7 Permainan 4K Terbaik yang Anda Mesti Main pada Permulaan 2018

Kehadiran teknologi 4K telah menjadikan perkembangan grafik dalam industri permainan lebih baik. Dengan resolusi 4 kali lebih baik daripada 1080p yang biasa digunakan, tentunya pemain akan berpuas hati dengan paparan permainan Ultra HD yang menakjubkan.

Kehadiran teknologi 4K telah menjadikan perkembangan grafik dalam industri permainan lebih baik. Dengan resolusi 4 kali lebih baik daripada 1080p yang biasa digunakan, tentunya pemain akan berpuas hati dengan paparan permainan Ultra HD yang menakjubkan. Paparan grafik yang hebat akan menjadikan pengalaman permainan lebih menyeronokkan.

Pada masa ini, sudah ada banyak permainan yang mempunyai grafik 4K yang dapat dimainkan di PC. Sudah tentu dengan sokongan kad grafik yang hebat, anda dapat menikmati permainan hebat dengan grafik yang menakjubkan ini. Baiklah, bermula tahun 2018 ini tidak ada salahnya anda mencuba bermain 7 permainan 4K berikut . Grafik yang sangat canggih dijamin menjadikan tahun-tahun awal anda lebih menyeronokkan.

BACA JUGA
  • 7 Telefon Pintar RAM 4GB Murah Anda Boleh Membeli Modal Simpanan selama Sebulan
  • 6 Telefon Pintar Murah dengan RAM 4 GB Harga 1 Juta
  • 5 Telefon Pintar Android Paling Gagal pada tahun 2017

7 Permainan 4K Terbaik yang Anda Mesti Main pada Permulaan 2018

1. The Witcher 3

The Witcher 3 adalah siri lanjutan The Witcher 2 yang berpusat pada watak Geralt dan konflik yang dialaminya. Jalan cerita yang menarik dan visualisasi yang menarik menjadikan permainan ini begitu popular. Anda akan mendapat pengalaman permainan RPG yang menakjubkan dan mendebarkan dengan kualiti grafik 4K yang menakjubkan.

2. Cahaya Mati

Dying Light memberikan sensasi bermain permainan seram dengan kualiti grafik yang sangat mengagumkan. Membawa kisah seram dan sadis dengan Zombie sebagai musuh utama pemain, Dying Light akan membuat sesiapa sahaja merasa seolah-olah mereka berada dalam permainan. Misi yang ditawarkan cukup untuk membuat pemain ketagih dan tidak dapat berhenti bermain, terutama dengan grafik 4K yang dijamin akan membuat pemain kagum dengan setiap perincian yang dipaparkan.

3. Tidak dihormati

Dishonored yang merupakan salah satu permainan terbaik yang dibuat oleh Bethesda menawarkan pengalaman bermain permainan 4K yang tidak hanya menarik, tetapi juga penuh dengan misi yang mencabar. Permainan aksi yang menceritakan kisah balas dendam watak utama dilengkapi dengan visualisasi berkelas dan perwatakan yang kuat. Anda dijamin kagum dengan paparan grafik yang begitu terperinci sehingga seolah-olah anda benar-benar berada di dunia Dishonored.

4. Bioshock Tidak Terbatas

Bioshock Infinite, yang berlaku di Coulombia, menceritakan kisah seorang detektif yang sedang mencari sasaran untuk membawanya pulang dengan selamat. Misi yang akan dilaksanakan tentunya bukanlah sesuatu yang mudah, kerana watak utamanya mesti menghadapi pelbagai rintangan yang begitu menggembirakan dan mencabar. Bukan sekadar jalan cerita yang menarik, Bioshock Infinite juga dilengkapi dengan grafik 4K yang begitu memukau dan menggembirakan mata.

5. Tomb Raider

Pengembaraan Lara Croft penuh dengan misi dan halangan mendebarkan yang dipaparkan dalam visualisasi yang begitu realistik. Anda dijamin tidak akan bosan dengan penggambaran watak, tempat dan juga objek dalam permainan genre aksi-pengembaraan ini . Reka bentuk grafik yang menarik dan sangat terperinci menjadi tarikan utama Tomb Raider selain jalan cerita dan permainan yang menarik.

6. Star Wars: Battlefront

Sebagai permainan menembak, Star Wars: Battlefront mempunyai banyak mod permainan yang menarik untuk dimainkan. Permainannya sendiri agak mudah tetapi dijamin ketagihan dan tidak dapat dilupakan. Terutama dengan sokongan grafik 4K yang menjadikan setiap pemandangan dalam permainan menjadi begitu nyata. Setiap objek dan watak dalam Star Wars: Battlefront kelihatan begitu hidup dan realistik .

7. Call of Duty: Advanced Warfare

Selain mempunyai permainan dan jalan cerita yang menarik, Call of Duty: Advanced Warfare adalah permainan FPS yang akan membawa anda menjelajah dunia maya yang begitu hidup dan nyata. Reka bentuk grafik yang menjanjikan menjadikan permainan ini salah satu siri Call of Duty terbaik yang akan memberikan pengalaman bermain FPS yang ketagihan dan memanjakan mata.

Itulah 7 permainan 4K terbaik yang harus anda mainkan pada awal 2018 . Semoga dapat menjadi tahun pembukaan yang menyenangkan, Geng! Jangan lupa untuk berkongsi pendapat anda mengenai permainan 4K yang lain di ruangan komen, ok!

Artikel Berkaitan