Cara menyembunyikan gambar-gambar palsu di Instagram tanpa menghapusnya

Adakah anda pernah menghantar gambar di Instagram? Foto-foto kemas telah disiarkan dan mendapat banyak suka. Oleh itu, mari sembunyikan gambar yang tidak sedap di Instagram tanpa menghapusnya!

Bermula dari media untuk berkongsi gambar, kini ciri Instagram lebih lengkap. Dari ciri penyiaran video, hantar mesej, Cerita Instagram , dan juga Cerita Langsung . Menarik, bukan?

Adakah anda pernah menghantar gambar di Instagram? Foto-foto kemas telah disiarkan dan mendapat banyak suka. Rasa malu tetapi memalukan untuk menghapusnya? Oleh itu, mari sembunyikan gambar yang tidak sedap di Instagram tanpa menghapusnya!

BACA JUGA
  • Cara menghapuskan semua catatan Instagram dengan cepat sekaligus
  • Cara Memuat turun Semua Foto Instagram di Android dengan Satu Klik
  • 2 Cara Mudah Memuat Naik Gambar Video Instagram dari Komputer

Cara menyembunyikan gambar di Instagram

Selain dapat mengurangkan rasa malu, dengan menyembunyikan foto yang tidak perlu di Instagram, suapan Instagram anda akan menjadi lebih kemas dan lebih selesa untuk dilihat. Cara menyembunyikan foto di Instagram adalah:

  • Anda mesti mengemas kini aplikasi Instagram pada telefon pintar anda ke versi terbaru. Kerana ciri menyembunyikan foto baru saja tiba di versi terbaru Instagram.
MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram
  • Buka Instagram, kemudian masukkan tab Profil anda .
  • Pilih foto yang ingin anda sembunyikan, kemudian ketuk menu Pilihan (tiga titik hitam) dan pilih Arkib .
  • Voila, secara automatik foto atau video yang anda arkibkan akan hilang dari suapan profil Instagram anda.
  • Untuk memulihkannya, anda boleh menekan butang Arkib . Kemudian pilih foto, tekan Pilihan dan pilih Tunjukkan pada Profil .

Seberapa mudah menyembunyikan foto di Instagram? Dengan cara ini, anda tidak perlu menghapus gambar yang tidak penting dan tidak penting yang mempunyai banyak suka di Instagram. Bagaimanapun, jika pada bila-bila masa anda perlu dapat memaparkannya lagi.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan