7 Permainan Tekken Terbaik yang Pernah Ada, No. 7 Pasti Bermain Pemain Sebenar!

Tidak semua permainan dari siri Tekken ada di pasaran. Berikut adalah urutan 7 permainan Tekken dari yang terburuk hingga yang terbaik.

Tekken adalah francais permainan pertempuran popular yang dikeluarkan oleh syarikat permainan Jepun, Bandai Namco . Saya begitu popular, permainan ini dijadikan filem, anda tahu.

Siri permainan ini berkisar pada kejohanan King of the Iron Fist yang diadakan oleh Mishima Zaibatsu . Anda boleh memilih untuk memainkan watak kegemaran anda untuk memenangi kejohanan ini.

Permainan ini pernah popular sebagai permainan arcade pilihan untuk para gamer di Indonesia. Namun, sekarang Tekken telah merambah ke platform mana pun, termasuk mudah alih dan PC.

 • Tekken 7 (2015)
 • Tekken (1994)
 • Tekken 2 (1995)
 • Permainan Tekken Terbaik ...
 • 7 permainan Tekken terbaik yang pernah ada

  Pada masa ini, ada sejumlah permainan Tekken yang dirilis di pasar. Namun, tidak semuanya mendapat penghargaan positif dari peminat.

  Dalam artikel ini, Jaka akan memberitahu anda senarai 7 permainan Tekken terbaik yang telah disusun Jaka dengan yang terbaik.

  Lihatlah!

  1. Tekken 6 (2007)

  Tekken 6 adalah sebahagian daripada siri Tekken yang dikeluarkan pada tahun 2007. Dalam siri utama, Tekken 6 adalah permainan yang paling rendah diri, geng.

  Permainan ini mempunyai mod multipemain dan pemain tunggal. Namun, ramai yang mengatakan bahawa mod pemain tunggal permainan ini sangat membosankan.

  Kerana bos terakhir permainan ini, Azazel , tidak memberikan pengalaman bertarung yang menarik seperti siri permainan sebelumnya. Selain itu, permainan ini mempunyai mod kempen yang terlalu pendek.

  2. Tekken 7 (2015)

  Tekken 7 adalah siri permainan Tekken yang baru dikeluarkan di pasaran. Jarak yang jauh dari permainan sebelumnya membuat para pemain mengharapkan banyak dalam sekuel ini.

  Walaupun mode singleplayer dan kempen telah diperbaiki dalam siri ini, kehadiran watak yang terlalu OP membuat permainan tidak seimbang.

  Kehadiran Heihachi , Akuma , dan Kazuya merosakkan keseimbangan dalam permainan sehingga semua orang hanya akan memilih salah satu watak ini.

  3. Tekken (1994)

  Selanjutnya, ada permainan Tekken asli yang pertama kali diluncurkan pada tahun 1994. Walaupun sudah lama, permainan ini masih merupakan pilihan yang lebih baik daripada permainan terbaru.

  Tekken pertama menjadi asas bagi banyak permainan pertempuran lain untuk membuat permainan pertempuran dengan kegembiraan yang sama.

  Malangnya, watak dalam permainan ini sangat terhad. Yang positifnya, anda dapat menguasai watak kegemaran anda dengan lebih mudah dan menyelesaikan permainan.

  4. Tekken 2 (1995)

  Tekken 2, yang dirilis setahun setelah permainan pertamanya, merupakan langkah besar yang diambil oleh Bandai Namco. Kejayaan permainan pertama menjadikan permainan ini "naik taraf".

  Watak yang disediakan oleh permainan ini jauh lebih pelbagai. Watak seperti Devil Jin dan Lei Wulong adalah kegemaran peminat.

  Permainan ini juga menceritakan tentang asal-usul konflik dalam keluarga Mishima, terutama antara Kazuya dan Heihachi. Tekken 2 mempunyai suasana yang lebih gelap daripada permainan sebelumnya.

  Permainan Tekken Terbaik ...

  5. Tekken 4 (2001)

  Tekken 4 adalah permainan yang telah dilancarkan sejak 18 tahun yang lalu. Walaupun begitu, ramai yang menganggap permainan ini seperti alkohol, yang lebih tua, lebih enak.

  Permainan ini boleh menjadi pilihan bagi anda yang mencari permainan pertempuran dengan plot yang menarik dan permainan yang realistik.

  Tahap dalam permainan juga kreatif sehingga anda memerlukan kombo yang berbeza untuk memenangi pertarungan. Di samping itu, watak-watak dalam permainan ini berasa lebih bersemangat.

  6. Tekken 3 (1997)

  Permainan Tekken terbaik kedua dalam sejarah adalah siri ketiga, iaitu Tekken 3 , yang dikeluarkan pada tahun 1997. Permainan ini mempunyai mod cerita dan permainan yang seimbang.

  Pendalaman watak keren Jin Kazama, Hwoarang , dan Lin Xiaoyu , berjaya menjadikan permainan ini berjaya menarik minat pemain muda.

  Permainan ini juga memperkenalkan bos yang sangat menakutkan bernama True Ogre . Bagaimanapun, permainan ini sangat lengkap untuk anda yang mencari cadangan permainan.

  7. Tekken 5 (2004)

  Yang terakhir dan terbaik adalah Tekken 5 yang dikeluarkan pada tahun 2004 untuk platform PS2.

  Bukan sekadar Story Mode yang hebat, permainan ini juga dilengkapi dengan grafik dan soundtrack yang sama sekali tidak masuk akal.

  Tekken 5 dapat memberikan alasan yang masuk akal bersama dengan latar belakang setiap watak yang mendalam. Anda akan bersimpati dan berminat dengan sejarah watak tersebut.

  Mod arked di Tekken 5 juga sangat menyeronokkan, anda tahu. Anda boleh mempelajari semua kombo dari watak pilihan anda. Selain itu, reka bentuk pentas dalam permainan ini juga sangat menarik.

  Walaupun berusia 15 tahun, permainan PS2 terbaik sangat sesuai untuk anda yang gemar bermain game. Top up, geng!

  Demikianlah artikel Jaka mengenai susunan 7 permainan Tekken terbaik yang pernah ada dalam versi Jaka. Pada pendapat anda, permainan mana yang harus menjadi yang pertama?

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen yang disediakan, ok!

  Baca juga artikel mengenai Tekken atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan