Cara Mengatasi Permainan Mobile Legends yang Paksa Tutup (Keluar Sendiri) di Telefon Pintar

Kali ini Jaka akan memberikan 5 petua untuk mengatasi Mobile Legends yang terpaksa ditutup di Smartphone. Datang langsung melihat.

Adakah anda peminat permainan Mobile Legends? Sekiranya demikian, pasti akan mengecewakan sekiranya Mobile Legends yang anda mainkan berlaku secara dekat yang tentunya boleh mempengaruhi perjalanan perlawanan.

Bayangkan saja, ini perang yang lebih menggembirakan, anda tahu bahawa kegembiraan harus terganggu hanya kerana kekuatan dekat. Betul kecewa? Tapi, jangan marah dulu, kawan! Kali ini Jaka akan memberikan 5 petua untuk mengatasi Mobile Legends yang terpaksa ditutup di Smartphone. Ayuh, berjumpa dengan segera.

BACA JUGA
  • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
  • 15 Kaedah Berkesan untuk Mengatasi Android Mobile Back Slow
  • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

5 Petua untuk mengatasi Legenda Mudah Alih yang Memaksa Tutup pada Telefon Pintar

1. Kemas kini Aplikasi Mobile Legends

Kemas kini aplikasi akan menjadikan aplikasi lebih baru daripada sebelumnya, yang tentunya akan menjadi bug minimum yang boleh mempengaruhi permainan permainan. Sama seperti aplikasi lain, anda harus mengemas kini sehingga permainan Mobile Legends selesai terlebih dahulu untuk meminimumkan terjadinya bug atau ketinggalan, bahkan menutup secara dekat yang tentunya dapat membuat anda kecewa.

: 2. Buang Cache

Cache yang terkumpul pasti dapat menimbulkan ketinggalan ketika bermain, bahkan hingga titik penutupan kekuatan . Oleh itu, padamkan cache dalam permainan Mobile Legends sebelum memainkannya supaya anda dapat bermain dengan lebih lancar tanpa ada jeda dan tutup secara paksa.

3. RAM minimum 2 GB

Permainan Mobile Legends adalah permainan berkualiti tinggi yang tentunya akan memakan banyak ruang RAM untuk dapat memainkannya. Sekiranya RAM anda tidak kuat , penutupan paksa akan selalu dialami semasa bermain. Oleh itu, anda harus membeli telefon pintar yang mempunyai RAM sekurang-kurangnya 2 GB, kawan-kawan , supaya anda tidak ketinggalan dan memaksa!

4. Jaringan Mesti Kelancaran

Rangkaian telah menjadi perkara utama yang mesti dipertimbangkan ketika bermain Mobile Legends. Ini kerana jika rangkaian anda perlahan , ia pasti akan menyebabkan ketinggalan dan bahkan terpaksa ditutup. Oleh itu, pastikan rangkaian anda lancar sebelum bermain permainan Mobile Legends.

5. Pasang semula Aplikasi Mobile Legends

Cara terakhir yang boleh anda lakukan jika anda masih dekat adalah anda boleh memasang semula permainan Mobile Legends pada telefon pintar anda. Dengan ini, aplikasi yang anda muat turun akan menjadi versi terkini aplikasi yang tentunya lebih baik daripada sebelumnya.

Nah, itu 5 petua untuk mengatasi permainan Mobile Legends yang hampir ditutup pada telefon pintar. Sudah tentu kita tidak menginginkannya jika kita dilanda AFK hanya kerana Mobile Legends di telefon pintar kita ditutup secara tiba-tiba. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan