Selain Safari, Berikut adalah 5 Penyemak Imbas Terbaik untuk iPhone

Mencari Safari penyemak imbas alternatif? Berikut adalah 5 cadangan penyemak imbas untuk iPhone terbaik yang boleh anda cuba.

Safari, penyemak imbas web Apple tersedia secara lalai pada peranti Mac dan iOS. Diklaim berfungsi ringan, tetapi tidak semua pengguna iOS, terutama iPhone berpuas hati dengan penyemak imbas ini. Safari mempunyai antara muka pengguna yang agak rumit dan ketersediaan ciri yang terhad.

Selain Safari, anda mempunyai banyak penyemak imbas alternatif untuk digandingkan di iPhone. Seperti 5 penyemak imbas terbaik untuk iPhone yang dikongsi Jaka dan anda boleh pasangkan melalui App Store. Nah, apa penyemak imbas alternatif selain Safari yang boleh anda gunakan?

BACA JUGA
  • Inilah 5 sebab iPhone 5C masih sesuai digunakan pada tahun 2017
  • Jangan sekali-kali jailbreak iPhone! 5 Bahaya Di Balik Jailbreak iPhone Anda

Inilah 5 Penyemak Imbas Alternatif Terbaik untuk iPhone

Google Chrome

Penyemak imbas alternatif untuk iPhone pertama ialah Chrome . Penyemak imbas web yang dibuat oleh Google ini mempunyai antara muka yang mudah untuk membuat anda lebih fokus ketika melayari dan mempunyai ciri carian yang lebih baik daripada Safari. Yang paling penting, Chrome juga memudahkan anda menyegerakkan penanda halaman dari penyemak imbas atau telefon pintar Android lama anda.

Mozilla Firefox dan Firefox Focus

Hadir untuk waktu yang lama, Mozilla mempunyai ciri-ciri yang tidak kalah lengkap, salah satunya menyegerakkan kata laluan, sejarah dan penanda buku semua alat dengan log masuk akaun Mozilla. Dalam versi iOS, Mozilla juga siap untuk mengamankan semua data anda kerana terintegrasi dengan TouchID. N

bukan hanya itu, Mozilla juga mempunyai perkhidmatan Firefox Focus , penyemak imbas peribadi dengan kemampuan untuk menyekat iklan dan membuang semua jejak digital yang anda akses.

Opera Mini

Alternatif lain ialah Opera Mini. Penyemak imbas ini menawarkan mod pemampatan yang disebut Opera Turbo yang menjadikan penggunaan kuota internet lebih cekap dan berguna ketika anda melayari rangkaian internet yang perlahan. Mempunyai ciri penyegerakan dengan akaun Opera, penyemak imbas ini juga dilengkapi mod gelap, pengimbas QR dan iklan blok.

Lumba-lumba

Pilihan lain; Dolphin , menawarkan antara muka pengguna yang keren dengan tema yang dapat anda ubah, dan menampilkan gerak isyarat yang memberikan pengalaman yang berbeza ketika melayari. Penyemak imbas Dolphin juga mempunyai beberapa ciri bawaan seperti mod malam , pengimbas QR dan disatukan dengan TouchID untuk keselamatan tambahan.

Penyemak Imbas Web Puffin

Alternatif terakhir ialah Puffin , penyemak imbas web berasaskan awan yang menawarkan kelajuan pemuatan dan dapat digunakan untuk memuat turun dari pelayan awan dengan kapasitas hingga 1GB per fail. Penyemak imbas untuk iPhone ini juga sesuai untuk anda yang suka menstrim filem berkat ciri Mode Teater dan dapat menjimatkan penggunaan kuota kerana dapat memampatkan data hingga 5 kali.

Itulah cadangan penyemak imbas untuk iPhone terbaik yang boleh anda buat sebagai alternatif kepada Safari. Sekiranya anda sudah mencubanya, jangan lupa untuk membagikannya di ruangan komen, ya!

Artikel Berkaitan