakukan Semasa Menggunakan Hero Assassin dalam Mobile Legends
  • 5 daripada Duet Pahlawan dan Tank Paling Mengerikan di Mobile Legends

Fungsi 8 Jenis Lambang dalam Mobile Legends

1. Lambang Fizikal

Physical Emblem adalah sejenis Emblem yang pertama kali dibuka kepada pemain. Dengan memilih Emblem ini, pemain akan mendapat serangan tambahan, baju besi dan HP. Physical Emblem akan sangat membantu pemain yang menggunakan wira Fighter atau Assassin.

2. Lambang Ajaib

Lambang Magical jenis ini sangat berguna untuk pahlawan Mage dan Support kerana cenderung memberi tumpuan kepada sihir serangan dan pertahanan. Dengan menggunakan Emblem ini, pemain mempunyai lebih banyak pertahanan ketika menghadapi serangan dari pahlawan yang serupa. Pemain wira kemahiran juga dapat melakukan cooldown lebih cepat sehingga dapat digunakan tanpa harus menunggu lama.

3. Tangki Lambang

Bagi mereka yang terbiasa menggunakan wira Tanker, Emblem jenis ini adalah pilihan yang paling tepat. Tank Emblem membolehkan pemain mendapatkan HP tambahan dan pertahanan sihir yang baik sehingga sangat berguna untuk pasukan.

4. Lambang Rimba

Jungle Emblem adalah sekumpulan Emblem yang paling sesuai untuk pemain yang suka memburu monster hutan. Dengan menggunakan lambang jenis ini, pemain akan mendapat kelajuan serangan dan kelajuan pergerakan tambahan . Ini sangat berguna untuk memaksimumkan kemahiran yang dimiliki oleh hero jenis Fighter atau Marksman.

5. Pembunuh Fizikal

Sekiranya anda menggunakan wira Assassin, maka pilihlah Pembunuh Fizikal untuk Lambang. Physical Assassin sangat sesuai untuk anda yang tergila-gila dengan MVP kerana Emblem ini lebih tertumpu pada serangan fizikal dan menambah kerosakan.

6. Pembunuh Sihir

Kemahiran wira Mage yang menggunakan Emblem Magic Assassin akan mendapat lebih banyak pengaruh. Serangan yang dilakukan akan semakin optimum kerana Emblem Magic Assassin dapat meningkatkan serangan sihir, mempercepat cooldown dan meningkatkan kekuatan pahlawan seperti Mage.

7. Lambang Fighter

Fighter Emblem sesuai digunakan oleh pahlawan Fighter. Lambang ini akan memberikan tambahan HP yang lebih besar dan memaksimumkan setiap serangan yang dilancarkan oleh pahlawan. Kerosakan yang dihasilkan akan lebih mematikan.

8. Lambang Roamer

Roamer Emblem adalah sejenis lambang yang dapat meningkatkan kelajuan pergerakan dan meningkatkan serangan sihir dan fizikal . Tidak hanya untuk melawan pahlawan musuh, lambang ini juga dapat digunakan untuk memburu monster hutan dan menambahkan kerosakan pada pahlawan.

Itulah 8 Emblem Mobile Legends dengan fungsi yang berbeza. Pastikan anda memilih Lambang yang sesuai dengan pahlawan yang anda gunakan supaya Lambang tidak sia-sia.

Artikel Berkaitan