Cara Meretas Foto Profil Facebook Orang Lain Tanpa Dijumpai

Jaka kali ini akan memberi anda petua tentang cara menggodam atau mengubah foto profil Facebook orang lain tanpa terperangkap. Tidak memerlukan aplikasi atau perisian tambahan, terutama membasmi peranti, anda boleh melakukan kaedah ini dengan mudah.

Di media sosial, foto profil biasanya merupakan foto terbaik atau foto yang paling tepat menggambarkan pemilik akaun. Sudah tentu, sesiapa sahaja tidak mahu menukar gambar profil mereka tanpa kebenaran.

Kali ini, Jaka akan memberitahu anda cara menggodam atau mengubah foto profil Facebook orang lain tanpa terperangkap.

BACA JUGA
  • Cara Muat turun Video Facebook Terkini 2020 | untuk HP & PC Android
  • VIRAL! Cara Menambah Emoji Pesawat di Facebook
  • Cara Mengubah E-mel Facebook di Semua Peranti, Dengan Cepat dan Mudah!

Cara Menggodam Foto Profil Facebook Orang Lain

Ya. Tanpa perlu menggunakan aplikasi atau perisian tambahan, terutama jika anda harus melakukan root pada peranti anda, anda sebenarnya dapat mengubah foto profil Facebook orang lain dengan mudah dan tanpa diperhatikan. Anda bahkan tidak memerlukan kata laluan akaun Facebook untuk orang yang ingin anda hack!

LIHAT ARTIKEL

Anda boleh menggunakan kaedah ini pada PC atau komputer riba anda. Dalam contoh ini, Jaka akan cuba menggodam foto profil akaun Facebook salah seorang rakan baik Jaka, Satria Aji Purwoko. Untuk dapat mengubah foto profil orang lain di Facebook, anda hanya perlu mengikuti langkah demi langkah yang diberikan oleh Jaka di bawah:

  • Langkah pertama, pergi ke profil Facebook sasaran, alias orang yang anda mahu menukar gambar profilnya secara diam-diam.
  • Terus klik kanan pada foto profil sasaran, kemudian pilih Inspect atau Inspect Element .
  • Seterusnya, segera pilih foto yang anda mahu buat foto profil baru untuk menggantikan foto profil lama sasaran. Salin _link _ ke foto.
  • Masukkan salinan pautan foto sekarang di halaman yang muncul setelah anda mengklik Inspect Element. Ganti pautan foto profil lama dengan pautan foto profil baru yang anda nyatakan.
Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN
  • Foto profil sasaran telah diganti secara rasmi dengan foto profil baru yang anda nyatakan.

Itulah cara mudah untuk menggodam foto profil Facebook orang lain tanpa perlu menggunakan aplikasi atau perisian tambahan. Jaka mengingatkan bahawa foto profil hanya akan diganti di halaman Facebook yang anda lawati pada masa itu. Walaupun begitu, anda masih boleh menyulap rakan anda kerana dengan cara di atas anda boleh membuat sebahagian daripada gurauan. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Online atau tulisan lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan