20 Akaun Instagram Lucu & Lucu Terbaik 2019 | Auto LOL!

Adakah anda merasa letih dan memerlukan hiburan? Anda tidak perlu mengeluarkan wang dari geng itu, kerana Jaka akan memberi anda cadangan 20 akaun Instagram lucu yang lucu!

Setiap orang memerlukan hiburan untuk menenangkan fikiran yang bosan kerana rutin. Salah satu bentuk hiburan yang paling dicari adalah sesuatu yang lucu dan membuat kita ketawa.

Anda harus bersyukur, geng, kerana sekarang anda tidak perlu mengeluarkan banyak wang untuk mendapatkan hiburan seperti itu. Semua yang anda dapat tonton melalui pelbagai media sosial di telefon bimbit anda.

Salah satunya adalah menerusi Instagram. Jaka akan memberi anda cadangan 20 akaun Instagram lucu terbaik yang boleh membuat anda sakit perut kerana ketawa.

 • Akaun Instagram di luar negara
  • 9gag (50.5M)
  • sindiran_hanya (13.5M)
  • bestvines (10.5M)
  • Baca lebih lanjut. . .
 • Akaun Instagram lucu untuk Indonesia lucu
  • slapstick (13.7M)
  • ngakakkocak (8.6M)
  • meme.comik.indonesia (3.7M)
  • Baca lebih lanjut. . .
 • 20 Akaun Instagram Lucu

  Nasib baik, ada banyak akaun Instagram lucu yang sangat menghiburkan, geng! Kedua-dua penutur bahasa Inggeris dan tempatan dapat memberikan lelucon segar dan menghiburkan.

  Meme yang dipaparkan pada akaun tersebut biasanya berkaitan dengan kehidupan kita. Itulah satu perkara yang membuat kita suka menyiarkan akaun ini.

  Jadi, apakah akaun Instagram lucu yang mesti anda ikuti?

  Akaun Instagram di luar negara

  Kami bermula dari akaun Instagram lucu dari luar negara. Jaka telah memilih yang terbaik untuk anda!

  1. 9gag (50.5M)

  Siapa yang tidak tahu mengenai akaun yang satu ini? @ 9gag terkenal bahkan sebelum Instagram menjadi popular seperti sekarang.

  Bermula dari laman web, 9gag memaparkan pelbagai meme atau tindakan yang mengundang ketawa. Tidak hairanlah jumlah pengikutnya melebihi 50 juta.

  2. sindiran_hanya (13.5M)

  The @sarcasm_only akaun adalah akaun meme yang cenderung kepada wanita sebagai pasaran sasaran mereka. Pelbagai masalah seharian menjadi bahan jenaka.

  Paparan suapan dari akaun ini kelihatan kemas dan minimalis. Jenis catatan yang ada boleh berupa teks atau gambar dengan dua baris ayat.

  3. bestvines (10.5M)

  Mahu tidak terlepas berita viral tetapi masih mahu ketawa? Anda lebih baik mengikuti @bestvines !

  Jenis meme lucu di akaun ini agak berbeza-beza, mulai dari gambar hingga video. Sudah tentu, jika ada sesuatu yang viral di dunia, akaun ini akan membuat versi lucu.

  Baca lebih lanjut. . .

  4. funnymemes (7.5M)

  Hampir semua humor yang terdapat dalam akaun @funnymemes adalah video yang menarik untuk penonton.

  Kisah tentang kekejaman manusia dan haiwan dalam akaun ini sudah cukup untuk menyegarkan minda kita.

  5. fun_bestvids (6.3M)

  @fun_bestvids_ juga merupakan akaun Instagram lucu yang memfokuskan pada kandungan video. Anda boleh menikmati pelbagai acara lucu yang dirakam pada kamera di sini!

  6. komedi hebat (5M)

  Tambahan pula, terdapat @gretaercomedy yang cukup produktif dalam mengumpulkan meme lucu dari seluruh pelosok dunia.

  Saya tidak tahu siapa yang membuat meme atau video lucu, mereka jelas berjaya membuat kita ketawa terbahak-bahak.

  7. buzzfeed (4.6M)

  @buzzfeed sering menjadikan tweet seseorang sebagai bahan jenaka. Memang ada banyak tweet lucu yang beredar di dunia maya.

  8. menyalak (3.9M)

  Masih menjadi syarikat dengan 9gag, @barked adalah akaun Instagram yang memfokuskan pada penyampaian video lucu mengenai anjing.

  Ada yang berbentuk gambar, ada yang berbentuk video. Sekiranya anda menyukai anjing, anda pasti akan berasa selesa di akaun ini.

  9. bosan (3.4M)

  The @bored akaun juga merupakan akaun yang mengumpul tweet lucu yang akan menghiburkan anda. Seperti namanya, jika anda merasa bosan, anda mesti mengikuti akaun ini!

  10. diturunkan (3.1M)

  Akhirnya, ada akaun @meowed . Sama seperti menyalak, laman web ini masih berkaitan dengan 9gag. Perbezaannya adalah, akaun ini merakam kelakuan lucu kucing dari seluruh dunia.

  Akaun Instagram lucu untuk Indonesia lucu

  Indonesia juga tidak mahu kalah, geng! Banyak akaun meme yang akan membuat anda ketawa terbahak-bahak!

  1. Slapstick (13.7M)

  Yang pertama ialah @dagelan . Anda pasti tahu akaun yang satu ini? Slapstick memang merupakan salah satu akaun meme dengan jumlah pengikut terbanyak mencecah lebih dari 13 juta orang.

  2. ngakakkocak (8.6M)

  Anda boleh memilih akaun @ngakakkocak sebagai media hiburan yang menyenangkan. Meme tersebut diambil dari pelbagai sumber di dunia maya.

  3. meme.comik.indonesia (3.7M)

  Seperti namanya, @ meme.comik.indonesia mempunyai banyak meme lucu yang boleh membuat anda ketawa sendirian.

  Baca lebih lanjut. . .

  4. tahilalats (3.1M)

  Komik yang dibuat oleh @tahilalats sudah terkenal dengan kesahannya. Yang paling sering dibuli oleh netizen adalah ketiadaan hidung dalam setiap watak.

  5. awreceh.id (1.8 juta)

  Sekiranya anda berumur di bawah 18 tahun, anda belum boleh mengikuti laman web ini! awreceh.id memaparkan jenaka yang kadang-kadang berbau seperti orang dewasa sehingga anda yang masih muda mungkin tidak melihat, ya!

  6. 1. cak (1M)

  Laman web ini terkenal sebagai 9gag Indonesia. @ 1.cak Yang ini tidak rasmi, tetapi kandungan gambarnya cukup menghiburkan!

  7. Rajaparodi (993K)

  Walaupun ada perkataan parodi, @rajaparodi tidak hanya memuat naik gambar atau video parodi, geng! Banyak meme lain yang akan membuat anda ketawa.

  8. resit yang (554K)

  Suka dengan beberapa jenaka? Anda lebih baik mengikuti akaun @recehtapis yang satu ini, geng! Ini kekacauan, tetapi memalukan untuk dilalui!

  9. anakkuliah (338K)

  Sekiranya ini benar-benar menggambarkan liku-liku kehidupan pelajar! @anakkuliah cuba mengajak kita mentertawakan pelbagai kisah yang berlaku dalam dunia kuliah.

  10. Jangan serius (216K)

  Akhirnya ada @janganserius . Sama seperti yang lain, akaun ini juga mempunyai banyak meme untuk membuat anda sedikit santai dan tidak terlalu serius.

  Oleh itu, akaun Instagram lucu yang akan menjadikan hidup anda lebih bahagia! Mana yang menjadi kegemaran anda? Tulis di ruangan komen, okey?

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan