5 Aplikasi Android Baik Bahasa Inggeris yang Boleh Anda Gunakan Tanpa Sambungan Internet

Aplikasi pembelajaran bahasa Jaka yang dikaji di bawah ini dapat digunakan alias luar talian tanpa memerlukan sambungan internet. Lebih-lebih lagi, aplikasi ini cukup tepat. Nah, daripada ingin tahu lebih baik melihat secara langsung!

Sekali lagi bermaksud untuk belajar bahasa Inggeris, tetapi tidak ada yang mahu mengajar? Belajar sendiri menggunakan telefon pintar Android anda. Anda tidak perlu bingung lagi untuk belajar bahasa Inggeris kerana sekarang terdapat banyak aplikasi Android untuk belajar bahasa asing tanpa kerumitan!

Yang perlu anda sediakan hanyalah telefon pintar dan sambungan internet . Walaupun begitu, anda hanya memerlukan sambungan internet sementara, iaitu hanya untuk memuat turun aplikasi. Kerana semakan aplikasi pembelajaran bahasa Jaka di bawah ini dapat digunakan alias luar talian tanpa memerlukan sambungan internet. Lebih-lebih lagi, aplikasi ini cukup tepat. Nah, daripada ingin tahu lebih baik melihat secara langsung!

BACA JUGA
  • Tatabahasa Anti Palsu! Inilah Cara untuk Bertutur Bahasa Inggeris dengan Segera di Internet
  • 12 Laman untuk Belajar Pengekodan Secara Percuma
  • Bukan Bahasa Asing, Ini adalah 4 Kamus Digital untuk Belajar Bahasa!

5 Aplikasi Android Baik Bahasa Inggeris yang Boleh Anda Gunakan Tanpa Sambungan Internet

1. Belajar Percakapan Bahasa Inggeris

Yang pertama adalah Belajar Percakapan Bahasa Inggeris , sebab mengapa Jaka sendiri menyukai aplikasi ini kerana kami tidak memerlukan sambungan internet atau anda boleh menggunakannya di luar talian . Kerana kemampuannya, tidak ada keraguan. Belajar Bahasa Inggeris Percakapan akan mengajar anda Bahasa Inggeris dengan cara yang cukup tepat.

Cara menggunakannya juga sangat mudah , di sana anda dapat mencari atau memasukkan kata dan ayat yang biasanya anda gunakan setiap hari, maka aplikasi ini akan berfungsi secara otomatis . Anda hanya perlu menghafal perkataan yang disampaikan.

2. Bahasa Inggeris mendengar setiap hari

Tidak perlu meminta rakan atau keluarga anda diajar, anda hanya perlu bergantung pada aplikasi yang dipanggil mendengar Bahasa Inggeris setiap hari untuk belajar atau melancarkan Bahasa Inggeris anda dengan cara yang cukup tepat . Aplikasi English Listening Daily bukan sahaja mengajar dalam bentuk teks, tetapi anda juga dapat mendengar perbualan Inggeris.

3. Busuu

Busuu menurut Jaka sedikit lebih baik daripada aplikasi yang disebutkan oleh Jaka tadi. Selain dapat berjalan di luar talian dan dapat mengajar dengan tepat, aplikasi ini juga mempunyai beberapa kelebihan lain yang dapat membuat anda lebih mudah mempelajarinya. Oleh kerana panduan yang diberikan mudah difahami , anda juga dapat belajar dengan mendengar kata-kata aplikasi ini.

4. Fasih berbahasa Inggeris

Fluent English juga merupakan aplikasi pembelajaran Bahasa Inggeris yang cukup tepat dan offline . Namun, terdapat perbezaan dibandingkan dengan aplikasi lain, iaitu kelebihannya ialah Fluent English agak lebih sederhana dan tidak membingungkan. Cara aplikasi ini berfungsi sangat mudah, yang mengajar anda bahasa Inggeris dalam bentuk bunyi. Anda boleh mendengar dan memahami maksudnya.

5. Dengar dan Bercakap

Baiklah, bagi anda yang masih baru atau ingin melancarkan Bahasa Inggeris, anda boleh menggunakan aplikasi yang disebut Listen and Speak . Kegunaan aplikasi ini tentunya akan mengajar bahasa Inggeris dengan tepat! Kelebihannya, Dengarkan dan Cakap akan mengajar anda cara bertutur dalam bahasa Inggeris yang betul, dan bagaimana mengatur ayat dengan tatabahasa yang tepat, tanpa memerlukan sambungan internet!

Itulah 5 aplikasi Android untuk belajar menguasai bahasa Inggeris dengan tepat dan mudah difahami . Sekarang tidak perlu meminta untuk diajar, bukan? Cukup bergantung pada salah satu aplikasi di atas, anda akan menjadi cepat berbahasa Inggeris dalam beberapa bulan.

Artikel Berkaitan