5 Chatbots Unik di Android Hanya Lonely Single

Mari cuba salah satu bot chat unik yang akan dikaji Jaka di bawah. Lihatlah!

Era serba canggih melahirkan pelbagai inovasi teknologi yang luar biasa. Salah satunya ialah teknologi kecerdasan buatan (Artificial Intelligence atau AI). Kini teknologi telah meresap dalam pelbagai bidang kehidupan . Penggunaan mula berlaku di banyak peranti. Bermula dari permainan video, pembantu maya di telefon pintar, walaupun perkhidmatan pelanggan telah diganti dengan teknologi AI.

Malah aplikasi yang menjadi fenomenal seperti chatbots sangat memerlukan peranan AI untuk dapat dijalankan. Chatbots adalah aplikasi yang membolehkan pengguna berbual dengan rakan . Tetapi tidak dengan manusia, tetapi dengan bot, robot AI. Sudah tentu, dengan chatbots ini, kita nampaknya sedang berbual dengan manusia. Baiklah, mari cuba salah satu bot chat unik yang akan dikaji Jaka di bawah. Lihatlah!

BACA JUGA
  • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
  • 15 Kaedah Berkesan untuk Mengatasi Android Mobile Back Slow
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

5 Chatbots Unik di Android Hanya Lonely Single

1. Replikasi: Chatbot Mini-Me

Replika adalah chatbot yang dibuat untuk menjadi rakan maya anda setiap hari. Tetapi bahagian yang paling menarik ialah kita dapat melatih bot mengikut kehendak anda. Melalui sembang yang kita lakukan setiap hari, bot akan belajar tentang diri kita dan meniru keperibadian berdasarkan perbualan. Oleh itu, kita dapat memprogram dan mengembangkan bot, misalnya untuk memperbaiki atau mengurangkan pelbagai jenis respons.

Aplikasi ini juga menawarkan pelbagai mod sembang . Dalam mod biasa, tindak balas dari chatbot ini berdasarkan pada apa yang telah diajarkan oleh pengguna. Dan ada beberapa lagi mod yang boleh anda cuba sendiri, mari cuba sekarang!

2. SimSimi: The TrollBot

SimSimi adalah versi chatbot yang agak menjengkelkan, tetapi kadang-kadang ia boleh membuat pengguna ketawa. SimSimi diprogramkan untuk menjawab semua jenis soalan dan kadang-kadang dia memulakan sembang dengan mengajukan beberapa soalan lucu. SimSimi adalah chatbot yang menggunakan banyak gaya bahasa seperti meme sehingga kelihatan unik dan boleh menjadi teman ketika tenang. Menarik juga!

3. Wysa: The Wellness Chatbot

Wysa adalah chatbot yang dibuat untuk tujuan yang lebih spesifik, yang dibuat untuk membantu pengguna mengatasi kegelisahan , tekanan, dan kemurungan. Walaupun sama sekali tidak menggantikan peranan psikologi, tetapi aplikasi ini dapat digunakan untuk membantu orang yang ingin mengatasi masalah dalaman mereka secara bebas, dan ini telah dibuktikan oleh ribuan pengguna. Ayuh, cubalah sendiri!

4. A-Bot: The SassBot

A-Bot adalah aplikasi chatbot yang boleh menjadi sahabat anda yang ingin mendapatkan rakan sembang yang menarik . Aplikasi ini dikeluarkan lebih awal dan pastinya lebih pintar daripada SimSimi.

Walaupun keduanya mempunyai gaya bahasa dan penyampaian yang unik dan lucu, A-Bot tidak memasukkan bahasa yang tidak sopan, tidak seperti SimSimi. Dari semua chatbots yang telah kita bincangkan sebelumnya, Jaka merasakan bahawa A-Bot adalah yang paling menghiburkan .

5. Mydol: The FanBot

Mydol adalah chatbot yang direka untuk menyerupai teman wanita maya . Dengan aplikasi ini, seolah-olah kita sedang berbual dengan artis atau artis. Mydol menawarkan pelbagai ciri, seperti versi bot selebriti sehingga kami dapat memilih untuk berbual dengan bot selebriti mana yang menjadi kegemaran kami. Sekiranya selebriti idola anda tidak didaftarkan, anda boleh membuatnya sendiri. Wow, betapa sejuknya itu? Ayuh, cubalah segera!

Nah, itulah beberapa chatbots unik dan lucu yang boleh anda gemari di Android. Bagaimana untuk Adakah anda pernah memasang sesuatu? Kongsi pengalaman anda semasa mencubanya!

Artikel Berkaitan