Petua Berkesan dalam Menggunakan Hero Ling Mobile Legends | Dijamin MVP!

Untuk meraikan kedatangan Ling di pelayan asal Mobile Legends, Jaka ingin berkongsi petua menggunakan wira Ling Mobile Legends, geng!

Setelah Jaka pernah membincangkan Wanwan Mobile Legends , kini Jaka ingin membincangkan wira baru, geng!

Ogos lalu, kedatangan pelayan canggih Ling Leg Mobile dari pembangun Moonton akan memasuki pelayan asal pada 2 November.

Seperti Wanwan, Ling mempunyai beberapa kemahiran unik yang menjadikannya takut, geng, terutama jika anda sendirian.

 • Skill Ling Mobile Legends
 • Analisis Ling Mobile Legends
 • Petua Menggunakan Ling
 • Kekuatan dan Kelemahan Ling
 • Ling Mobile Legends: Pembunuh Baru dengan Keupayaan Parkour

  Sekiranya tidak jelas dalam tajuk, geng, Ling adalah wira baru Mobile Legends yang berada dalam kategori Assassin seperti Gusion dan Hanzo, tetapi kedua-dua wira ini biasanya tidak sesuai untuk pemula.

  Sebagai Assassin, Ling sesuai untuk menggunakan taktik hit and run di mana Ling mencari masa yang tepat untuk menyerang sebelum menghilang lagi.

  Ini bukan pengecut, geng, tetapi strategi, kerana mereka sangat lembut tetapi memiliki kemampuan untuk menjauhkan diri dari musuh dengan cepat.

  Seperti biasa, geng, sebelum kita memasuki teknik menggunakan Ling, Jaka ingin bercakap sedikit mengenai penampilan dan latar belakang watak ini, geng!

  Ling Mobile Legends, Kutilang Blue, Menyerang dari Atas

  Seperti Wanwan, ciri-ciri Ling diambil dari mitologi 4 haiwan liar dari China. Di sini, Ling berperanan sebagai burung dari selatan.

  Perbezaannya adalah bahawa dalam mitologi Cina burung itu digambarkan dengan warna merah, Ling sebaliknya digelar Kutilang Biru dalam Mobile Legends.

  Ling di sini mempunyai penampilan yang lebih elegan berbanding Gusion dan pastinya sangat berbeza dengan Hanzo yang garang.

  Dia menggunakan pedang biru sebagai senjata utamanya dan dikatakan memiliki langkah yang tidak dapat didengar sama sekali.

  Tetapi jangan tertipu dengan penampilannya yang anggun, geng, kerana Assassin baru ini mempunyai sengatan yang sangat menyakitkan.

  Skill Ling Mobile Legends

  Ling bukan sahaja mempunyai keahlian, kumpulan yang unik, tetapi dia juga akan memaksa anda untuk merombak pemikiran anda mengenai Mobile Legends.

  Pada pandangan pertama, Ling mirip dengan Fanny yang menggunakan dinding di Mobile Legends sebagai elemen permainan. Tetapi, Ling lebih teruja, geng.

  Berikut adalah senarai kemahiran Ling bersama dengan penjelasan ringkas.

  1. Cloud Walker (Pasif)

  Kepakaran Ling dalam bergerak membolehkannya melompat dari dinding ke dinding. Daripada mana, Ling memerlukan Ringan untuk dapat menggunakan kemahiran.

  Ketika berada di dinding, Ling akan mendapat 2 mata Lightness setiap saat dan setiap serangan yang berjaya akan memberikan Ling 5 mata Lightness .

  2. Finch Poise (Kemahiran 1)

  Ling menggunakan titik Lightness untuk melompat ke dinding. Semasa berada di dinding, Ling dapat melompat ke dinding lain tanpa cooldown sehingga dia kembali ke tanah.

  3. Pedang Defiant (Kemahiran 2)

  Ling menyerang dalam satu arah dan menikam musuh berdekatan dengan peluang kritikal yang lebih tinggi daripada serangan biasa.

  Sekiranya digunakan ketika Ling berada di dinding, kemahiran ini akan merosakkan kawasan kesan (AoE) dan dapat mengurangkan kecepatan pergerakan lawan.

  4. Tempest Blades (Kemahiran Utama)

  Ling akan melompat ke atas dan menurunkan pedang ke tanah yang akan menyebabkan kerosakan AoE untuk beberapa saat.

  Dalam tempoh ini, Ling dapat bergerak dengan bebas dan tidak akan mengambil kerosakan dari lawan selama 2.5 saat.

  Kemahiran Ultimate ini juga akan memunculkan 4 pedang di sekitar AoE yang apabila diambil akan mengembalikan kemahiran cooldown 2 dan memberikan 5 mata Lightness .

  Analisis Ling Mobile Legends

  Sekiranya anda ingin menggunakan Ling, bersiaplah untuk berkenalan dengan tembok, geng, kerana dinding itu adalah sahabat sejati dari Pembunuh biru ini.

  Dengan Burst Damage and Reap yang istimewa , Ling paling berkesan dalam menggunakan 2 kemahiran dan kerosakan kritikalnya untuk membunuh lawan dengan cepat.

  Skill 2 Ling mempunyai cooldown yang sangat singkat dalam 2.5 saat yang dapat anda gabungkan dengan skill 1 dan tembok untuk membunuh musuh yang berusaha melarikan diri.

  Selain itu, ketika Ling berada di dinding, hanya beberapa pahlawan yang dapat memukul Ling sehingga skill 1 juga dapat digunakan untuk bertahan hidup.

  Semasa berhadapan dengan banyak musuh atau tank, Ling dapat menggunakan kemahiran terbaik dan meneruskan kemahiran spam 2.

  Petua Menggunakan Ling

  • Kaji lokasi tembok dengan teliti, geng, kerana anda akan diminta untuk melompat dari satu dinding ke dinding yang lain dalam menggunakan Ling.

  • Harus diingat bahawa Ling tidak dapat menggunakan dinding di akhir kawasan permainan, hanya dinding yang berada di tengah.

  • Sentiasa perhatikan titik Lightness yang anda miliki kerana anda memerlukan tenaga untuk melompat ke dinding lain.

  • Ling bergantung pada kerosakan kritikal dan kemahiran spam 2, jadi anda disarankan untuk fokus pada peningkatan kerosakan kritikal dan peluang kritikal .

  • Sebagai tambahan kepada parameter kritikal, anda juga dapat menggunakan lifesteal untuk bertahan atau kecepatan serangan untuk memperkuat serangan.

  • Ingat, keterampilan utama dapat membuat Ling tidak dapat diserang, jadi ia dapat digunakan untuk bertahan jika anda sudah terperangkap, geng.

  • Gunakan gabungan kemahiran untuk menamatkan lawan dengan cepat kerana Ling terlalu rapuh untuk pertandingan 1v1 biasa seperti kebanyakan Assassins yang lain.

  Kekuatan dan Kelemahan Ling

  Kemampuan parkour Ling memang merupakan geng besar, tetapi Ling masih mempunyai beberapa kekurangan yang akan dibincangkan oleh Jaka di sini.

  Kelebihan:

  • Mempunyai habitat mereka sendiri di dinding yang tidak dapat ditandingi kecuali oleh beberapa pahlawan.

  • Boleh bergerak dengan cepat dari satu titik ke titik yang lain dengan melompat dari satu dinding ke dinding yang lain.

  • Ultimate Skill dapat digunakan untuk melarikan diri ketika ditekan atau ketika dikelilingi oleh lawan.

  • Skill 2 Ling mempunyai cooldown yang pendek dan sukar untuk dielakkan oleh lawan.

  Kekurangan:

  • Mesti menghafal lokasi tembok jika anda ingin bergerak dengan pantas di peta yang merupakan perkara paling penting dalam bermain sebagai Assassin.

  • Dalam melompat dari satu dinding ke dinding yang lain memerlukan titik cahaya, jadi hanya untuk bergerak Ling memerlukan banyak tenaga.

  • Sangat rapuh dan kerana Ling memerlukan titik ringan untuk melarikan diri, boleh berbahaya jika kombo Ling gagal membunuh lawan.

  • Mempunyai kemampuan kawalan orang ramai yang minimum, jadi anda mesti membunuh lawan dengan cepat agar lawan tidak melarikan diri.

  Nah, itu adalah sedikit nasihat dari Jaka mengenai petua menggunakan wira Ling Mobile Legends , geng.

  Kemampuan parking Ling memang menarik, geng, tetapi keperluan untuk titik cahaya yang tidak kecil menjadikan kemahiran Ling 1 tidak dapat digunakan dengan sewenang-wenangnya.

  Walaupun dia kelihatan lebih mudah digunakan daripada Fanny , dia lebih bertenaga, jadi sebenarnya bermain kerana Ling memerlukan lebih banyak pemikiran.

  Apa pendapat anda mengenai kumpulan Assassin baru ini? Adakah anda fikir ia terlalu kuat? Kongsi di ruangan komen, geng!

  Baca juga artikel mengenai Mobile Legends atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan