Cara Bermain Garena Arena of Valor (AOV) di Komputer atau Laptop Tanpa Kelewatan

Adakah anda ingin mencuba bermain permainan Garena Arena of Valor (AoV) di komputer atau komputer riba anda tanpa ketinggalan? Boleh! Inilah cara anda melakukannya.

Adakah anda ingin mencuba bermain permainan Garena Arena of Valor - AOV (sebelumnya Mobile Arena) di komputer atau komputer riba anda? Boleh! Pada masa ini terdapat pelbagai emulator Android yang dapat digunakan untuk memainkan Arena of Valor di komputer tanpa mengalami halangan atau ketinggalan.

Dari banyak emulator Android yang dibuat, di sini saya menggunakan emulator NOX untuk memainkan Arena of Valor di komputer.

Bagi anda yang ingin mengetahui cara bermain Arena of Valor di komputer menggunakan emulator Nox, berikut adalah panduan lengkapnya.

BACA JUGA
  • 6 Jenis Wira (Peranan) di Arena Bergerak, Pencabar WAJIB Tahu!
  • 6 Cara Mudah Mendapat Banyak Emas Percuma di Arena Bergerak

Cara Bermain Arena of Valor di Komputer Tanpa Kelewatan

Arena of Valor adalah salah satu permainan MOBA gaya DotA yang paling popular di telefon pintar Android. Permainan ini membawa permainan 5v5 dengan 3 lorong dan pelbagai monster hutan yang boleh anda bunuh. Selain itu, grafik yang disediakan juga cukup bagus.

Walaupun Arena of Valor adalah permainan untuk telefon pintar, anda masih boleh memainkan permainan dari Garena di komputer atau komputer riba anda.

Pasang NOX untuk Arena Utama Valor

  • Muat turun Nox App Player dan pasangkannya seperti biasa di komputer atau komputer riba anda. BigNox DOWNLOAD Aplikasi Emulator
  • Muat turun juga versi terbaru fail APK Arena of Valor dan letakkan di tempat yang senang dicari.
  • Setelah Nox dipasang, _drag_ dan _drop_ the Arena of Valor APK file ke Nox, kemudian pasang APK.
  • (Pilihan) Anda juga boleh memasang Arena of Valor melalui Google Play Store di Nox.
  • Setelah Arena of Valor berjaya dipasang, yang berikutnya adalah cara untuk mengawalnya

Cara Mengawal Arena Valor di NOX

Sekiranya anda mengawal Arena of Valor dari telefon pintar, anda boleh menyentuhnya. Semasa bermain di komputer, kaedah ini tidak dapat dilakukan, kecuali monitor anda menyokong layar sentuh.

Untuk mengawal Arena of Valor pada PC Nox, anda mesti menetapkan papan kekunci maya di dalam Nox. Inilah caranya.

  • Buka ciri Simulate Touch (CTRL + 1) di sebelah kanan.
  • NOX memudahkan pengguna yang ingin bermain Arena of Valor di Nox. Terdapat butang khas yang tersedia untuk permainan Arena of Valor, kemudian pilih Terapkan > Simpan .
  • Sekiranya anda merasa tidak selesa, anda boleh menukar butang mengikut kehendak anda.

Itulah kaedah mudah untuk memasang dan memainkan Arena of Valor di komputer dengan bantuan emulator NOX. Bagi anda yang pertama kali mencuba, sudah tentu anda akan merasa sukar. Oleh itu, anda boleh beralih ke Mod Custom terlebih dahulu.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan Mobile Aaena atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

Artikel Berkaitan