7 Aplikasi Penyuntingan Bunyi 2020 Terbaik untuk Android & Laptop | Suara Sangat Baik!

Adakah anda mahu mengedit suara agar dapat diselaraskan dan lebih jelas daripada yang asli? Di sini, senarai aplikasi penyuntingan suara Android dan komputer riba terbaik, sesuai untuk rakaman dan penutup lagu.

Siapa yang tidak mahu mempunyai penampilan yang menawan? Memang, pada masa ini semuanya boleh diubahsuai alias diedit mengikut keinginan anda.

Bukan hanya mengedit foto yang membuat anda kelihatan lebih cantik, suara dan audio juga dapat diedit agar lebih jelas dan dapat disetel.

Penyuntingan suara yang jelas dan merdu ini tentunya sangat sesuai untuk anda yang gemar merakam lagu penutup yang kini beredar di platform YouTube.

Cuma perlukan telefon Android anda, berikut adalah Jaka meninjau beberapa cadangan untuk aplikasi penyuntingan suara 2020 terbaik yang boleh anda muat turun secara percuma dan gunakannya dengan senang, geng.

 • Editor Audio WavePad Percuma
 • Keberanian
 • Aplikasi Penyuntingan Suara Lain ...
 • Koleksi Aplikasi Penyuntingan Bunyi Terbaik untuk Android & Laptop (Kemas kini 2020)

  Walaupun dapat dilakukan hanya dengan bersenjatakan telefon Android saja, tetapi tentu saja untuk hasil profesional anda memerlukan aplikasi penyuntingan suara PC dengan fitur yang lebih lengkap.

  Kini, pelbagai jenis audio mulai dari rakaman suara, lagu MP3, hingga suara video yang dapat anda edit dengan mudah dilengkapi dengan sejumlah aplikasi yang disarankan oleh Jaka di bawah.

  Tidak memerlukan spesifikasi berat, kelebihan aplikasi penyuntingan suara terbaik di bawah. Ingin tahu? Berikut adalah senarai aplikasi yang lengkap!

  1. Timbre

  Aplikasi pertama yang disyorkan oleh Jaka dipanggil Timbre , yang merupakan salah satu yang terbaik untuk anda yang ingin menyunting audio.

  Aplikasi penyuntingan suara dari pengembang Xeus telah menjadi salah satu yang paling popular, kerana kualiti suara dijaga semasa proses penyuntingan sehingga tidak putus.

  Timbre mempunyai banyak ciri penyuntingan audio. Anda boleh meneroka ciri seperti, menggabungkan fail, memotong, menukar, menukar bitrate, membalikkan audio, dan banyak lagi.

  Selain itu, Timbre juga boleh dipercayai untuk mengedit video seperti menambahkan tanda air, membuat GIF animasi, dan mengubah ukuran nisbah video.

  PerincianTimbre: Potong, Gabung, Tukar Audio MP3 & Video MP4
  Pemaju Xeus
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz 15MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.0 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Timbre di sini:

  Aplikasi Produktiviti Xeus DOWNLOAD

  2. Editor Audio WavePad Percuma

  Walaupun memiliki embel-embel percuma, tetapi Editor Audio WavePad Gratis memiliki tampilan dan ciri-ciri yang memenuhi syarat sebagai aplikasi penyuntingan suara PC, Adobe Audition.

  Dicipta oleh Perisian NCH , salah satu aplikasi penyuntingan audio Android menawarkan ciri untuk rakaman dan juga menambahkan kesan padanya.

  Kesan yang disediakan oleh WavePad termasuk, Echo, Reverb, Chorus, Phaser, Flanger, Vibrato, dan lain-lain yang tidak asing lagi bagi peminat muzik.

  PerincianEditor Audio WavePad Percuma
  Pemaju Perisian NCH
  OS minimum Android 4.0.3 ke atas
  Saiz 15MB
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 3.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Editor Audio WavePad Percuma di sini:

  Perisian NCH & Aplikasi Video DOWNLOAD

  3. Keberanian

  Keliru kerana takut menggunakan aplikasi Adobe Audition cetak rompak untuk mengedit suara di PC? Di sini, ada Audacity yang boleh anda harapkan, geng.

  Aplikasi penyuntingan audio pada komputer riba ini sememangnya sumber terbuka, tersedia di pelbagai platform, dan tentunya anda boleh menggunakannya secara percuma.

  Audacity juga sesuai untuk pemula yang hanya bereksperimen dalam dunia penyuntingan audio. Di sini anda boleh mencuba ciri untuk memotong suara, menggabungkan muzik, membuang vokal dan banyak lagi.

  Kelebihan lain dari Audacity ialah terdapat pelbagai plugin dan kesan lain yang ada.

  Oleh itu, jangan terkejut jika Audacity juga berfungsi dengan baik sebagai salah satu aplikasi klarifikasi suara dengan pemalam tambahan.

  Spesifikasi MinimumKeberanian
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (64-bit)
  Pemproses Intel Pentium 4 atau AMD Athlon XP 2000+ @ 2.0GHz
  Ingatan 4GB
  Grafik 1GB VRAM, Nvidia GeForce 7050 atau AMD Radeon X1270
  DirectX DirectX 9.0
  Penyimpanan 20MB

  Muat turun aplikasi Audacity di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Pasukan Pembangunan Audacity Video & Audio

  Aplikasi Penyuntingan Suara Lain ...

  4. Penyunting Audio Lexis

  Aplikasi penyuntingan rakaman suara yang mempunyai antara muka profesional seterusnya adalah Lexis Audio Editor yang telah digunakan oleh banyak pengguna dengan lebih dari 5 juta muat turun di Google Play.

  Dibangunkan oleh Pamsys , Lexis Audio Editor mempunyai beberapa ciri yang sangat baik. Sebut sahaja sepuluh jenis penyamaan yang dapat mengedit suaranya supaya dapat ditala, geng.

  Selain membuat rakaman langsung, anda juga dapat mengimport lagu terbaru dalam memori dalaman anda untuk diedit di sini.

  Lexis menyokong banyak format audio, mulai dari MP3, WAV, M4A, ACC, FLAC, dan WMA. Sayangnya dalam versi percuma, anda tidak dapat mengubah format suntingan menjadi MP3 ya!

  PerincianPenyunting Audio Lexis
  Pemaju pamsys
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 5,000,000 ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Editor Audio Lexis di sini:

  Aplikasi Pamsys Video & Audio DOWNLOAD

  5. BandLab

  BandLab atau sebelumnya dikenal sebagai PocketBand memungkinkan anda membuat lagu yang lengkap dengan vokal, gitar, bass, dan drum dengan hanya satu telefon Android.

  Sekiranya anda ingin mencari aplikasi penyuntingan suara yang sangat sesuai, BandLab juga menyediakan pilihan rakaman audio dengan ciri AutoPitch tambahan untuk menyesuaikan nada suara anda, geng.

  Selepas itu, anda hanya melakukan pencampuran audio dengan pelbagai kesan instrumen yang disediakan dalam aplikasi ini.

  Jadi tidak perlu bersusah payah menyewa studio muzik untuk membuat lagu anda sendiri! Ia menyeronokkan, bukan?

  PerincianBandLab - Pembuat Muzik Sosial dan Studio Rakaman
  Pemaju BandLab
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 19MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi BandLab di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio BandLab

  6. VirtualDJ

  Senang dengan genre muzik EDM? Nah, VirtualDJ boleh menjadi aplikasi DJ terbaik untuk anda yang ingin belajar mencampurkan lagu dengan pelbagai kesan yang disediakan.

  VirtualDJ juga mempunyai pengalaman lebih dari 20 tahun dengan lebih daripada 117 juta pengguna di seluruh dunia.

  Anda boleh mendapatkan versi percuma aplikasi VirtualDJ untuk platform Windows dan MacOS. Sementara untuk versi berbayar, anda boleh mendapatkan VirtualDJ Pro dan VirtualDJ Business.

  Spesifikasi MinimumMayaDJ
  OS Windows 7/8 / 8.1 / 10 (64-bit)
  Pemproses Pemproses quad-core Intel Core i5 atau setaraf
  Ingatan 2GB
  Grafik 256MB VRAM, Nvidia GeForce atau kad grafik AMD Radeon
  DirectX DirectX 9.0
  Penyimpanan 200MB

  Muat turun aplikasi VirtualDJ di sini:

  Atomix Productions Video & Audio DOWNLOAD

  7. Penyunting Bunyi Video

  Seperti namanya, Video Sound Editor adalah aplikasi penyuntingan suara video untuk menyesuaikan audio di dalamnya, geng.

  Aplikasi yang dikembangkan oleh AndroTechMania menyediakan ciri untuk mematikan audio, menambahkan trek muzik tambahan ke video, dan melakukan pencampuran audio.

  Video Sound Editor mempunyai antara muka yang cukup sederhana dengan ukuran hanya 11MB. Walaupun begitu, aplikasi ini telah menerima lebih dari 1 juta muat turun di Google Play.

  PerincianPenyunting Bunyi Video: Tambahkan Audio, Diam, Video Diam
  Pemaju AndroTechMania
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 11MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun aplikasi Penyunting Bunyi Video di sini:

  AndroTechMania MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

  Itulah cadangan aplikasi penyuntingan suara terbaik yang boleh anda gunakan pada telefon bimbit, PC, dan komputer riba Android anda.

  Dengan ini, anda dapat dengan mudah mengedit dan mengubah potongan lagu, rakaman suara dari filem, ke rakaman suara anda sendiri dengan aplikasi di atas.

  Manakah antara aplikasi di atas yang menarik dan anda ingin mencuba? Jangan lupa untuk berkongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah, geng.

  Baca juga artikel mengenai Aplikasi Editor atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan