7 Permainan Menghilangkan Tekanan Santai Terbaik di Android dan iOS

Oleh itu, anda akan lebih produktif daripada sebelumnya. Dan berikut adalah senarai permainan pelepasan tekanan santai yang terbaik di Android dan iOS!

Bagi anda yang merasakan bahawa hidup anda mengalami tekanan akhir-akhir ini? Sebenarnya, kadangkala membuat kepala terasa seperti akan pecah. Di sini Jaka membentangkan 10 permainan santai terbaik untuk Android dan iOS (iPhone), untuk mengatasi tekanan.

Jangan terbalik, tekanan boleh mendekati sesiapa sahaja. Dari yang tidak kelihatan, tekanan boleh menyerang jantung, jantung, dan perlahan-lahan memakan badan anda.

Oleh itu, luangkan masa sekitar 15-30 minit untuk bermain permainan yang anda suka. Bermain permainan menghilangkan tekanan yang santai ini akan menjadikan minda anda lebih segar dan sisi kreatif anda akan meningkat. Oleh itu, anda akan lebih produktif daripada sebelumnya. Dan berikut adalah senarai permainan pelepasan tekanan santai yang terbaik di Android dan iOS!

BACA JUGA
  • 5 perkara yang menjengkelkan dalam permainan mudah alih, tetapi sebenarnya berguna
  • Tinjauan: Apa Permainan Kegemaran Anda? Beritahu Jaka Ya!

Permainan Menghilangkan Tekanan Santai Terbaik di Android dan iOS

Tetapi berhati-hatilah, jangan bermain permainan yang terlalu sukar, kerana ia sebenarnya boleh membuat anda lebih tertekan. Anda boleh memainkan permainan santai terbaik di Android dan iOS di bawah ini agar anda tidak menggunakan bahasa tekanan.

1. Monumen Lembah

Monument Valley adalah permainan yang tidak biasa, terlalu indah untuk dinyatakan dengan kata-kata. Permainan teka-teki pengembaraan ini mengisahkan pengembaraan Ida, seorang puteri dalam pencarian dirinya yang sebenarnya.

Monument Valley bukanlah permainan yang menekankan unsur-unsur cerita, tetapi keindahan grafik dan jenis teka-teki adalah elemen terkuat dalam permainan ini. Sangat baik untuk menghilangkan keletihan.

Muat turun Monument Valley di Play Store dan App Store.

2. Little Inferno

Little Inferno bukan permainan yang biasanya anda mainkan, permainan ini cukup unik. Anda diminta untuk membakar pelbagai barang seperti robot, bateri, foto, dan lain-lain. Oh ya, mungkin anda juga dapat membakar tekanan anda. :)

Di sini anda akan dipenuhi dengan soalan mengenai apa yang sebenarnya anda lakukan. Untuk menjawab soalan itu, ada kalanya anda harus melakukan kombo dengan membakar beberapa objek secara langsung secara serentak.

Muat turun Little Inferno di Play Store dan App Store.

3. Prun

Prune adalah permainan eksperimental dengan tema pertumbuhan pokok yang berkembang lebih dekat dengan matahari. Di sini anda diminta untuk membantu pertumbuhan pokok lebih awal untuk mencapai cahaya dan akhirnya mekar.

Dengan siluet dan grafik audio yang minimalis tetapi tidak dapat dilupakan. Kerana muzik yang santai, Prune akan memberikan rasa tenang sehingga dapat membuat minda anda lebih segar.

Muat turun Prune pada Android dan iOS.

LIHAT ARTIKEL

4. Lyne

Dengan antara muka yang cantik tetapi sederhana, Lyne akan menyegarkan otak anda. Di sini anda mesti menyambungkan gambar yang serupa. Kedengarannya sederhana bukan? Namun, apabila tahap meningkat menjadi sukar.

Bukan hanya visual, sihir juga terletak di sisi audio sehingga menjadikan anda fokus. Jadi, tekanan anda hilang.

Muat turun Lyne di Android dan iPhone.

5. Thomas Sendiri

Thomas Was Alone boleh dikatakan salah satu permainan dengan teka-teki yang membuat anda berfikir tetapi tidak menyusahkan sehingga membuat anda kecewa. Permainan ini mempunyai soundtrack dan pencerita yang luar biasa, sehingga anda dapat menyegarkan otak anda disertai dengan suara yang senang didengar.

Ceritanya sendiri, sebenarnya boleh dikatakan agak standard, tetapi yang menjadikan permainan ini istimewa adalah watak-watak di dalamnya. Anda akan memindahkan beberapa program yang diwakili dalam bentuk pelbagai jenis kotak dalam pelbagai warna. Menariknya, setiap kotak mempunyai nama, ciri, dan kebolehan tersendiri.

Muat turun Thomas Sendiri di Gedung Google Play dan Apple App Store.

6. Dunia Goo

World of Goo dibawa dari permainan PC dan NIntendo Wii dengan tajuk yang sama, permainan ini menuai banyak pujian dan penghargaan.

Versi mudah alih ini membawa semua kegembiraan untuk membuat pelbagai bangunan dari lendir dan menyelesaikan cabaran di setiap peringkat. Setiap tingkat mempunyai tema dan muzik yang unik yang akan menghiburkan anda.

Muat turun World of Goo di Play Store dan App Store.

7. Neko Atsume: Pemungut Kitty

Neko Atsume: Pemungut Kitty ini anda dapat mengumpulkan kucing yang mampir dan bermain dalam permainan. Ternyata sangat menghiburkan untuk melihat pelbagai kucing bermain dengan pelbagai objek dengan pukulan lucu.

Visualisasi dan animasi kucing juga dibuat dengan sangat menggemaskan sehingga dapat menghilangkan tekanan anda. Kucing di Neko Atsume tidak memerlukan perhatian tambahan, jadi anda boleh melakukan perkara lain tanpa perlu risau kucing peliharaan anda dalam permainan kelaparan.

Muat turun Neko Atsume: Kitty Collector di Play Store dan App Store.

Itulah rangkaian permainan santai untuk menghilangkan tekanan terbaik yang boleh dimainkan pada Android dan iOS. Sebilangan besar permainan ini dibayar, tetapi berbaloi dengan apa yang anda dapat kemudian. Selain itu julat harganya masih relatif murah dan bermaksud anda juga menyokong pemaju.

Selain dapat menghilangkan tekanan dan banyak pemikiran, menurut pelbagai kajian menunjukkan bahawa orang yang bermain permainan dapat menjadi orang yang lebih yakin dalam kehidupan nyata. Kongsi pendapat anda!

Baca juga artikel mengenai permainan atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan