Inilah Cara Menambah RAM dengan Flashdisk Terpakai

Disusuli dengan komputer yang perlahan, ini adalah cara mudah untuk menambahkan RAM komputer dengan flashdisk terpakai

Flashdisk adalah peningkatan komputer yang sering kita gunakan untuk menyimpan dan memindahkan data dari satu komputer atau komputer riba ke komputer atau komputer riba yang lain.

Ukuran praktikal dan kapasiti yang cukup besar untuk menampung sejumlah fail seperti video, audio, dan fail lain adalah faktor yang menjadikan flashdisk ini sangat laku di pasaran .

Selain digunakan sebagai media penyimpanan dan pemindahan data, ternyata Anda juga dapat menggunakan lampu kilat untuk menambahkan RAM komputer maya yang sedikit dapat meningkatkan kinerja komputer Anda .

Nah, bagaimana cara menambahkan RAM ke Flashdisk? segera lihat perbincangan Jaka kali ini dan jangan lupa untuk menyediakan flashdisk terpakai anda.

BACA JUGA
  • BAHAYA! Jangan sesekali mengambil Flashdisk Falls di Jalan
  • Adakah Membahayakan Cabut Flash Tanpa Membuang Perkakasan dengan Selamat?
  • Cara Mudah Memformat Flashdisk Melalui CMD

Cara Menambah RAM Dengan Flash Terpakai

  • Untuk dapat menggunakan pemacu kilat terpakai anda sebagai RAM Maya , anda mesti terlebih dahulu mengakses Tetapan Sistem Lanjutan di Komputer Saya .
  • Sekiranya demikian, anda perlu memilih tab Advanced , kemudian di bahagian Performance , pilih Settings .
  • Seterusnya anda akan melihat tetingkap baru terbuka dan di sini anda sekali lagi mesti memilih Advance . Di bahagian ini, anda akan melihat pilihan Memori Maya di bahagian bawah. Sekarang, pilih Ubah untuk mengakses tetapan Memori Maya.
  • Sekiranya ia dimasukkan dalam tetapan Memori Maya, hapus centang pilihan di bahagian atas . Selepas itu, pastikan flashdisk anda telah dibaca dengan melihat jadual senarai pemacu .
  • Pilih cakera kilat anda dan tetapkan ukuran RAM Maya yang anda mahukan. Untuk rekod, pastikan ukuran RAM yang anda masukkan tidak melebihi ukuran ruang kosong flash anda. Contohnya, jika flashdisk anda berukuran 2 GB dan ruang kosong hanya 1.7 GB , maka anda hanya boleh memasukkan sebanyak 1.7 GB sebagai RAM Maya.
  • Sebagai tambahan, untuk mengelakkan masalah dengan flashdisk anda, kurangkan lagi ukuran 1,7 GB sebanyak 10-20 MB .

  • Setelah menyelesaikan tetapan, pilih Ok dan mulakan semula untuk menerapkan tetapan.

Itulah cara untuk menukar lampu kilat menjadi RAM atau RAM Maya , semoga bermanfaat dan semoga berjaya.

Walaupun tidak ketara, sekurang-kurangnya cara menambahkan RAM dengan lampu kilat ini dapat memberikan sedikit peningkatan dalam prestasi komputer anda untuk melakukan pelbagai aktiviti ringan di komputer anda.

, pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan