5 Permainan Android dengan Tema Sihir Paling Menyeronokkan dan Menyenangkan TANPA Internet

5 permainan Android dengan tema penyihir

Pelbagai permainan kini tersedia di telefon pintar Android . Bermula dari biasa, hingga luar biasa. Terdapat banyak permainan unik di Android, salah satunya adalah permainan dengan tema ajaib . Permainan seperti ini biasanya memerlukan kita melakukan sesuatu yang tidak mungkin berlaku.

Bercakap tentang sihir, ia tidak terlepas dari kata seram. Perkara mistik seperti sihir jika kita temui dalam dunia permainan mungkin tidak begitu menakutkan seperti sihir di dunia nyata . Tetapi walaupun begitu, dalam dunia permainan sihir juga dianggap sesuatu yang mistik . Permainan dengan tema seperti ini tentunya memberikan kesan tersendiri. Seperti apa permainan seperti itu? Daripada ingin tahu lebih baik pertimbangkan ulasan di bawah!

BACA JUGA
  • Jangan Beli! 5 Permainan Android Berbayar Ternyata Membuat KZL
  • 5 Permainan RPG Adventure Android Terbaik yang Tidak Akan Membuat Anda Menyesal!
  • 16 Permainan Pelik Dengan Tajuk Nyeleneh (Asli Indonesia!) (Bahagian 1)

Mesti Muat Turun! 5 Permainan Luar talian Android ini dengan Tema Penyihir yang Paling Menarik

1. Sekolah-sekolah Sihir

Schools Of Magic adalah permainan RPG dengan tema penyihir. Peranan watak permainan ini adalah penyihir kepala di sekolah. Permainan ini sangat menarik untuk dimainkan. Anda bukan sahaja menguruskan sekolah sihir di sini , tetapi terdapat banyak makhluk dan ahli sihir yang mesti anda perjuangkan. Ya, tentu saja dengan bertengkar dengan mereka. Terdapat bangunan, dan bangunan itu dapat memperkuat keajaiban watak anda . Semasa bertarung, anda boleh menyerang menggunakan sihir dan juga untuk membuat pertahanan memerlukan cara yang istimewa, tentunya dengan bantuan mantra yang ada . Walaupun percuma tidak terlalu bagus, permainan ini dijamin membuat anda ketagih!

2. Penyihir Bercakap

Talking Witch juga merupakan salah satu permainan penyihir yang terbaik dan menyeronokkan, tetapi sedikit berbeza dengan permainan sebelumnya. Kerana permainan ini cenderung sedikit lucu tetapi tetap menyeronokkan ! Anda akan diberi beberapa pilihan oleh seorang penyihir. Akan ada penyihir jahat yang menyerang dan anda diminta untuk membantu mengusir mereka. Anda juga boleh mengumpulkan duit syiling yang pastinya sangat berguna.

3. Fairyland Hidden Object Game World of Fairy Tale

Fairyland Hidden Object Game World of Fairy Tale adalah permainan sihir yang mesti anda cuba. Permainan ini akan mengundang anda untuk bertualang, mencari sesuatu yang sukar dicari alias tersembunyi. Menyediakan beberapa peringkat dan mendedahkan lokasi misteri. Untuk mencari objek tersembunyi, anda mesti menggunakan sihir watak . Selamatkan tempat dari serangan penyihir jahat, selesaikan teka-teki teka-teki, dan banyak lagi.

4. Sim Fantasi

Keempat adalah permainan yang akan mengundang anda untuk membangun kerajaan fantasi. Dalam permainan Fantasy Sim anda akan berpeluang dalam dunia sihir. Terdapat beberapa perkara yang mesti anda lakukan di sini seperti membina pangkalan, tembok pertahanan, untuk membina istana . Di samping itu terdapat banyak cabaran yang mesti dihadapi seperti raksasa dan roh. Misi yang paling penting adalah untuk menghancurkan semua musuh yang ada dan menguasai dunia sihir, untuk meningkatkan kemampuan watak maka anda boleh menggunakan beberapa sumber dalam permainan ini yang akan digunakan untuk mengikat masalah .

5. Penyihir dan Naga

Wizards and Dragons adalah permainan penyihir yang cukup sederhana, tetapi memberikan kesan tersendiri. Cara bermain permainan ini agak mudah. Anda hanya perlu menangkap dan mengumpulkan naga menggunakan sihir anda. Tetapi bukan hanya seekor naga yang harus anda kumpulkan, anda harus menangkap seekor naga yang mempunyai kekuatan tinggi. Di samping itu, anda juga boleh membuat ramuan khas yang kemudiannya akan digunakan untuk memudahkan misi.

Itulah 5 permainan Android dengan tema penyihir . Walaupun dari segi penampilan, 5 permainan di atas masih cukup sederhana, sekurang-kurangnya ia dapat menghilangkan kebosanan kita.

Artikel Berkaitan