Berikut adalah 5 cara mudah untuk mengelakkan Whatsapp daripada diserang. DIJAMIN ANTI HACK!

Adakah anda takut WhatsApp anda akan dirampas oleh orang lain? Jangan risau, berikut adalah petua mudah mengenai cara mencegah WhatsApp daripada mengetuk yang paling berkesan!

WhatsApp Adakah anda tiba-tiba log keluar? Atau mungkin anda telah diminta untuk mendapatkan kod pengesahan melalui SMS melalui WhatsApp?

Sekiranya anda merasa seperti itu, mungkin WhatsApp anda digodam oleh seseorang! Kesan terburuk jika WhatsApp kita diketuk atau diretas adalah pencurian semua data peribadi kita .

Bagi anda yang merasakan bahawa WhatsApp mereka disadap, Jaka ada jalan keluar untuk masalah ini. Inilah Cara Membuat Whatsapp Tidak Diketuk .

 • Tunjukkan Pemberitahuan Keselamatan
 • Keluar dari Ciri Web Whatsapp
 • Jangan Root Folder Whatsapp
 • Elakkan Memasang Aplikasi Pihak Ketiga
 • 5 Cara Elakkan Mengetik Whatsapp

  Jaka akan memberi anda beberapa petua agar anda tidak dapat merampas WA anda . Sekiranya anda fikir kaedah ini cukup berkesan untuk melindungi Whatsapp anda agar data tidak dicuri oleh penggodam.

  Berikut adalah langkah-langkah untuk mengelakkan WhatsApp daripada diganggu oleh orang lain.

  1. Dayakan Pengesahan Dua Langkah

  Sumber foto: Android Central

  Ciri pengesahan dua langkah adalah ciri pilihan untuk menambahkan keselamatan ke akaun Whatsapp anda.

  Apabila anda mengaktifkan ciri pengesahan dua langkah, setiap percubaan untuk mengesahkan nombor telefon anda di WhatsApp mesti disertakan dengan PIN enam digit yang telah anda buat sebelumnya.

  Oleh itu, jika ada orang yang ingin mengetuk Whatsapp anda, mereka akan sukar untuk mengakses WhatsApp anda kerana memerlukan PIN peribadi anda.

  2. Paparkan Pemberitahuan Keselamatan

  Sumber gambar: Beebom

  Adakah anda tahu bahawa setiap kali anda berbual dengan rakan anda, WhatsApp mempunyai kod khas dalam bentuk kod bar atau kod 60 digit ?

  Sekarang, jika anda mengaktifkan fitur ini, anda akan menerima pemberitahuan bahawa kod keselamatan anda mungkin berubah kerana anda atau rakan anda telah menukar / menambahkan peranti baru untuk nombor WhatsApp yang sama .

  Oleh itu, anda dan rakan anda dapat mengetahui sekiranya orang lain mengaktifkan WhatsApp anda pada peranti lain.

  3. Log Keluar Ciri Web Whatsapp

  Sumber foto: TechUntold

  Kita sering lupa log keluar atau log keluar setelah menggunakan WhatsApp Web di PC atau komputer riba kita. Walaupun ini sangat berbahaya dan rentan untuk diretas oleh siapa pun.

  Mungkin ada pelawak yang membuka komputer riba anda dan membaca keseluruhan isi perbualan anda dengan rakan sekerja atau rakan anda. Mulai sekarang, log keluar lebih banyak untuk Web WhatsApp anda, kawan-kawan!

  LIHAT ARTIKEL

  4. Jangan Root Folder Whatsapp

  Sumber gambar: fonepaw

  Sekiranya anda mempunyai hobi Android, pasti cuba melakukan root / jailbreak Android anda agar lebih bebas untuk diubah suai.

  Namun, tanpa anda benar-benar menyedari bahawa ketika anda memberikan akses root ke folder WhatsApp, ada kemungkinan aplikasi penyangak akan mencuri data dari WhatsApp anda.

  Sekiranya boleh, jangan berikan akses root ke folder whatsapp sehingga tidak dapat dipintas.

  5. Elakkan Memasang Aplikasi Pihak Ketiga

  Sumber gambar: time-new24.com

  Pasti anda tergoda untuk memasang aplikasi pihak ketiga untuk menukar tema WhatsApp, menukar WhatsApp anda ke Whatsapp Blue atau WhatsApp Premium dan sebagainya.

  Sekiranya Jaka boleh memberi amaran, elakkan memuat turun aplikasi yang mencurigakan seperti itu. Kerana tidak ada jaminan bahawa aplikasi seperti itu bebas dari Perisian Malware yang dapat mencuri data anda.

  Ini adalah perbincangan Jaka mengenai cara mengelakkan whatsapp daripada diserang . Sekali lagi Jaka mengingatkan, menjaga privasi dan keselamatan data di telefon bimbit anda adalah wajib, ya!

  Semoga petua mengenai 5 cara untuk mengelakkan WhatsApp daripada diserang dapat bermanfaat untuk anda. Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua dan trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com.

  Artikel Berkaitan