Ini adalah 10 Penyemak Imbas Web Pengganti Terbaik Google Chrome

Ingin mengetahui 10 pelayar web paling canggih hari ini selain Google Chrome? Baca artikel ini selengkap mungkin.

Siapa di antara anda yang tidak suka melayari? Pasti anda hanya berusaha menonton media sosial? Sama dengan gadis yang anda suka? Hadeuh Ya, tetapi hampir semua orang kini menggunakan Google Chrome untuk mencari maklumat dengan meneroka ruang siber. Kerana, Google Chrome mudah digunakan, antara muka juga tidak rumit.

Tahukah anda bahawa Google Chrome adalah penyemak imbas yang paling banyak digunakan di dunia dengan lebih daripada 60% bahagian pasaran sekarang. Mungkin ini kerana Google Chrome menawarkan ciri hebat yang mampu melayari dengan cepat. Tetapi adakah penyemak imbas web terbaik lain yang boleh menggantikan Google Chrome? Jawapannya, ada lelaki.

BACA JUGA
  • UC Browser Mengumumkan Kerjasama Eksklusif dengan Lazada Indonesia
  • Bukan Hanya Untuk Melayari, Penyemak Imbas Mudah Alih Juga Berguna Untuk Pemasaran
  • Cara melayari tanpa sambungan internet (luar talian) di semua penyemak imbas

10 Penyemak Imbas Web Pengganti Terbaik Google Chrome

1. Penyemak Imbas UC

Ya, Penyemak Imbas UC adalah penyemak imbas yang boleh anda andalkan selain Google Chrome. Ini antara penyemak imbas web terbaik mempunyai banyak kelebihan, seperti menggunakan awan sebagai tempat penyimpanan data hingga 60%, ciri pemampatan data yang menjadikan proses memuat halaman lebih cepat dan juga menjimatkan kuota hingga 90% lelaki. Wah! Sebenarnya, ciri-ciri lain juga sangat bermanfaat untuk anda, seperti anda boleh menggunakan bahasa Indonesia untuk penggunaan yang lebih biasa.

Aplikasi Penyemak Imbas UCWeb Inc. MUAT TURUN

2. Mozilla Firefox

Mozilla Firefox juga merupakan salah satu penyemak imbas web terbaik yang banyak digunakan oleh penjelajah ruang siber. Firefox juga mempunyai beberapa kelebihan, seperti dapat melindungi hasil muat turun dari kemungkinan aplikasi berbahaya, ciri penyekat pop timbul yang sudah terpasang di dalamnya, dan Firefox tidak menggunakan terlalu banyak RAM. Hebat, bukan?

Aplikasi Penyemak Imbas Organisasi Mozilla MUAT TURUN

3. Opera

Penyemak imbas web terbaik seterusnya ialah Opera . Opera membawa antara muka yang sederhana, dan selesa untuk dilihat. Penyemak imbas ini juga mempunyai pilihan untuk menggunakan bahasa Indonesia dengan kosa kata yang baik. Untuk masalah memuatkan, kelajuan dan rendering Opera cukup baik. Yang paling menyeronokkan, Opera dapat disatukan dengan laman BitTorrent, sehingga anda ingin memuat turun sesuatu yang lebih mudah. Hebat!

Aplikasi Perisian Opera MUAT TURUN

4. Safari

Adakah ada yang mengetahui penyemak imbas yang bernama Safari ? Ya, biasanya penyemak imbas web terbaik yang terdapat pada peranti berasaskan Mac atau iOS. Namun, Safari juga mempunyai sokongan untuk Windows. Kelebihannya, penyemak imbas ini mempunyai ciri yang disebut Nitro Engine yang dapat membantu meningkatkan kelajuan pemprosesan data pada sistem aplikasi berasaskan web. Reka bentuk antara muka juga sangat menarik, jauh berbeza dengan penyemak imbas lain.

Penyemak imbas Apple Inc. Apps DOWNLOAD

5. Microsoft Edge

Microsoft Edge adalah penyemak imbas pengganti untuk Internet Explorer pada Windows 10. Pelayar web berkualiti baik dilengkapi dengan beberapa ciri yang cukup bermanfaat bagi penggunanya. Salah satunya adalah, Microsoft Edge menyematkan fitur yang dapat membantu mengambil gambar di laman web, menambah beberapa catatan kecil, anda juga dapat mewarnainya dan menyimpan hasilnya. Di samping itu, ciri Cortana juga dapat merosakkan anda semasa menjelajah dunia maya. Anda boleh mencuba Ms. Edge dengan menggunakan Windows 10 Insider Preview .

Microsoft Corporation Apps Produktiviti DOWNLOAD Microsoft Corporation Apps Produktiviti DOWNLOAD

6. Comodo Dragon

Sekiranya anda prihatin dengan semua privasi semasa melayari, jangan ragu untuk menggunakan penyemak imbas Comodo Dragon . Penyemak imbas ini adalah salah satu penyemak imbas berasaskan krom yang sangat menumpukan pada keselamatan dan privasi. Sesuai dengan temanya, penyemak imbas ini menampilkan pengenalan sijil SSL, keselamatan privasi terjamin, dan kestabilan penyemakan imbas yang lebih tinggi.

Aplikasi Penyemak Imbas Comodo DOWNLOAD

7. Maxthon

Anda mesti biasa dengan penyemak imbas yang bernama Maxthon . Ya, penyemak imbas ini sememangnya kurang permintaan. Namun, jangan salah, penyemak imbas yang satu ini sangat ringan jika dibandingkan dengan penyemak imbas lain. Maxthon jauh lebih cekap menggunakan memori. Ciri mod pembaca juga terdapat di penyemak imbas web terbaik ini. Oh ya, ada sesuatu yang disebut ciri Snap, yang merupakan pemalam yang memudahkan anda mengambil tangkapan skrin. Menarik kan?

Maxthon International Browser Apps Ltd MUAT TURUN

8. Vivaldi

Vivaldi adalah salah satu penyemak imbas baru yang dikembangkan oleh bekas CEO pengasas Opera Sofrware. Salah satu kelebihan yang luar biasa, yang ditunjukkan oleh Vivaldi ialah penyemak imbas terbaik ini disokong oleh ciri pengelompokan yang mudah , yang dapat mengelompokkan halaman dari laman web di satu tempat. Oleh itu, jika anda ingin memindahkan tab di satu laman web, anda hanya perlu menggerakkan kursor pada timbunan. Mudah kan?

Penyemak Imbas Aplikasi Vivaldi Technologies MUAT TURUN

9. Kromium

Sebenarnya, Chromium adalah penyemak imbas yang agak kurang disarankan. Walaupun begitu, Chromium yang asli mempunyai satu ciri menarik, iaitu sumber terbuka. Chromium juga terus berfungsi dengan baik dengan perkhidmatan dari Google, tetapi penyemak imbas ini jauh lebih ringan.

Apl Penyemak Imbas Tapak Google DOWNLOAD

10. Baidu Spark

Baidu Spark adalah penyemak imbas web berasaskan Chromium terbaik. Enjinnya sama dengan Google Chrome. Namun, reka bentuk antara muka yang dibawa agak menarik. Di samping itu, anda juga boleh mengganti kulit seperti yang anda mahukan. Penyemak imbas ini juga dapat diintegrasikan dengan Facebook. Malah, Baidu Spark juga menyokong gerak isyarat, kawan-kawan. Sekiranya anda ingin mengetahui kelebihan lain, anda boleh membaca artikel ** Beberapa Manfaat Penyemak Imbas Baidu yang Perlu Anda Ketahui **.

Aplikasi Penyemak Imbas Baidu MUAT TURUN

Itulah 10 pengganti penyemak imbas web terbaik untuk Google Chrome yang boleh anda muat turun dan gunakan secara percuma, alias percuma. Penyemak imbas web mana yang menjadi kegemaran anda? Kongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan