5 Petua untuk Membeli Clash of Clans agar Orang Lain Tertipu

Ingin membeli akaun COC orang lain? Ini dia, petua untuk membeli akaun Clash of Clans orang lain supaya anda tidak tertipu.

Membeli dan menjual akaun ID Clash of Clans adalah perkara biasa yang harus dilakukan sekarang. Dengan bertambahnya jumlah pemain Clash of Clans, sudah tentu ramai orang mula merasa bosan bermain CoC dan ingin menjual akaun CoC mereka.

BACA JUGA
 • Jangan Pasang Clash of Clans Sekiranya Anda Tidak Mahu Memukul 5 Perkara Buruk Ini
 • Koleksi Memes dan Foto Lucu Mengenai Clash of Clans

Bukan hanya ramai orang yang ingin menjual akaun CoC, orang yang ingin membeli akaun CoC base Town Hall yang tinggi juga tidak sedikit. Dengan membeli secara langsung akaun Clash of Clans yang mempunyai Dewan Bandaran yang tinggi, orang itu tidak perlu bermula dari awal lagi dan juga tidak memerlukan masa yang lama untuk mengembangkannya.

Sekiranya anda adalah salah seorang yang berhasrat untuk membeli akaun Clash of Clans yang lain. Anda mesti membaca petua berikut. Dalam artikel ini, JalanTikus akan memberikan beberapa petua untuk membeli akaun CoC orang lain.

Petua untuk Membeli Akaun ID Clash of Clans Orang Lain

Anda mesti tahu, membeli akaun Clash of Clans orang lain tidak semudah membeli barang di Lazada atau kedai runcit dalam talian yang lain. Banyak kes penipuan yang berlaku semasa membeli akaun Clash of Clans.

Agar tidak terdedah kepada penipuan atau perkara lain, berikut adalah petua dan muslihat untuk membeli akaun CoC orang lain supaya tidak ada yang tidak dijangka berlaku.

1. Mesyuarat Langsung

Berjumpa dengan penjual secara langsung atau COD adalah perkara yang mesti dilakukan semasa membeli akaun Clash of Clans. Dengan bertemu sendiri, kemungkinan penipuan dapat diselesaikan. Pastikan anda berjumpa dengan penjual di tempat yang ramai dan juga ditemani oleh rakan anda yang bermain dan memahami Clash of Clans.

2. Bawa Laptop

Sentiasa cuba membawa komputer riba semasa anda ingin membeli akaun CoC. Cara membeli akaun Clash of Clans orang lain ialah penjual memberikan e-mel dan kata laluan yang disambungkan ke akaun Clash of Clans kepada pembeli, kemudian pembeli log masuk dan memainkan Clash of Clans.

Semasa anda bersama penjual akaun CoC dan anda pasti mahu membeli akaun CoC-nya. Buka komputer riba yang anda bawa dan log masuk ke laman web Akaun Google accounts.google.com menggunakan e-mel dan kata laluan penjual.

3. Ubah Data

Setelah penjual log masuk ke laman web accounts.google.com, buat perubahan pada semua data milik penjual itu milik anda. Perkara penting untuk diubah:

 1. Kata laluan
 2. Tidak. Telefon
 3. Hidupkan Pengesahan Dua Langkah
 4. Maklumat & Privasi Peribadi

Setelah data diubah, teruskan ke langkah seterusnya.

4. Padamkan Semua Sambungan

Kaedah ini akan mencabut semua sambungan peranti Android yang telah disambungkan ke akaun. Oleh itu, hanya akan ada satu Android, yang hanya milik anda.

 • Pilih menu Enter & keamanan atau Log masuk & keselamatan .
 • Cari menu Peranti yang baru digunakan dan kemudian pilih Periksa Ulasan .
 • Pilih peranti Android yang bukan milik anda. Kemudian pilih Padam .

5. Buang Game Clash of Clans

Sekiranya anda telah melakukan semua perkara di atas, maka anda lakukan kaedah terakhir di bawah.

 • Pinjam telefon bimbit penjual.
 • Nyahpasang Game Clash of Clans di telefon bimbit penjual.

Dengan melakukan ini, penjual tidak akan dapat mengakses akaun CoC yang telah dijual kepada anda. Oleh itu, anda boleh bermain CoC dengan selamat tanpa perlu takut dengan amaran "Peranti lain sedang menyambung ke kampung ini" dan "Pelanggan dan pelayan tidak disegerakkan"

Itulah beberapa petua yang boleh dilakukan untuk membeli akaun Clash of Clans orang lain. Sekiranya anda mempunyai petua lain, anda boleh berkongsi di ruangan komen.

Muat turun Clash of Clans

DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

Artikel Berkaitan