5 Laman Penting Untuk Menghilangkan Kebosanan dan Tekanan Kerana Tugas

Agar anda tidak merasa bosan ketika anda mempunyai masa lapang di pejabat atau di kampus, JalanTikus akan memberi anda senarai laman web penting untuk menghilangkan kebosanan anda.

Tidak kira berapa banyak cinta dan cinta anda terhadap sesuatu, anda pasti dilanda kebosanan. Apabila itu berlaku, bermain permainan atau menonton filem boleh menjadi pilihan untuk menghilangkan kebosanan anda.

Tetapi apabila tidak ada filem baru dan bermain permainan yang sama, anda juga akan merasa bosan. Oleh itu, agar anda tidak merasa bosan apabila anda mempunyai masa lapang di pejabat atau di kampus, JalanTikus akan memberi anda senarai laman web penting untuk menghilangkan kebosanan anda.

BACA JUGA
  • 10 Tapak 'Tidak Penting' Tetapi Terbukti Dapat Menghilangkan Bosan
  • Ingin membuat laman web peribadi? Cuba laman web ini 3!
  • 5 Laman Web Terbaik Untuk Mengetahui Lalu Lintas Laman Lain

Tapak Penting Menolak Kebosanan

Daripada menatap dan bosan kerana menunggu berjam-jam selepas bekerja, lebih baik anda membuka laman web berikut. Dijamin kehilangan kebosanan anda!

1. Laman web Tidak Berguna

Tidak semua laman web yang tidak penting tidak berguna. Salah satu laman web yang tidak penting yang dapat membantu anda menghilangkan kebosanan adalah The Useless Web . Di laman web ini, anda akan dibawa ke pelbagai laman web lain yang menampilkan kandungan lucu dan tidak penting untuk menghilangkan kebosanan anda apabila butang PLEASE diklik.

Terdapat gambar animasi orang yang ditampar oleh belut, isi orang menjerit "HEEEEEY", atau bahkan seluruh halaman yang mengandungi buah mangga. Dijamin anda tidak bosan deh, paling bingung dengan kandungan yang sama.

LIHAT ARTIKEL

2. Hadapi Facebook

Pernahkah anda terfikir berapa orang yang menggunakan Facebook sekarang? Tanpa perlu menunggu laporan rasmi dari Facebook, anda dapat memantau jumlah pengguna Facebook di The Face of Facebook .

Uniknya, latar belakang laman web ini menggunakan semua foto profil Facebook yang disusun sebagai mozek. Apabila anda mengklik foto, anda akan dibawa ke profil Facebook. Daripada menatap, cuba cari profil anda!

3. Mengecat Sutera

Sekiranya anda mengaku kreatif, mungkin laman web penting yang harus anda cuba ialah Weave Silk . Di laman web ini, anda akan dicabar untuk membuat gambar se kreatif mungkin dengan menggerakkan kursor tetikus. Saya begitu teruja, Weave Silk bahkan hadir dalam bentuk aplikasi untuk iOS.

4. Laman Web Bisikan Lembut

Mereka mengatakan hujan selalu membawa nostalgia. Nah, bagi anda yang ingin mengingati suasana tertentu ketika bersamanya, cubalah membuka A Soft Murmur . Laman web ini akan memberikan anda pelbagai bunyi dari pelbagai situasi.

Bukan hanya hujan, ada banyak suasana lain yang dapat anda nikmati, seperti kedai kopi, angin sepoi-sepoi, dan lain-lain. Oleh itu, suasana nostalgia anda lebih menarik dan selesa. Soft Murmur juga hadir dalam bentuk aplikasi telefon pintar.

5. Laman Piano

Daripada menatap apa-apa, cuba buka Touch Pianist. Laman web ini akan memanjakan telinga anda dengan muzik dari piano chord yang boleh anda mainkan dengan mengklik pada paparan.

Berikut adalah 5 laman web penting yang mesti anda ketahui untuk menghilangkan rasa bosan. Dengan 5 laman web sebelumnya, dijamin anda tidak akan merasa bingung apabila anda merasa bosan di pejabat atau di kampus!

Baca juga artikel mengenai laman web lain atau artikel dari Epi Kusnara di JalanTikus.

Artikel Berkaitan