5 Permainan Pertarungan Kad Ini Tidak Hilang Kegembiraan dari Yu-Gi-Oh!

Anda boleh menyusun strategi bagaimana mengatur pertempuran pada kad yang sudah anda miliki. Sekiranya anda ingin tahu mengenai permainan kad ini yang serupa dengan Yu-Gi-Oh, maka anda boleh merujuk ulasan Jaka berikut!

Permainan kad pertarungan atau permainan kad terkenal di seluruh dunia dan satu permainan pertarungan kad yang tidak asing lagi bagi pemain adalah Yu-Gi-Oh . Anda boleh mengatakan permainan seperti ini memerlukan strategi yang tepat. Walau bagaimanapun, strategi yang dikeluarkan pada setiap kad juga berbeza.

Dalam permainan Yu-Gi-Oh atau pertempuran kad lain, anda boleh mengumpulkan kad dan kemudian mengeluarkan watak pada kad anda sendiri. Selepas itu, anda boleh bergantung pada kad yang telah dikumpulkan untuk bertarung . Anda boleh menyusun strategi bagaimana mengatur pertempuran pada kad yang sudah anda miliki. Sekiranya anda ingin tahu mengenai permainan kad ini yang serupa dengan Yu-Gi-Oh , maka anda boleh merujuk ulasan Jaka berikut!

BACA JUGA
  • 5 Universiti di Indonesia Memiliki Program Khas untuk Pemain Permainan
  • 20 Permainan Android Terbaik dengan Grafik HD | Kemas kini 2020
  • 10 Permainan Pengembaraan Terbaik di Android 2017

Selain Yu-Gi-Oh 5 Permainan Pertarungan Kad Ini Juga Menarik!

1. Hearthstone Heroes of Warcraft

Hearthstone Heroes of Warcraft adalah salah satu permainan pertarungan kad terbaik selain Yu-Gi-Oh, dan secara keseluruhannya tidak ada bezanya, tentu anda diharuskan mengumpulkan beberapa kad dan kemudian digunakan untuk bertarung. Permainan ini sangat mudah tetapi menyeronokkan, bina dek yang kuat kemudian lepaskan watak-watak di kad.

2. Bola Sepak Bola Sepak

Soccer Spirits menurut Jaka adalah permainan perang kad yang cukup unik. Dalam permainan ini, anda akan dijemput untuk menggabungkan bola sepak dengan pertempuran antara yang baik dan yang jahat . Jika dibandingkan dengan Yu-Gi-Oh, permainan ini memang sangat berbeza. Walau bagaimanapun, intipati permainan ini tetap sama, iaitu permainan kad . Strategi yang sangat mudah tetapi menarik dan juga sangat baik.

3. Kenaikan

Kenaikan ini adalah permainan pertarungan kad yang telah lama tersedia untuk telefon pintar. Walau bagaimanapun, Ascension masih merupakan salah satu permainan kad pertempuran terbaik yang pernah ada kerana ia juga memerlukan sambungan internet untuk memainkannya . Permainan kad fantasi yang hampir sama dengan permainan Magic of Gathering dan Hearthstone .

Permainannya sangat menarik, dalam permainan ini anda akan digalakkan mengumpulkan atau mengumpulkan kad kemudian membina geladak sehingga anda dapat bertarung dengan pemain lain di seluruh dunia. Di samping itu, ia menyediakan banyak kad dan kad-kad ini juga mempunyai kebolehan dan kekuatan yang berbeza.

4. Deckstorm Duel of Guardians

Deckstorm Duel of Guardians selain membawa grafik yang menarik, permainan ini juga sangat menarik untuk dimainkan. Tidak jauh berbeza dengan permainan kad lain. Sudah tentu anda diminta mengumpulkan kad, kemudian membina geladak, kemudian berjuang. Anda juga boleh bermain permainan ini secara dalam talian sehingga anda boleh berduel dengan pemain lain.

5. Panglima perang fantasi

Fantasy Warlord juga membawa permainan unik! Permainan ini menyajikan pelbagai kad yang sangat menarik dan mendalam . Dalam permainan Fantasy Warlord, anda akan diminta untuk mengumpulkan watak - watak yang kuat dan juga menjalin persekutuan dengan pemain lain. Hebat sekali lagi, kerana permainan ini juga boleh dalam talian, maka anda juga boleh bermain dengan pemain Fantasy Warlord lain di seluruh dunia.

Itulah 5 permainan pertarungan kad terbaik yang boleh menjadi salah satu alternatif terbaik untuk permainan Yu-Gi-Oh. Menariknya, permainan seperti ini tidak membawa kita ke perjudian, tetapi hanya mengarahkan kita kepada watak dalam kad melalui dunia maya.

Artikel Berkaitan