Canggih! Ini adalah 5 Telefon Pintar Android Terkecil di Dunia

Kecanggihan telefon pintar kini semakin berkembang, bermula dari ciri dan visual.

Kecanggihan telefon pintar kini semakin berkembang, bermula dari ciri dan visual. Salah satu faktor visual yang menentukan kecanggihan telefon pintar adalah ketebalan telefon pintar . Di mana telefon pintar yang lebih nipis akan menjadi telefon pintar yang lebih sejuk dan canggih.

Oleh itu, di sini Jaka akan mempersembahkan barisan telefon pintar Android paling nipis di dunia. Di mana telefon pintar yang akan dikongsi Jaka telah diringkaskan dari pelbagai jenama Android yang luar biasa. Ingin tahu? 5 telefon pintar Android paling nipis berikut di dunia .

BACA JUGA
  • Adakah benar Skor AnTuTu Menentukan Prestasi Telefon Pintar?
  • Walaupun berbaris mahal, 3 siri Samsung Galaxy anda dapat hanya satu juta tablet
  • Komputer riba kuno! Mempunyai S Pen dan Papan Kekunci, Galaxy Tab S3 Membuat Anda Lebih Produktif

5 telefon pintar Android paling nipis di dunia

1. VIVO X5 MAX

Sumber gambar: amazon.in

Android dengan badan paling kurus nampaknya kini dipegang oleh pengeluar Android berpengalaman, VIVO . Setelah kembali dari kematiannya, kali ini nampaknya VIVO ingin kembali ke zaman kegemilangannya. Dibuktikan dengan telefon pintar VIVO X5 MAX adalah telefon pintar paling nipis hari ini, dengan ketebalan hanya 4.75 mm.

2. OPPO R5

Sumber gambar: oppo.com

Untuk kedudukan kedua sebagai telefon pintar Android tertipis yang kini dipegang oleh OPPO R5 . Telefon bimbit yang dibuat oleh OPPO ini hanya mempunyai ketebalan 4.9 mm yang menjadikannya sangat nipis untuk dipakai. Lebih-lebih lagi, OPPO R5 juga dilengkapi dengan pemproses Qualcom 615 Octa-Core 1.5 GHz yang menjadikan penggunanya sangat selesa menggunakannya.

3. GIONEE ELIFE S5.5

Sumber gambar: youtube.com

Pada kedudukan ke-3 kini ditempati oleh GIONEE ELIFE , yang hanya mempunyai ketebalan 5.5 mm. Ditambah dengan layar Super AMOLED 5.0 ​​dan layar super HD 1920x1080 menjadikan GIONEE ELIFE S5.5 telefon pintar Android yang sangat keren untuk anda gunakan dengan memberi anda keselesaan tambahan.

4. VIVO X3

Sumber gambar: vivoglobal.com

Nampaknya kali ini VIVO tidak bermain dengan kemunculan semula, terbukti bahawa terdapat dua telefon pintar VIVO yang termasuk dalam barisan 5 telefon pintar Android paling nipis. Setelah menduduki posisi 1, di posisi 4 juga ditempati oleh VIVO X3 yang mempunyai ketebalan hanya 5.57 mm, dengan pemproses Octa-Core 1.7 GHz menjadikan VIVO X3 sebuah Telefon Pintar yang sangat keren untuk anda miliki.

5. HUAWEI ASCEND P6

Sumber gambar: youtube.com

Untuk kedudukan ke-5 atau terakhir adalah HUAWEI ASCEND P6 dengan ketebalan 6.5 mm, yang sangat sesuai untuk anda gunakan dalam aktiviti harian.

Mungkin itu adalah 5 Telefon Pintar Android Terkecil di dunia yang dapat disampaikan oleh Jaka. Bagaimana, anda berminat memiliki 5 telefon pintar Android di atas ? Jangan lupa tinggalkan pendapat anda di ruangan komen.

Artikel Berkaitan