Cara Mudah Menonton Netflix di Telkomsel & IndiHome Tanpa Masalah

Ingin tahu bagaimana menonton Netflix di Telkomsel dan IndiHome tanpa sebarang keributan? Untuk berkongsi petua menonton Netflix IndiHome dan Telkomsel, itu tidak rumit.

Telkomsel mempunyai kualiti internet dan isyarat yang baik. Kelajuan stabilnya bagus untuk digunakan untuk streaming filem atau bermain permainan.

Malangnya, anda tidak dapat mengakses Netflix menggunakan operator satu ini untuk satu sebab atau yang lain.

Jangan risau, kerana ada cara untuk mengakses Netflix dengan lancar menggunakan internet Telkomsel dan Indihome yang akan dikongsi Jaka dalam artikel ini!

 • Cara Menonton IndiHome Netflix di Android
 • Cara Menonton Netflix di iPhone
 • Cara Menonton Netflix di PC
  • Cara Menonton Netflix IndiHome Menggunakan VPN
  • Cara Menonton Netflix Indihome Menggunakan GoodbyeDPI
 • Cara Menonton Netflix di Android

  Netflix selalu menjadi kegemaran untuk menonton pelbagai filem menarik. Mulai dari filem seram hingga filem animasi untuk kanak-kanak.

  Malangnya, Telkomsel Netflix nampaknya merupakan dua syarikat yang bertentangan. Anda boleh memuat turun aplikasi, tetapi anda tidak dapat mengakses pelayan Netflix.

  Apabila anda membuka aplikasi Netflix, tanda pemuatan akan terus berputar di tengah-tengah skrin. Ini tentunya menjengkelkan, terutamanya jika anda telah melanggan pakej internet tanpa had khusus untuk menonton filem.

  Bukan hanya Telkomsel, IndiHome juga menyekat akses ke Netflix, dan pengguna IndiHome yang setia menghadapi kesukaran untuk mengakses Netflix dari rumah mereka.

  1. Cara Menonton Netflix Telkomsel di Android

  Untuk mengakses Netflix melalui telefon pintar Android yang menggunakan pengendali selular Telkomsel atau disambungkan ke rangkaian Wi-Fi IndiHome, anda perlu menggunakan aplikasi kawalan DNS.

  Pada versi Android sebelumnya, pengaturan DNS dapat dilakukan tanpa menggunakan aplikasi apa pun, tetapi saat ini aplikasi khusus diperlukan untuk mengelola DNS.

  Nasib baik, aplikasi pembuat DNS yang disebut Intra yang Jaka kongsikan kali ini boleh dimuat turun secara percuma, jadi kaedah ini boleh dikatakan cara untuk membuka Netflix di Android secara percuma.

  Intra sendiri adalah aplikasi DNS yang mempunyai fungsi hampir sama dengan VPN untuk Netflix. Baiklah, daripada hanya ingin tahu hanya melihat langkah-langkah bagaimana membuka Netflix Telkomsel di bawah.

  Langkah 1 - Muat turun aplikasi Intra

  • Pertama, anda memuat turun aplikasi Intra pada telefon pintar terlebih dahulu. Sekiranya anda tidak mempunyai aplikasi, anda boleh memuat turunnya secara langsung melalui pautan di bawah:
  DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian

  Langkah 2 - Dayakan Intra

  • Seterusnya, anda membuka aplikasi dan mengaktifkan Intra dengan mengetuk ikon slaid Hidup / Mati .

  • Sekiranya ia aktif, tema aplikasi akan berubah menjadi biru secara automatik.

  Sumber gambar: JalanTikus (Anda boleh menggunakan aplikasi Intra untuk membuka Netflix di Android dengan mudah).

  Langkah 3 - Biarkan aplikasi terbuka di latar belakang

  • Apabila dihidupkan, pastikan bahawa anda tidak menutup aplikasi ini, kerana fungsinya akan berhenti jika anda tutup.

  Langkah 4 - Mematikan jika masih tidak bersambung

  • Sekiranya anda telah mengikuti langkah sebelumnya dan masih tidak menyambung, maka dalam aplikasi Intra anda mengklik ikon burger kemudian pilih menu 'Tetapan' .

  Langkah 5 - Pilih pelayan

  • Selepas itu, anda memilih menu 'Select DNS over HTTPS Server' .

  • Di sini anda hanya memilih pelayan yang boleh berjalan dan berjaya. Sekiranya gagal, anda boleh mencuba memilih pelayan lain atau mencuba satu per satu.

  Selesai! Kini anda dapat menonton Netflix menggunakan pakej internet Telkomsel atau juga melalui rangkaian IndiHome pada telefon bimbit Android anda!

  2. Cara Menonton IndiHome Netflix di Android

  Kaedah di atas tidak berfungsi apabila peranti anda disambungkan ke rangkaian IndiHome? Atau adakah anda ingin mengetahui cara membuka Netflix Indihome tanpa VPN?

  Jangan risau, Jaka masih ada cara untuk menonton Netflix IndiHome Android yang boleh anda cuba!

  Langkah 1 - Muat turun aplikasi APK Power Tunnel

  • Pertama, anda mesti memuat turun aplikasi Power Tunnel terlebih dahulu. Dengan aplikasi ini, anda boleh menyahsekat apa sahaja termasuk Netflix.

  • Sekiranya anda tidak mempunyai aplikasi, anda boleh mendapatkannya melalui pautan di bawah:

  DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian

  Langkah 2 - Sambungkan rangkaian ke VPN

  • Kemudian anda boleh membuka aplikasi VPN apa pun pada peranti anda, kemudian menyambung ke rangkaian.

  • Di bawah Jaka akan memberi anda pautan ke aplikasi VPN terbaik yang boleh anda gunakan!

  Aplikasi Networking AnchorFree GmbH DOWNLOAD Aplikasi Networking Innovative Connecting DOWNLOAD Apps Networking ExpressVPN DOWNLOAD

  Langkah 3 - Buka Aplikasi Power Tunnel

  • Apabila peranti anda disambungkan ke rangkaian VPN, anda dapat membuka aplikasi Power Tunnel yang telah anda pasang.

  • Tekan butang Mula di skrin utama. Dengan cara ini, anda dapat menonton Netflix walaupun anda menggunakan rangkaian Indihome!

  Sumber foto: JalanTikus (Ingin membuka Netflix IndiHome Android tetapi tidak boleh? Anda boleh mencuba menggunakan aplikasi Power Tunnel untuk mengaksesnya).

  Sangat mudah, bagaimana memintas Netflix IndiHome 2020 menggunakan bantuan aplikasi Intra?

  Sekiranya anda ingin mengakses TV pintar Netflix IndiHome, anda boleh menggunakan kaedah mirorring Android ke TV pintar, geng.

  Cara Menonton Netflix di iPhone

  Sama seperti Android, anda juga harus menetapkan DNS jika menggunakan iPhone. Malangnya, iPhone tidak mempunyai tetapan untuk DNS dari HP.

  Oleh itu, anda harus memuat turun aplikasi tambahan untuk menguruskan DNS internet anda. Anda boleh memilih aplikasi DNS yang dipercayai, Jaka sendiri menggunakan Jubah DNS .

  Anda boleh memuat turun aplikasi Jubah DNS secara percuma di App Store.

  Menggunakan aplikasi ini agak mudah, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut untuk menggunakan Jubah DNS di telefon bimbit anda:

  Langkah 1 - Buka Jubah DNS, kemudian pilih jenis DNS

  • Untuk menggunakan DNS di lajur pertama, klik edit di kanan atas skrin.

  Sumber foto: JalanTikus (Ini adalah satu langkah untuk menonton Netflix menggunakan internet iPhone Telkomsel dengan Jubah DNS).

  Langkah 2 - Laraskan tetapan DNS

  • Secara lalai, DNS ditetapkan dari aplikasi, jadi anda hanya perlu memilih Ok. Namun, pastikan tetapannya sama seperti gambar di bawah.

  Langkah 3 - Buka semula aplikasi Netflix

  • Jangan lupa tutup Netflix terlebih dahulu jika anda membukanya sebelum menyiapkan DNS.

  Sekiranya anda memerlukan alternatif Netflix VPN untuk iPhone lain, anda boleh menyemak artikel di bawah!

  LIHAT ARTIKEL

  Cara Menonton Netflix di PC

  Bagi anda yang mengakses Netflix melalui PC, Jaka juga akan berkongsi cara menonton Netflix di IndiHome dengan mudah dan stabil .

  Rangkaian IndiHome tidak membenarkan penggunanya mengakses perkhidmatan Netflix, tetapi ini dapat ditembusi dengan menggunakan beberapa cara. Ada apa-apa?

  1. Cara Menonton Netflix IndiHome Menggunakan VPN

  Pertama, anda boleh menggunakan aplikasi VPN yang mempunyai banyak pilihan. Di bawah ini, Jaka telah memberi anda beberapa pilihan alternatif untuk anda gunakan!

  Pango Antivirus & Security Apps DOWNLOAD Apps Utilities ExpressVPN DOWNLOAD Apps Networking NordVPN Apps DOWNLOAD

  Setelah memasang, sambungkan komputer riba anda ke pelayan rangkaian yang disediakan oleh perisian VPN. Kemudian anda boleh mengakses Netflix ke isi hati anda.

  Betul, betul, bagaimana memintas Netflix IndiHome 2020 di PC menggunakan aplikasi VPN?

  2. Cara Menonton Netflix Indihome Menggunakan GoodbyeDPI

  Sekiranya kaedah sebelumnya tidak berfungsi, Jaka akan memberitahu anda mengenai kaedah alternatif lain yang menggunakan GoodbyeDPI .

  Untuk keterangan lebih lanjut, anda boleh merujuk langkah-langkahnya dengan lengkap di bawah!

  Langkah 1 - Muat turun Selamat Tinggal DPI

  • Pertama, anda mesti memuat turun fail RAR dari GoodbyeDPI yang satu ini. Anda boleh mendapatkannya secara percuma melalui pautan di bawah!
  DOWNLOAD Aplikasi Rangkaian
  • Setelah muat turun selesai, anda boleh mengekstrak fail RAR.

  Langkah 2 - Jalankan 2_all_dnsredir.cmd

  • Cari fail 2_all_dnsredir.cmd dan jalankan dengan Run as Administrator.

  • Sekiranya selepas menjalankan program anda masih tidak dapat mengakses Netflix, cuba jalankan 3_all_dnsredir_hardcore.cmd .

  Sumber foto: JalanTikus (Anda boleh memilih salah satu daripada dua fail untuk menonton Netflix IndiHome di PC).

  Langkah 3 - Nikmati!

  Cuba buka Netflix pada penyemak imbas komputer riba anda. Anda sudah boleh menikmati Netflix walaupun anda menggunakan internet IndiHome!

  Sebenarnya ada cara lain untuk mengakses Netflix IndiHome di PC menggunakan Simple DNSCrypt. Hanya apabila Jaka mencuba, kaedah itu tidak lagi berjaya, geng.

  Berikut adalah beberapa cara untuk menonton Netflix menggunakan internet Telkomsel dan juga cara menonton Netflix IndiHome melalui versi PC Jaka.

  Semakin lama, Netflix semakin agresif dalam meningkatkan keselamatannya yang menjadikan kaedah manual dan juga beberapa aplikasi VPN percuma untuk Netflix tidak dapat menembusi rangkaian.

  Cara Jaka berkongsi ini adalah bagaimana menonton Netflix Telkomsel dan IndiHome terbaru yang telah diperiksa sebelumnya, jadi dijamin masih berfungsi, geng.

  Baca juga artikel mengenai Internet atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan