7 Aplikasi Android Mempercepat Sambungan Internet Terkini

Semakin cepat semakin baik kita melakukan sesuatu di dunia maya.

Dalam era segera ini, internet diperlukan dalam semua aspek. Ini juga merujuk kepada kelajuan internet yang kita gunakan. Semakin cepat semakin baik kita melakukan sesuatu di dunia maya.

Membincangkan kepantasan internet sering menjadi bencana di kalangan masyarakat Indonesia . Kerana rata-rata kelajuan internet Indonesia lambat. Oleh itu, kali ini Jaka akan berkongsi 7 Aplikasi Android untuk Mempercepat Sambungan Internet . Berikutan kajian semula.

BACA JUGA
  • Adakah Kelajuan Internet Berbeza di Amerika dan Indonesia? Inilah PENYEBABnya
  • PERCUMA! Ini adalah Cara Meningkatkan Kelajuan Internet hingga 500 Mbps
  • 100% BERKUASA! Ini adalah Cara Meningkatkan Kelajuan Internet pada Alat Anda

7 Aplikasi Android Mempercepat Sambungan Internet

1. Penggalak & Pengoptimum Internet

Aplikasi ini bertujuan untuk meningkatkan pengalaman melayari pengguna internet. Aplikasi ini akan melakukan serangkaian perintah dan pengoptimuman yang akan menjadikan aktiviti melayari sebagai keutamaan pada sistem Android dan memastikan hasilnya mendapat sambungan internet dan sumber daya peranti yang lebih cepat untuk pengalaman melayari yang lancar.

Beberapa ciri ini juga dapat menjeda proses sekunder, membersihkan memori RAM, membersihkan memori cache, dan meningkatkan kualiti ping.

Aplikasi Utiliti BoostingTools MUAT TURUN

2. Internet Lebih Cepat 2X

Masih terjebak dengan kelajuan internet yang perlahan? Cubalah aplikasi Faster Internet 2X . Aplikasi ini menggunakan skrip khas untuk meningkatkan kelajuan internet pada telefon pintar.

Selain itu, aplikasi ini juga meningkatkan penerimaan isyarat. Aplikasi ini juga dapat digunakan pada ponsel yang belum di-root, tetapi untuk hasil maksimum, disarankan untuk menggunakan ponsel yang sudah memiliki hak root .

Perisian Aplikasi Marvin Apps DOWNLOAD

3. Pemacu Kelajuan Internet Percuma

Booster Kelajuan Internet percuma adalah aplikasi yang cukup baik untuk mempercepat sambungan internet di Android. Sekiranya anda mempunyai kelajuan internet yang perlahan melalui rangkaian selular atau WiFi, aplikasi ini sangat sesuai.

Kelajuan internet dengan aplikasi ini akan meningkat sebanyak 40% -80% bergantung pada peranti yang digunakan. Ciri-ciri lain juga dapat membersihkan cache DNS dan meningkatkan kependaman.

Aplikasi Utiliti Mandy Apps DOWNLOAD

4. Pemacu Kelajuan Internet 3G / 4G

Terjebak di kawasan yang hanya mendapat isyarat Edge ? Gunakan 3G / 4G Internet Speed ​​Booster , aplikasi yang akan meningkatkan internet anda dengan kelajuan tinggi yang setara dengan 3G atau 4G .

Sekitar 30% -40% anda akan mendapat pengalaman internet yang lebih pantas. Ciri-ciri lain termasuk peningkatan kecepatan streaming dan melayari laman web dengan pantas. Ini juga dapat menstabilkan isyarat yang kita terima.

Utiliti Krrish Apps DOWNLOAD

5. Pemacu Kelajuan Internet

Sekiranya ini khusus untuk mereka yang tersekat dengan kelajuan WiFi yang sangat perlahan. Aplikasi Internet Speed ​​Booster dapat membantu anda mengatasi masalah ini.

Fungsinya cukup mudah, ia akan menghilangkan semua aplikasi yang berjalan di latar belakang dan mencegah proses lain menggunakan sambungan semasa kita melayari. Kesannya dapat mempercepat sambungan internet.

Aplikasi Utiliti Miikapps DOWNLOAD

6. Mempercepatkan

Untuk ini adalah salah satu jambatan bagaimana kita dapat menggabungkan kedua-dua kelajuan internet dari sambungan selular dan WiFi .

Speedify akan mengatur penggunaan sambungan, dengan menyusun kualiti. Sekiranya kualiti WiFi buruk, Speedify akan segera menukar sambungan ke selular dan membuat anda tetap dalam talian.

Aplikasi Rangkaian Connectify Inc. MUAT TURUN

7. Penggalak Kelajuan Rangkaian

Yang terakhir adalah aplikasi Network Speed ​​Booster . Aplikasi ini akan mempercepat sambungan internet dari 25% hingga 50% .

Secara sederhana, aplikasi ini akan mengimbas semua aplikasi di latar belakang yang menggunakan internet, kemudian akan mematikan semua aplikasi ini.

Utiliti Aplikasi TNSoft DOWNLOAD

Itulah 7 Aplikasi Android Mempercepat Sambungan Internet . Semoga ini berguna dan jangan lupa untuk menulis pendapat anda di komen di bawah!

Artikel Berkaitan