Ayuh! Buat Butang Makro untuk Menjadi Pahlawan Permainan

Kekunci makro semasa umumnya terdapat pada papan kekunci dan tetikus permainan yang agak mahal. Sekarang, melalui artikel ini JalanTikus akan memberitahu anda cara membuat kunci makro percuma pada semua jenis papan kekunci.

Adakah anda pernah mendengar butang makro? Butang makro adalah butang pada papan kekunci atau tetikus yang boleh anda sesuaikan. Contohnya, satu butang makro yang anda konfigurasikan untuk menaip di JalanTikus. Oleh itu, apabila anda menekan butang makro, menaip JalanTikus secara automatik akan ditaip.

Butang makro itu sendiri pada amnya terdapat pada papan kekunci dan tetikus permainan yang agak mahal. Kerana butang makro lebih berfungsi untuk digunakan untuk bersaing dalam permainan. Sekarang, melalui artikel ini, Jaka akan memberitahu anda cara membuat kunci makro percuma pada semua jenis papan kekunci.

BACA JUGA
  • Cara Membuat Papan Kekunci Android Canggih seperti Papan Kekunci Komputer
  • 5 Aplikasi Papan Kekunci Emoji Terbaik untuk Android
  • 7 Cara Mudah Membaiki Papan Kekunci Laptop agar Biasa Lagi

Cara Membuat Butang Makro untuk Menjadi Pahlawan Permainan

Butang makro untuk pemain sangat penting, terutamanya dalam pertandingan permainan. Contohnya, semasa anda bermain permainan pertempuran Street Fighter . Dengan menggunakan butang makro, anda boleh membuang langkah Hadouken hanya dengan satu tekan. Tidak perlu menekan butang yang rumit.

Selain permainan, sebenarnya terdapat banyak fungsi lain untuk butang makro. Contohnya, untuk membuka aplikasi atau boleh digunakan ketika anda malas untuk menaip alamat e-mel, dan sebagainya. Yang boleh anda lakukan hanyalah dengan menekan satu butang. Sangat berguna.

LIHAT ARTIKEL

Kerana ia berguna, sekarang Jaka akan memberitahu anda cara membuat butang makro tanpa harus mempunyai papan kekunci permainan. Inilah langkahnya!

Cara Membuat Butang Makro

  • Langkah 1

Pertama, anda mesti memuat turun aplikasi terlebih dahulu. Aplikasi ini adalah Papan Kekunci Panas . Anda boleh memuat turun melalui pautan berikut. Tekan di sini.

  • Langkah 2

Selepas memuat turun, anda hanya memasangnya. Oh ya, kerana ini adalah aplikasi percuma, anda harus membaca petua berikut dari Jaka terlebih dahulu.

LIHAT ARTIKEL
  • Langkah 3

Buka aplikasi, maka aplikasi akan menganalisis sistem anda secara automatik. Kemudian paparan berikut akan keluar.

Foto 1

Setelah paparan keluar, anda boleh memilih antara "Papan Kekunci Klasik" atau "Papan Kekunci Multimedia" .

Sekiranya papan kekunci anda mempunyai kunci seperti memainkan muzik, anda boleh memilih "Papan Kekunci Multimedia". Sementara Jaka sendiri memilih "Papan Kekunci Klasik". Sekiranya anda masih keliru dengan yang mana "Papan Kekunci Multimedia" dan yang mana "Papan Kekunci Klasik" anda dapat melihat gambar di bawah.

Foto 2 Sumber foto: Foto: Papan Kekunci Multimedia oleh FamousOnlineShop Foto 3 Sumber foto: Foto: Papan Kekunci Klasik oleh Amazon
  • Langkah 4

Selepas itu, anda mesti mengklik "Next" secara berterusan sehingga paparan berikut muncul.

Foto 4
  • Langkah 5

Klik "Makro Baru" maka paparan berikut akan muncul.

gambar 5

Dalam paparan itu, anda boleh memilih butang makro yang anda mahu membuatnya. Sebagai contoh mudah, Jaka memilih "Tampal Teks" , maka skrin berikut akan muncul.

gambar 6

Di nombor satu, masukkan perkataan yang anda mahukan. Di nombor dua, masukkan butang yang ingin anda masukkan sebagai butang makro. Dalam kes ini, Jaka akan menukar butang "P" ke butang makro. Sekiranya demikian, klik "Ok".

  • Langkah 6

Akhirnya, buka notepad . Cuba tekan butang makro yang telah anda buat. Sekiranya itu Jaka, tekan butang "P". Dan voila! segera menaip "JalanTikus" hanya dengan menekan satu butang "P" sahaja.

Bagaimana untuk Hasil yang menarik? Itulah cara membuat butang makro. Itu adalah contoh ringkas butang makro, jadi anda tentu dapat lebih kreatif dengan butang makro. Baiklah, semoga berjaya!

Artikel Berkaitan