Sedih, 7 Adegan Dewasa dalam Anime Popular yang Tidak Perlu Ditonton

Anda tahu bahawa One Piece dilarang ditayangkan di Indonesia kerana terlalu lucah? Apa adegan dewasa dalam anime popular yang sebenarnya tidak patut ditonton.

Anime adalah media hiburan popular yang ditonton oleh banyak orang. Gambar berwarna dan reka bentuk watak yang unik menjadi tarikan utama anime.

Untuk menjadikannya lebih menarik, banyak perkara tambahan dimasukkan ke dalamnya untuk memperkuatkan aksen cerita dan membuat penonton lebih berminat.

Salah satu kandungan yang sering tergelincir adalah kandungan lucah atau lebih dikenali sebagai perkhidmatan peminat.

 • Lucy di Fairy Tail
 • Nami dalam One Piece
 • Karen dan CC Code Geass
 • Harem no Jutsu di Naruto
 • Misa Amane dalam Death Note
 • Mandi dan Skirt Shizuka Dibuka di Doraemon
 • 7 Adegan Dewasa dalam Anime Popular

  Kandungan perkhidmatan peminat sememangnya terhad kepada anime yang ditujukan untuk penonton muda dan dewasa, tetapi ada juga anime kanak-kanak yang ditambahkan ke layanan peminat.

  Dari sekian banyak perkhidmatan peminat, beberapa adegan ini menjadi pemandangan legenda dalam anime popular dengan jumlah penonton yang luar biasa.

  Apakah adegan anime perkhidmatan peminat yang paling popular sepanjang masa? Berikutan maklumat lengkap.

  1. Skirt Bulma dalam Bola Naga

  Sumber gambar: themarysue.com

  Dragon Ball adalah salah satu anime terbaik yang telah ditonton di seluruh dunia, dan juga telah ditayangkan di satu stesen televisyen di Indonesia.

  Anime ini juga ternyata banyak penyisipan perkhidmatan peminat dan objek dari adegan ini adalah Bulma.

  Ketika Goku dan Bulma pertama kali bertemu, Goku memeriksa apakah Bulma memiliki ekor dan rok Bulma telah terkena.

  2. Lucy di Fairy Tail

  Sumber gambar: econotimes.com

  Fairy Tail menjadi anime lain yang juga banyak disertakan dengan perkhidmatan peminat. Lucy, salah satu watak dalam anime aksi ini, sering digambarkan menggunakan baju terbuka .

  Ditambah dengan tingkah laku watak lain dalam Fairy Tail yang sering berinteraksi dengan Lucy dan melakukan perkara-perkara konyol yang menjadikan watak ini seolah-olah dieksploitasi .

  Untuk ukuran anime aksi yang seharusnya lebih memfokuskan diri pada adegan aksi, layanan peminat di Fairy Tail dianggap berlebihan.

  3. Nami dalam One Piece

  Sumber gambar: praktiktyping.com

  One Piece pernah menjadi salah satu anime yang ditayangkan di Indonesia yang kemudian dilarang kerana mengandungi unsur dewasa yang cukup jelas.

  Salah satu watak yang paling sering dilihat memakai pakaian terbuka dalam anime ini ialah Nami.

  Wanita berambut oren yang cantik ini hampir selalu memakai baju terbuka dan kadang-kadang hanya memakai bikini.

  Pembatalan permit siaran anime ini boleh dikatakan masuk akal kerana terdapat banyak adegan yang tidak sesuai dilihat oleh anak-anak.

  LIHAT ARTIKEL

  4. Karen dan CC Code Geass

  Sumber gambar: pinterest.com

  Code Geass menjadi salah satu anime yang terkenal berkat banyak elemen twist plot dan juga adegan pertempuran robot di dalamnya.

  Anime ini juga sangat berkaitan dengan adegan khidmat peminat melalui dua watak wanita iaitu Karen dan CC yang sering mempunyai penampilan terbuka dan pose lucah.

  Ini sebenarnya tidak perlu dilakukan oleh studio pembuat anime ini kerana Code Geass mempunyai jalan cerita dan pengembangan watak yang baik.

  5. Harem no Jutsu di Naruto

  Sumber gambar: youtube.com

  Satu anime bertema ninja juga tidak dapat dipisahkan dari elemen perkhidmatan peminat di dalamnya.

  Seperti One Piece, Naruto juga ditayangkan sebentar di satu stesen televisyen di Indonesia dan berlangsung cukup lama kerana mendapat banyak penapisan .

  Salah satu perkhidmatan peminat yang paling terkenal dalam anime ini adalah gaya harem no jutsu Naruto yang menjadikan Naruto banyak wanita yang hanya diliputi kabut.

  6. Misa Amane dalam Death Note

  Sumber gambar: deathnotenews.com

  Death Note adalah anime yang penuh dengan watak genius yang cuba mengalahkan satu sama lain dengan rancangan masing-masing.

  Salah satu watak yang paling tidak dapat dilupakan dari anime ini ialah Amane Misa, seorang wanita yang menyokong usaha Kira untuk membunuh penjenayah di seluruh dunia .

  Malangnya, watak yang satu ini digambarkan sebagai idola dan sering berpakaian terbuka yang sebenarnya boleh dikeluarkan dan tidak mengubah jalan cerita.

  7. Mandi Shizuka dan Skirtnya Dibuka di Doraemon

  Sumber gambar: pinterest.com

  Entri terakhir dalam senarai ini adalah perkara paling pelik jika dibandingkan dengan entri lain kerana ia berlaku pada anime untuk kanak-kanak.

  Doraemon adalah anime komedi kanak-kanak yang menceritakan kisah robot dari masa depan yang kembali ke masa kini untuk membantu anak yang malas.

  Anehnya, Shizuka sebagai watak wanita utama dalam anime kanak-kanak juga tidak terlepas dari elemen perkhidmatan peminat .

  Shizuka ditunjukkan beberapa kali ketika dia sedang mandi atau ketika roknya terkena yang dianggap tidak sesuai dalam anime kanak-kanak.

  Selain itu, ada juga beberapa adegan anime yang, menurut Jaka, tidak sesuai untuk ditonton oleh anak-anak, Geng. Lihat artikel Jaka di bawah.

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah 7 adegan dewasa yang tidak layak ditayangkan dalam anime popular yang secara tidak sengaja ditonton oleh banyak kanak-kanak.

  Anime adalah produk dari Jepun yang mempunyai budaya yang berbeza dari Indonesia. Perkara seperti ini mungkin merupakan perkara biasa untuk dipamerkan di sana.

  Perkhidmatan peminat juga merupakan perkara biasa dalam manga atau anime dan seperti namanya dibuat untuk memuaskan peminat tertentu.

  Baca juga artikel mengenai Anime atau artikel menarik lain dari Restu Wibowo .

  Artikel Berkaitan