7 Permainan Rockstar Terbaik Sepanjang Masa, Bukan Hanya GTA!

Suka bermain permainan GTA? Nampaknya, bukan hanya permainan yang dibuat oleh Rockstar Games, masih banyak permainan lain yang mesti anda cuba!

Adakah anda pernah bermain permainan Grand Theft Auto aka GTA, geng? Sekiranya anda pernah bermain, anda pasti tahu siapa pembangun permainan ini!

Rockstar Games , salah satu pembangun permainan terbesar di dunia, adalah dalang di sebalik salah satu permainan paling popular sepanjang masa.

Namun, nampaknya ia bukan hanya permainan GTA terbaik yang mereka buat. Masih banyak permainan Rockstar Games terbaik yang mesti anda mainkan!

 • Pahlawan-pahlawan
 • Max Payne 3
 • Permainan Permainan Rockstar yang lain. . .
 • Permainan Permainan Rockstar Terbaik

  Rockstar Games bukan pemain baru dalam dunia permainan. Ditubuhkan pada bulan Disember 1998, pengeluar permainan ini tidak pernah ketinggalan membuat permainan berkualiti.

  Jaka telah mengumpulkan tujuh permainan terbaik dari Rockstar Games yang patut anda cuba. Ada apa-apa?

  1. Penebusan Mati Merah

  Sumber foto: Microsoft

  Sebagai salah satu permainan terbaik sepanjang masa, pastinya Red Dead Redemption mesti masuk dalam senarai ini.

  Permainan ini, yang mempunyai latar belakang di dunia liar-barat, telah menjadi popular di kalangan pemain. Sebabnya, permainannya hampir sempurna dan grafiknya sangat menarik.

  Sebenarnya, ada yang berpendapat bahawa jalan cerita permainan lebih baik daripada kebanyakan filem yang memenangi Oscar.

  Berkat kejayaannya, permainan ini sudah mempunyai sekuel, Red Dead Redemption 2 . Permainan ini secara teknikal merupakan prekuel kepada pendahulunya dan mempunyai kisah yang tidak kurang hebatnya

  PerincianMaklumat
  Seri merah mati
  Pelantar PlayStation 3, Xbox 360
  Tarikh Tayangan 18 Mei 2010
  Genre Tindakan-Pengembaraan

  2. Pahlawan

  Sumber foto: PlayStation

  Game The Warriors didasarkan pada sebuah filem yang dirilis pada tahun 1979. Rockstar Games memutuskan untuk membuat permainan pada tahun 2005.

  Sudah tentu ada beberapa penambahan yang menjadikan permainan lebih menarik. Anda akan mempunyai peranan sebagai anggota geng yang dituduh membunuh ketua geng yang bersaing.

  Mengambil lokasi di bandar New York, akan ada banyak misi utama dan misi sampingan yang mesti anda selesaikan.

  PerincianMaklumat
  Seri -
  Pelantar PlayStation 2, Xbox, PlayStation Portable
  Tarikh Tayangan 17 Oktober 2005
  Genre Tindakan-Pengembaraan

  3. Max Payne 3

  Sumber foto: Humble Bundle

  Max Payne 3 adalah bukti bahawa Rockstar Games juga dapat membuat permainan linear yang berkualiti.

  Dua siri permainan pertama dari Max Payne dihasilkan oleh pembangun permainan lain. Namun, Rockstar Games berjaya melaksanakannya dengan sangat baik.

  Sebagai bahagian terakhir siri Max Payne, kita akan mendapat kesimpulan yang memuaskan untuk kisah ini. Watak utama, Max, berada di Brazil dan bekerja sebagai pengawal keselamatan untuk keluarga kaya.

  Dengan visual yang hebat dan sinematik, kita akan mengalihkan watak dari perspektif orang ketiga untuk berlari dan menembak musuh.

  PerincianMaklumat
  Seri Max Payne
  Pelantar PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, OS X
  Tarikh Tayangan 15 Mei 2012
  Genre Penembak Orang Ketiga

  Muat turun Max Payne 3 di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  Permainan Permainan Rockstar yang lain. . .

  4. Memburu

  Sumber foto: Berwayar

  Sekiranya permainan yang satu ini sangat kontroversial, geng! Sebabnya, permainan ini mempunyai banyak unsur sadisme yang mungkin membuat anda tidak selesa ketika memainkannya.

  Dalam permainan Manhunt ini , anda dapat membunuh orang dengan berbagai cara, dari mencekik mereka dengan wayar berduri hingga menahannya dalam beg plastik hingga mereka kehabisan nafas.

  Kisahnya sendiri adalah anda sebagai watak utama yang terperangkap dalam labirin raksasa. Anda harus berlari dan bertahan kerana banyak pemangsa bersedia membantu anda.

  Sebagai permainan dengan tahap keganasan yang luar biasa, jelas Jaka tidak mengesyorkan permainan ini untuk anda yang di bawah umur!

  PerincianMaklumat
  Seri Memburu
  Pelantar PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows
  Tarikh Tayangan 18 November 2003
  Genre Stealth, Survival Seram

  Muat turun Manhunt di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  5. LA Noire

  Sumber foto: Permainan EB

  Dengan menggunakan teknologi MotionScan, permainan LA Noire adalah salah satu permainan terbaik yang anda mainkan.

  Bertindak sebagai Cole Phelps , anda akan melakukan soal siasat dalam menyelesaikan kes-kes jenayah yang ada di hadapan anda, terutamanya kes Pembunuhan Dahlia Hitam.

  Jika dibandingkan dengan permainan dunia terbuka lain yang dikembangkan oleh Rockstar Games, permainan ini terasa lebih perlahan dan mungkin membosankan.

  Sekiranya anda tidak mahu menjadi samseng seperti dalam permainan GTA, permainan ini pasti sesuai untuk anda. Tidak banyak permainan yang menjadikan anda polisi dan detektif.

  PerincianMaklumat
  Seri -
  Pelantar PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Switch, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
  Tarikh Tayangan 17 Mei 2011
  Genre Pengembaraan aksi

  Muat turun LA Noire di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  6. Midnight Club 3: Edisi Dub

  Sumber foto: YouTube

  Rockstar Games tidak hanya pandai membuat permainan aksi-petualangan yang mendebarkan. Mereka juga boleh membuat permainan lumba kereta yang menarik.

  Bukti sebenarnya adalah siri Midnight Club . Di antara semua tajuk yang ada, menurut Jaka yang terbaik adalah Midnight Club 3: Dub Edition Remix .

  Dalam permainan ini, kita dapat bersaing dengan pantas bukan hanya di kota-kota Amerika Syarikat, tetapi juga di Tokyo, Jepun. Kereta yang kami pandu terasa lebih pantas daripada versi sebelumnya.

  Lebih-lebih lagi, permainan ini mempunyai soundtrack yang sangat menyeronokkan untuk menemani kita bermain. Pilihan kereta sangat pelbagai dan pelbagai jenis, termasuk motosikal.

  PerincianMaklumat
  Seri Kelab Tengah Malam
  Pelantar PlayStation 2, Xbox, PlayStation Portable
  Tarikh Tayangan 11 April 2005
  Genre Berlumba

  7. Pembuli

  Sumber gambar: Unilad

  Akhir sekali, adalah satu permainan yang cukup kontroversial, Bully . Bagaimana tidak, permainan ini dikhuatiri akan meningkatkan jumlah buli yang berlaku di sekolah.

  Sebenarnya, kebimbangan ini ada maksudnya. Sebabnya, kita akan berperanan sebagai budak jahat di sekolah yang menempuh jalan kerjaya sebagai penjenayah.

  Permainan ini akan menampilkan jalan cerita mengenai remaja dan kumpulan sosial yang memberontak terhadap pihak berkuasa.

  Dengan cara ini, permainan ini adalah versi GTA untuk kanak-kanak sekolah. Jadi, anda masih akan mengikuti kelas untuk belajar dan membuli rakan anda.

  PerincianMaklumat
  Seri Pembuli
  Pelantar PlayStation 2, Xbox 360, Wii, Microsoft Windows, Android, iOS
  Tarikh Tayangan 17 Oktober 2006
  Genre Pengembaraan aksi

  Muat turun Buli di sini:

  DOWNLOAD Permainan

  Itulah tujuh Jalan Rockstar Games terbaik di JalanTikus. Permainan ini boleh dimainkan di platform yang telah disebutkan oleh Jaka di atas.

  Permainan mana yang paling anda gemari? Atau adakah anda masih lebih suka bermain GTA? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan