7 Filem bertema PUBG Terbaik di YouTube, Pemain PUBG Mesti Tonton!

PUBG adalah permainan paling popular ketika ini. Oleh itu, banyak orang membuat filem dengan tema PUBG. Inilah 7 filem PUBG terbaik!

BATTLEGROUND PUBG atau PLAYERUNKNOWN adalah permainan paling popular ketika ini. Terdapat begitu banyak orang yang ketagih, mulai dari kanak-kanak hingga orang dewasa.

Permainan genre Battle royale seperti PUBG sememangnya popular di Indonesia. Walaupun begitu, populariti PUBG mampu mengalahkan permainan yang sebelum ini menjadi kegemaran pemain.

Kerana popularitinya, begitu banyak peminat dari permainan PUBG dan PUBG Mobile berminat untuk membuat filem buatan peminat dengan tema PUBG. Wah, seperti apa, ya?

 • Filem BATTLEGROUNDS || PUBG
 • BATTLEGROUNDS Filem! (Treler Palsu Rasmi)
 • PUBG Logic Supercut (lakaran lucu mengenai PUBG)
 • Versi Sebenar PUBG | PUBG PERGERAKAN INDONESIA
 • SEJUK !!! TINDAKAN PUBG LIVE FULL (Subtitle Thai)
 • PUBG Movie Sanhok Bootcamp
 • 7 Filem Buatan Tangan bertema PUBG Terbaik di YouTube

  Adakah anda tahu bahawa permainan PUBG dan genre battle royale lain diilhamkan oleh filem berjudul Battle Royale dari Jepun?

  Walaupun tidak meniru sepenuhnya, tetapi banyak PUBG mengadopsi elemen dalam filem seperti zon merah, zon biru, dan lain-lain.

  Baiklah, dalam artikel ini, Jaka ingin memberitahu anda beberapa filem buatan peminat yang diilhamkan oleh permainan PUBG , geng. Lihat artikel berikut, geng!

  1. PUBG: Filem

  PUBG: The Movie adalah filem buatan peminat bertema PUBG pertama yang dimasukkan dalam senarai Jaka. Filem ini telah mendapat lebih daripada 10 juta tontonan di YouTube.

  Filem ini dimuat naik oleh saluran JT Gaming yang mempunyai 192 ribu pelanggan. Filem ini mengisahkan perjuangan untuk bertahan dalam skuad seramai 4 orang.

  Dibumbui oleh komedi, filem buatan peminat ini akan menghiburkan anda yang sibuk bekerja atau belajar. Dijamin, anda segera mahu memainkan PUBG setelah menonton filem ini.

  2. Filem BATTLEGROUNDS || PUBG

  Filem BATTLEGROUNDS || PUBG adalah filem PUBG buatan peminat yang dimuat naik oleh saluran Corridor . Saluran 6.6 juta pelanggan ini sering memuat naik filem buatan peminat, geng.

  Nah, filem PUBG mereka adalah filem aksi langsung dengan sentuhan komedi yang akan membuat anda terhibur. Filem ini juga menjadikannya niat, anda tahu, geng.

  Filem ini, yang telah ditonton lebih dari 18 juta kali , mempunyai plot plot yang berakhir. Bagaimanapun, anda mesti menonton filem buatan peminat PUBG yang lucu ini, deh.

  3. BATTLEGROUNDS Filem! (Treler Palsu Rasmi)

  Sekarang, jika BATTLEGROUNDS Filem! (Official Fake Trailer) Ini adalah filem parodi yang dibuat oleh saluran parodi Nigahiga .

  Saluran ini dengan 21 juta pelanggan akan menampilkan parodi treler permainan PUBG, kumpulan itu. Filem PUBG ini telah mendapat sekitar 428 ribu suka.

  Mengisahkan tentang pemain PUBG yang baru belajar, dia bergabung dengan tiga rakannya yang sudah pro dalam bermain PUBG.

  Anda akan menemui pengakhiran yang membuat anda ternganga. Filem PUBG dengan lebih daripada 15 juta tontonan kali ini menggelikan, geng!

  4. PUBG Logic Supercut (lakaran lucu mengenai PUBG)

  PUBG Logic Supercut (lakaran lucu mengenai PUBG) adalah filem PUBG buatan peminat yang dimuat naik oleh saluran Viva La Dirt League .

  Pada masa ini, saluran tersebut telah memperoleh 1.2 juta pelanggan, kumpulan. Filem ini terdiri daripada beberapa adegan lucu dengan tema PUBG yang disajikan dalam bentuk aksi langsung.

  Banyak adegan yang menggambarkan bagaimana tingkah laku pemain PUBG dalam permainan, dari rusuhan ketika berada di lobi, hingga keajaiban penggorengan kalis peluru.

  5. Versi Sebenar PUBG | PUBG PERGERAKAN INDONESIA

  Jangan salah, Indonesia juga ternyata membuat filem PUBG yang tidak kurang hebatnya, geng. Filem ini bertajuk PUBG Real Version | INDONESIA MOBILE PUBG yang dimuat naik oleh saluran Mindplace Studio .

  Filem yang satu ini telah ditonton lebih dari 3 juta kali dan mendapat 77 ribu suka, geng. Walaupun filem ini adalah parodi, tetapi pembuatnya sangat disengajakan, anda tahu.

  Bersenjata dengan peralatan sementara dan pengeditan pintar, mereka dapat membuat filem PUBG yang menghiburkan. Betul-betul memuji YouTuber Indonesia ini.

  6. SEJUK !!! TINDAKAN PUBG LIVE FULL (Subtitle Thai)

  Walaupun tidak dibuat di Indonesia, filem ini diunggah oleh saluran Indonesia bernama CAKWALIK . Filem bertajuk COOL !!! PUBG LIVE ACTION FULL (sari kata Thai) mengambil tema PUBG Mobile.

  Semasa pertama kali menonton filem ini, anda pasti akan kagum dengan visual yang keren. Tidak hanya kecewa, sifat dan kesan CGI yang digunakan juga tidak bermain permainan.

  Jaka tidak membayangkan berapa banyak anggaran dan usaha yang dikeluarkan oleh pembuat filem untuk membuat filem pendek seperti ini. Peminat PUBG Mobile mesti menonton!

  7. PUBG Movie Sanhok Bootcamp

  Akhirnya, ada filem bernama PUBG Movie Sanhok Bootcamp yang dimuat naik oleh saluran 50 . Saluran ini mempunyai 171 ribu pelanggan.

  Filem yang satu ini tidak memfokuskan pada cerita, melainkan detik-detik kecil dalam permainan PUBG. Momen ini diambil dengan sinematik sehingga terasa seperti menonton filem.

  Pada premis, filem ini menunjukkan usaha pemain untuk bertahan di Bootcamp, Sanhok. Pemain PUBG pasti tahu betapa sukarnya untuk melompat ke sana.

  Itulah artikel Jaka mengenai 7 filem buatan peminat bertema PUBG yang boleh anda tonton di YouTube. Filem mana yang menjadi kegemaran anda, geng?

  Tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai PUBG atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan