Terlupa kata laluan? Ini adalah Kaedah Selamat untuk Membuka Kunci Android

Sekiranya anda terlupa kata laluan HP anda, jangan segera memformatnya! Jaka mempunyai petua hebat untuk membuka telefon pintar Android yang melupakan kunci tanpa perlu menghapus data.

Untuk melindungi data yang ada di telefon pintar dari tangan orang jahil, anda harus mengunci telefon pintar anda. Semakin rumit kata laluan atau kunci corak yang anda gunakan, telefon pintar anda akan lebih selamat.

Namun, ada kalanya anda pasti lupa PIN atau kata laluan anda atau mengunci corak telefon pintar anda, bukan? Sekiranya anda terlupa, maka JalanTikus akan memberi anda cara untuk membuka Android yang melupakan kuncinya tanpa menghapus data di dalamnya.

BACA JUGA
  • 7 Cara Peretas memecahkan Kata Laluan dan Alat WiFi yang Digunakan (Kemas kini 2019)
  • Cara termudah untuk menukar kata laluan Gmail 2018 (HP dan komputer riba)
  • 5 Cara untuk Melihat Kata Laluan WiFi yang Lupa di Android, Tanpa Root!

Cara Membuka Android yang Lupa Kunci Tanpa Menghapus Data

Pada masa lalu, untuk membuka kunci telefon pintar Android yang lupa kata laluan atau kunci corak adalah melakukan Reset Kilang melalui kombinasi butang Kuasa dan Kelantangan. Risiko adalah bahawa semua data anda akan hilang.

Sekiranya Android anda lupa kuncinya, anda sebenarnya boleh membuka Android yang lupa kunci dengan mudah tanpa kehilangan data. Bagaimana:

  • Buka laman web Pengurus Peranti Android dari penyemak imbas di komputer atau telefon pintar rakan anda. Kemudian log masuk dengan akaun Gmail yang dipasangkan pada telefon pintar.
  • Setelah masuk, anda akan disajikan dengan menu Dering , Kunci dan Padam . Pilih menu Kunci.
LIHAT ARTIKEL
  • Setelah Kunci diklik , anda akan diberikan menu untuk menukar kata laluan. Sila buat kata laluan baru untuk digunakan pada telefon pintar anda.

Catatan: Mau kunci PIN atau kunci pola sekalipun, kunci yang terdaftar di smartphone kamu akan digantikan oleh kunci password yang baru.

  • Selepas itu, sila buka telefon pintar anda. Kemudian anda akan diminta memasukkan kata laluan yang baru anda buat sebelumnya.

Masalah selesai! Seberapa mudah untuk membuka telefon pintar Android yang melupakan kunci tanpa menghapus data ini?

Oleh itu, jika anda terlupa kata laluan + atau kunci Android anda, sila gunakan kaedah ini. Jangan mainkan format sahaja.

Artikel Berkaitan