3 Cara Menghilangkan Tanda Air Kinemaster Percuma & Anti Frustrasi!

Kesal melihat Kinemaster menulis pada video anda? Tenang, anda boleh menghapusnya dengan membuang tanda air Kinemaster, geng berikut.

Hobi membuat video di telefon bimbit, geng? Sekiranya ada, anda pasti biasa dengan nama Kinemaster. Aplikasi ini sangat popular pada masa kini.

Kinemaster adalah aplikasi penyuntingan video terbaik di HP yang mudah digunakan dan menawarkan pelbagai ciri menarik untuk menghasilkan video yang hebat.

Malangnya, hasil video yang baik akan kelihatan kurang menarik kerana tanda air atau tanda air lalai dari aplikasi Kinemaster itu sendiri.

Lalu, adakah cara untuk menghilangkan tanda air Kinemaster ? Sudah tentu! Anda boleh membuang tanda air Kinemaster dengan cara berikut, geng!

 • Cara menghilangkan Kinemaster Watermark dengan Kinemaster Pro
 • Cara menghilangkan Kinemaster Watermark dengan Kinemaster Diamond
 • Koleksi MOD Kinemaster Pro APK Tanpa Tanda Air
 • Aplikasi Penyuntingan Video Selain Kinemaster
 • Cara menghilangkan tanda air Kinemaster

  Penulisan Kinemaster yang melekat pada video akan menjadikan video kelihatan kurang menarik. Akibatnya, banyak pengguna ingin membuang tanda air.

  Lalu, bagaimana cara menghilangkan tulisan Kinemaster di video? Biar saya tidak ingin tahu, rujuk penjelasan berikut, geng.

  1. Cara menghilangkan tanda air Kinemaster dengan melanggan

  Cara membuang tanda air di Kinemaster pertama adalah melanggan. Anda juga akan dapat menikmati ciri premium yang disediakan.

  - Langkah 1: Buka aplikasi Kinemaster pada telefon Android atau iPhone. Kemudian, klik logo Crown .

  - Langkah 2: Pilih tempoh langganan Kinemaster Premium , sama ada sebulan atau selama satu tahun.

  - Langkah 3: Anda akan segera diarahkan ke halaman pembayaran. Pilih kaedah pembayaran yang anda mahukan. Kemudian, klik Langgan .

  - Langkah 4: Ikuti peringkat pembayaran hingga selesai dan dapatkan pengesahan.

  - Langkah 5: Selesaikan. Anda boleh mula membuat video tanpa diganggu oleh logo Kinemaster lagi.

  Itulah cara untuk menghilangkan penulisan Kinemaster dengan menaik taraf ke Kinemaster Premium . Anda juga dapat menikmati ciri lain yang tidak terdapat dalam versi percuma.

  2. Cara menghilangkan Kinemaster Watermark dengan Kinemaster Pro

  Sekiranya ada percuma, mengapa harus memilih yang berbayar? Biasanya, ramai yang membuang tanda air Kinemaster dengan Lucky Patcher. Tetapi kaedahnya agak rumit.

  Untuk itu, Jaka akan menerangkan cara membuang tanda air Kinemaster tanpa Lucky Patcher dengan menggunakan MOD bernama Kinemaster Pro , geng.

  - Langkah 1: Muat turun Kinemaster Pro terlebih dahulu di sini.

  - Langkah 2: Selepas memuat turun, cari fail di media storan di telefon bimbit. Klik fail, kemudian klik Pasang .

  - Langkah 3: Tunggu sehingga selesai. Sekiranya demikian, buka aplikasi.

  - Langkah 4: Buat video baru dan anda tidak akan menemui logo Kinemaster pada video yang anda buat.

  Cepat dan senang, bukan? Selain menghilangkan tanda air Kinemaster, anda juga dapat menikmati pelbagai ciri lain yang terdapat di geng Kinemaster Pro ini.

  3. Cara menghilangkan Kinemaster Watermark dengan Kinemaster Diamond

  Cara menghilangkan tanda air Kinemaster tanpa membayar juga boleh dengan memasang Kinemaster Diamond . MOD ini membolehkan anda membuat video Kinemaster tanpa tanda air.

  Kinemaster Diamond adalah MOD buatan Korea Selatan yang boleh digunakan pada Android atau iPhone. MOD ini juga boleh dimuat turun dan digunakan secara percuma, geng.

  - Langkah 1: Muat turun Kinemaster Diamond di sini.

  - Langkah 2: Selepas memuat turun, cari fail Kinemaster Diamond di media storan. Klik, kemudian tekan butang Pasang untuk memasang aplikasi pada HP.

  - Langkah 3: Tunggu sehingga proses pemasangan selesai. Sekiranya demikian, buka aplikasi Kinemaster Diamond.

  - Langkah 4: Kinemaster Diamond akan meminta izin untuk mengakses video, foto dan audio. Klik Benarkan .

  - Langkah 5: Buat video baru dan tidak ada tanda air Kinemaster pada video yang anda buat dalam aplikasi.

  Cara menghilangkan tanda air di Kinemaster percuma melalui MOd memang sangat mudah. Cukup pasangkannya di telefon bimbit anda dan anda boleh membuat video dengan segera tanpa tanda air.

  Walaupun selepas membuang tanda air Kinemaster, anda boleh membuat tanda air anda sendiri dan menambahkannya ke video sehingga orang lain tahu bahawa video itu milik anda.

  Koleksi MOD Kinemaster Pro APK Tanpa Tanda Air

  Selain Kinemaster Pro dan Kinemaster Diamond, terdapat banyak Kinemaster MOD lain yang juga menyediakan ciri penyuntingan video tanpa tanda air, geng.

  Bukan hanya ciri tanpa tanda air, koleksi Kinemaster MOD juga menawarkan ciri lain yang juga percuma. Video yang anda buat akan menjadi lebih menarik.

  Untuk mengetahui apa yang boleh digunakan Kinemaster MOD, bersama dengan penerangan mengenai ciri dan pautan muat turun, klik di sini, geng!

  Aplikasi Penyuntingan Video Selain Kinemaster

  Selain Kinemaster, masih banyak aplikasi penyuntingan video di telefon bimbit atau PC anda yang mesti anda cuba. Ciri-ciri yang ditawarkan juga sangat lengkap dan menarik.

  Aplikasi penyuntingan video ini juga sering digunakan oleh YouTuber terkenal untuk membuat kandungan video yang menarik dan kreatif, kumpulan itu.

  Ingin tahu apa aplikasi penyuntingan video YouTuber yang mudah digunakan dan sesuai untuk pemula? Segera, lihat ulasan dalam artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Itulah 3 cara untuk menghilangkan tanda air Kinemaster yang boleh anda cuba. Tanpa penulisan Kinemaster, video yang dihasilkan akan kelihatan lebih menarik.

  Selain mudah dan cepat, ada juga cara untuk menghilangkan penulisan Kinemaster pada video tanpa bayar dengan menggunakan MOD yang boleh dimuat turun dan digunakan secara percuma.

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan