10 Laman Pembelajaran Reka Bentuk Grafik Percuma

Adakah anda ingin menjadi pereka peringkat teratas? Sekiranya ya, ia mudah. Anda hanya perlu rajin dan belajar bersungguh-sungguh untuk mencapainya. Lalu, apa masalahnya?

Adakah anda ingin menjadi pereka peringkat teratas? Sekiranya ya, ia mudah. Anda hanya perlu rajin dan belajar bersungguh-sungguh untuk mencapainya. Lalu, apa masalahnya? Biasanya, orang muda seperti anda akan terhalang oleh kos belajar untuk pergi ke tunjuk ajar, bukan?

Tetapi tenanglah, selagi anda dapat menyambung ke sambungan Internet, anda dapat belajar secara percuma melalui pembelajaran reka bentuk laman web yang tersedia dalam talian. Kini, melalui artikel ini, Jaka akan menyediakan pelbagai laman pembelajaran reka bentuk grafik percuma yang boleh anda lawati untuk memperdalam pengetahuan reka bentuk anda.

BACA JUGA
  • 12 Laman untuk Belajar Pengekodan Secara Percuma
  • 10 Tapak 'Tidak Penting' Tetapi Terbukti Dapat Menghilangkan Bosan
  • 10 Laman Pembelajaran Reka Bentuk Web Percuma

10 Laman Pembelajaran Reka Bentuk Percuma

1. GraphicDesign.About.com

Site GraphicDesign.About.com sedang mengkaji laman web reka bentuk grafik yang boleh anda kunjugni untuk mempelajari pelbagai subjek yang menarik. Di sini, anda akan mendapat kursus asas reka bentuk grafik dengan menunjukkan elemen dan prinsip yang digunakan dalam seni reka.

2. Salib Mutlak

Sekiranya anda sudah mengetahui asas-asas reka bentuk grafik, anda boleh mengunjungi Absolute Cross untuk memperdalam pengetahuan anda sekali lagi. Sebabnya, di sini anda akan mempelajari Drupal Contemplate Modul untuk mengikuti tutorial yang akan dibentangkan di laman web pembelajaran reka bentuk grafik percuma ini. Anda juga dapat mempelajari Adobe Flash untuk membuat grafik animasi. Menarik ya?

3. Tutor Digital

Dengan mengunjungi Digital Tutor , anda akan melihat pelbagai siri video yang mempunyai masa kurang dari 20 minit untuk mempelajari reka bentuk. Laman pembelajaran reka bentuk grafik percuma ini akan menunjukkan unsur-unsur utama yang digunakan dalam reka bentuk grafik seperti anti-aliasing , perspektif linear , dan sebagainya. Berminat?

4. Rumah pokok

Sebuah laman web pembelajaran reka bentuk grafik yang disebut Treehouse sebenarnya lebih khusus dalam pembelajaran ke Front End Development . Namun, walaupun laman web ini pembelajaran reka bentuk grafik juga memberikan kursus reka bentuk yang baik. Malangnya, anda perlu membelanjakan Rp.320.000 untuk belajar sebulan. Sekiranya anda tidak mahu, anda masih mempunyai peluang selama 14 hari untuk belajar reka bentuk secara percuma.

5. Lynda.com

Satu lagi laman pembelajaran reka bentuk grafik percuma ialah Lynda.com . Di sini, anda akan mempelajari pelbagai program dari Adobe termasuk Photoshop. Anda akan belajar dari yang paling asas, bermula dari Adobe Bridge sebelum anda menyentuh pelajaran yang lebih mendalam iaitu penyamaran , lapisan , penapis , dan sebagainya.

6. ALISON

Sekiranya anda merasa masih kurang menambah pengetahuan reka bentuk grafik anda, anda perlu mengunjungi ALISON . Kenapa? Kerana, laman web pembelajaran reka bentuk grafik percuma ini menyediakan pembelajaran mulai dari elemen reka bentuk, sistem lukisan, sistem pengeluaran dalam industri reka bentuk, dan sebagainya. Sangat menarik bukan?

7. Kelas Pusat

Adakah anda merasakan asas sains reka bentuk grafik anda cukup matang? Ingin menambahkan pengetahuan? Datang sahaja ke laman web pembelajaran reka bentuk grafik Kelas Pusat percuma . Di sini, anda dapat memperoleh pelbagai pelajaran mengenai Seni & Reka Bentuk secara percuma. Sebenarnya, ada banyak pelajaran baru yang boleh anda ambil.

8. Reka bentuk digital

Nah, sekarang kita memasuki negara ini. Selain laman web di luar negeri, Indonesia juga menyajikan pelbagai pilihan untuk reka bentuk pembelajaran. Salah satu laman web pembelajaran reka bentuk grafik percuma di Indonesia adalah Digital Design . Laman pembelajaran reka bentuk grafik ini akan menjadikan anda lebih memahami reka bentuk pembelajaran kerana disajikan dalam bahasa Indonesia.

9. Reka Bentuk Studio

Selain Digital Design, satu lagi laman pembelajaran reka bentuk grafik di negara ini adalah Design Studio . Laman web ini menyediakan fon percuma untuk anda muat turun . Bukan itu sahaja, anda juga akan melihat pelbagai kategori seperti ilustrasi, InDesign, Photoshop, dan sebagainya. Menarik kan?

10. Photoshop

Ini adalah salah satu laman web pembelajaran reka bentuk grafik sejak sekian lama di Indonesia. Laman web ini menyajikan pelbagai cara untuk membuat reka bentuk melalui Adobe Photoshop. Sebenarnya, persembahan Ilmu Photoshop dikemas dengan cara yang mudah, jadi anda tidak akan keliru ketika mencuba mempraktikkannya.

Itulah 10 laman pembelajaran reka bentuk grafik percuma yang boleh anda lawati untuk memperdalam pengetahuan reka bentuk anda. Semoga artikel ini bermanfaat untuk anda yang ingin menuntut ilmu reka bentuk. Kongsi pendapat dan komen anda di bawah.

Artikel Berkaitan