7 Permainan Superhero DC Terbaik di Android, Ada Harley Quinn!

Masih tidak bersedia berpisah dengan Harley Quinn dari Birds of Prey? Tenang, anda boleh bertemu lagi dalam 7 permainan superhero DC terbaik di Android!

Selepas klimaks epik yang sangat memilukan dalam filem akhir, Avengers: Endgame , Marvel kini sedang berehat sementara bersiap sedia untuk fasa seterusnya MCU, kumpulan itu.

Dalam kekosongan ini, DC sebagai saingan Marvel, mula mengebom pawagam dengan serangkaian filem menarik, seperti filem Birds of Prey yang baru mula ditayangkan.

Nasib baik, hasutan DC tidak berhenti di situ kerana mereka juga menyediakan rangkaian permainan berkualiti yang dapat kita nikmati di luar pawagam, geng!

 • DC Legends: Pertempuran untuk Keadilan
 • DC: TIDAK TERDAPAT
 • Batman - Siri Telltale
 • Batman: Musuh Dalam
 • LEGO Batman: Beyond Gotham
 • Tokoh Remaja GO Gambar
 • 7 Permainan Superhero DC Terbaik di Android

  Jika dibandingkan dengan angka, permainan DC masih jauh lebih rendah daripada Marvel, tetapi jika dilihat pada kualiti, Jaka mempertimbangkan kualiti permainan DC bahkan di atas .

  Jaka berpendapat ini kerana permainan DC di Android mempunyai variasi genre yang menarik berbanding dengan permainan Marvel, yang sama seperti itu, geng.

  Bagi anda yang baru sahaja menonton filem Birds of Prey dan masih dahagakan perkara yang berbau DC, berikut adalah cadangan 7 permainan superhero DC terbaik di Android dari Jaka!

  1. Ketidakadilan 2

  Menyimpan yang terbaik untuk yang terakhir tidak ada artinya, jadi Jaka memutuskan untuk memulakan dengan yang terbaik dengan permainan Injustice 2 , geng!

  Permainan pertempuran Android terbaik yang satu ini adalah sekuel Injustice: Gods Among Us dengan memburu di pelbagai sisi.

  Di sini, anda dijemput untuk membentuk pasukan yang terdiri daripada 3 watak dari rangkaian watak DC yang tersedia untuk memukul musuh anda.

  Permainan ini juga mempunyai elemen RPG dan ciri penyesuaian yang sangat komprehensif di mana anda boleh mengubah penampilan watak mengikut filem DC, geng.

  Dengan grafik yang bertaraf PC, permainan ini mempunyai keperluan yang cukup berat jadi pastikan telefon bimbit anda cukup kuat sebelum memuat turunnya!

  PerincianKetidakadilan 2
  Pemaju Warner Bros. Perusahaan Antarabangsa
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 1.16GB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Ketidakadilan 2 melalui pautan di bawah:

  Permainan Sukan Warner Bros. Syarikat Antarabangsa MUAT TURUN

  2. DC Legends: Pertempuran untuk Keadilan

  Berikutan kejayaan Disney dengan Star Wars: Galaxy of Heroes , DC melancarkan DC Legends: Battle for Justice dengan konsep yang serupa, geng.

  Dengan membawa genre strategi RPG, permainan ini menugaskan pemain untuk membuat pasukan yang terdiri dari 4 watak dari dunia DC sebagai wakil anda dalam pertempuran.

  Seperti Star Wars: Galaxy of Heroes, permainan ini juga mempunyai elemen Gacha yang sangat jelas dengan sebilangan besar watak yang anda dapat.

  Seperti permainan Gacha, DC Legends: Battle for Justice memerlukan komitmen yang cukup besar tetapi permainan ini tidak boleh dilewatkan untuk pencinta DC, geng!

  PerincianDC Legends: Pertempuran untuk Keadilan
  Pemaju Warner Bros. Perusahaan Antarabangsa
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 70MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Genre Main Peranan
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun DC Legends: Battle for Justice melalui pautan di bawah:

  Permainan RPG Warner Bros. Syarikat Antarabangsa MUAT TURUN

  3. DC: TIDAK TERDAPAT

  Bagi anda yang lebih suka RPG yang tidak hanya ketuk di sana sini, anda boleh mencuba permainan RPG aksi DC: UNCHAINED .

  Pemain permainan superhero Android terbaik Marvel: Future Fight sudah pasti biasa dengan permainan yang satu ini kerana ia mempunyai permainan yang sangat serupa, geng!

  Satu perkara yang menjadikan permainan ini unik untuk Jaka adalah gaya visual shading cel yang digunakan sehingga permainan ini kelihatan seperti komik yang bergerak.

  Di samping itu, watak yang anda gunakan dalam setiap misi juga akan mengeluarkan komen konyol yang memberikan keunikan permainan, geng!

  PerincianDC: TIDAK TERDAPAT
  Pemaju FourThirtyThree Inc.
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 75MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun DC: UNCHAINED melalui pautan di bawah:

  Permainan Pengembaraan FourThirtyThree Inc. MUAT TURUN

  4. Batman - The Telltale Series

  Pencinta komik pasti tahu bahawa Batman dijuluki sebagai Detektif Terhebat di Dunia tetapi kemampuan analisis watak ini jarang muncul dalam filem, geng!

  Nah, sisi detektif Batman terungkap dalam permainan novel visual Batman - The Telltale Series di mana anda akan dipaksa untuk menunjukkan kemahiran analitik anda.

  Di sini, anda akan memerankan Bruce Wayne dan ego alternya, Batman, dalam menghadapi geng pengganas bernama Children of Arkham .

  Seperti Telltale Games yang lain , permainan ini mempunyai cerita teratas yang akan tersusun mengikut pilihan yang anda buat sepanjang cerita, geng.

  PerincianBatman - Siri Telltale
  Pemaju Athlon Games, Inc.
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 35MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Genre Pengembaraan
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Batman - The Telltale Series melalui pautan di bawah:

  Athlon Games, Inc. Permainan Pengembaraan MUAT TURUN

  5. Batman: Musuh Dalam

  Setelah Batman - The Telltale Series berjaya menuai kejayaan, studio Telltale Games segera mengusahakan sekuel permainan.

  Permainan Batman: The Enemy Within dilahirkan yang mempunyai permainan dan konsep yang serupa dari pendahulunya tetapi dengan cerita yang lebih menarik.

  Seperti filem Joker yang memenangi 11 pencalonan Oscar , permainan ini cukup unik kerana menunjukkan sisi Joker yang berbeza dengan komik, geng.

  Keputusan yang dibuat oleh pemain dalam permainan pendahulunya akan mempengaruhi permainan ini, jadi kurang afdol jika anda melompat ke permainan ini, geng!

  PerincianBatman: Musuh Dalam
  Pemaju Athlon Games, Inc.
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 35MB
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Genre Pengembaraan
  Penarafan 3.9 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun Batman: The Enemy Within melalui pautan di bawah:

  Athlon Games, Inc. Permainan Pengembaraan MUAT TURUN

  6. LEGO Batman: Beyond Gotham

  Sekiranya anda lebih gemar dengan watak Batman yang bodoh dari The LEGO Batman Movie , mungkin anda akan tertarik dengan permainan LEGO Batman: Beyond Gotham .

  Seperti filemnya, permainan Batman ini menggambarkan Batman yang berbeza daripada biasa kerana penuh dengan gurauan dan unsur humor lain yang lucu, geng!

  Dalam permainan ini, Batman dan sebilangan watak DC lain mesti bergabung dalam memerangi Brainiac dan rancangan jahatnya terhadap bumi.

  Seperti permainan LEGO lain, titik penjualan utama permainan ini terletak pada jumlah watak yang sangat banyak yang menjamin anda tidak akan bosan, geng.

  PerincianLEGO Batman: Beyond Gotham
  Pemaju Warner Bros. Perusahaan Antarabangsa
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 8MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Genre Pengembaraan
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)
  Harga 70,000 IDR

  Muat turun LEGO Batman: Beyond Gotham melalui pautan di bawah:

  Permainan Pengembaraan Warner Bros. Syarikat Antarabangsa MUAT TURUN

  7. Tokoh Remaja GO Gambar

  Adakah anda salah satu daripada banyak orang yang tidak berhenti ketawa ketika menonton kartun Teen Titans Go! Ke Filem ?

  Sekiranya jawapannya adalah ya, sudah tentu anda akan langsung jatuh cinta dengan permainan Teen Titans GO Figure! yang juga diadopsi dari siri kartun Teen Titans Go !. .

  Membawa genre RPG, permainan ini mempunyai gaya visual dan unsur humor yang tidak masuk akal seperti yang terdapat dalam siri kartun asli.

  Permainan ini sebenarnya adalah sekuel Teeny Titans tetapi anda boleh bermain permainan ini secara langsung kerana ceritanya tidak berkaitan, geng!

  PerincianTokoh Remaja GO Tokoh!
  Pemaju Rangkaian kartun
  OS minimum Android 5.1 ke atas
  Saiz 29MB
  Muat turunnya 100,000 ke atas
  Genre Tindakan
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)
  Harga IDR 58,000

  Muat turun Gambar Teen Titans GO! melalui pautan di bawah:

  Permainan Pengembaraan Rangkaian Kartun DOWNLOAD

  Itulah senarai 7 permainan superhero DC terbaik di Android dari Jaka, kumpulan itu. Bagi mereka yang ingin mendekati DC, permainan di atas wajar dicuba.

  Dengan kualiti permainan dan watak yang tidak kalah dengan Marvel, rasa kekosongan Jaka yang ditinggalkan oleh filem MCU dapat diisi dengan mudah oleh DC, geng!

  Adakah anda berminat dengan permainan di atas? Permainan mana yang menjadi kegemaran anda? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fikri Harish .

  Artikel Berkaitan