15 laman web yang paling unik apabila anda bosan di pejabat Sangat teruja!

Kali ini Jaka ingin memberikan cadangan laman web yang paling unik dan hebat yang boleh anda lawati semasa anda bosan di pejabat. Dijamin, sangat menarik!

Sudah tentu anda tidak pernah merasa bosan ketika membuat kerja pejabat. Anda harap ada sesuatu yang dapat anda lakukan untuk menyegarkan minda anda.

Salah satu pilihan adalah bermain permainan. Tetapi Jaka merasakan hampir mustahil untuk bermain permainan pada waktu pejabat. Anda boleh, tetapi ada risiko anda akan dipecat segera oleh bos.

Oleh itu, lebih baik anda singgah ke 15 laman web paling menarik untuk dilawati apabila anda bosan!

 • Asoftmurmur.com
 • Agoodmovietowatch.com
 • Hackertyper.net
 • Muzik-map.com
 • Laman Web Lain yang Menarik. . .
 • 15 Laman Web Terbaik Ketika Bosan di Pejabat

  Senarai laman web di bawah ini pelbagai, geng! Ada yang mendidik, ada yang hanya untuk bersenang-senang.

  Apa yang jelas, anda boleh membuang masa dengan melayari laman web ini! Tetapi ingat, pastikan kerja anda mesti selesai semuanya!

  1. Geoguessr.com

  Yang pertama adalah geguessr.com . Di laman web ini, kita akan dibawa ke suatu tempat di seluruh pelosok dunia menggunakan teknologi Peta Google.

  Tugas kita adalah meneka lokasi dan memilihnya di peta. Semakin dekat kita meneka jarak ke jawapan sebenar, semakin tinggi nilai yang akan kita dapat!

  2. Asoftmurmur.com

  Seterusnya adalah asoftmurmur.com . Melalui laman web ini, kita dapat mendengar pelbagai jenis bunyi yang dapat berguna untuk menenangkan fikiran kita.

  Ada suara hujan, guruh, gelombang, angin, api, burung, serangga, hingga suara orang ramai. Anda boleh mencampurkan pelbagai bunyi untuk mendapatkan formula terbaik yang dapat membuat anda tenang

  3. Agoodmovietowatch.com

  Laman web ini sesuai untuk anda yang gemar menonton filem, geng! Agoodmovietowatch.com adalah laman web yang akan memberikan cadangan filem untuk anda tonton.

  Bukan hanya filem yang muncul di pawagam, anda juga akan mendapat cadangan untuk siri yang muncul di Netflix atau yang dijual melalui kedai digital.

  4. Hackertyper.net

  Shhh, ini agak rahsia, jadi jangan beritahu orang lain. Laman web ini dapat digunakan oleh anda untuk berpura-pura komputer anda diretas oleh pihak yang tidak dikenali.

  Hackertyper.com adalah laman web di mana anda boleh menaip watak apa pun untuk memaparkan garis kod seperti penggodam!

  5. Muzik-map.com

  Adakah anda bosan mendengar muzik seperti itu? Mengapa anda tidak mendengar lagu baru yang serupa dengan artis kegemaran anda?

  Music-map.com akan menunjukkan nama artis berkaitan dan mempunyai persamaan dengan artis kegemaran anda, geng! Yang mesti anda buat hanyalah memasukkan nama artis ke ruangan yang disediakan.

  Laman Web Lain yang Menarik. . .

  6. Twofoods.com

  Sekiranya anda adalah jenis orang yang sangat mementingkan pemakanan makanan yang anda makan, maka laman web twofoods.com sangat sesuai untuk anda.

  Di laman web ini, anda dapat membandingkan antara dua makanan. Anda dapat melihat nisbah kalori, karbon, lemak, dan protein yang terdapat dalam makanan.

  7. Theuselessweb.com

  Seperti namanya, laman web ini tidak akan melakukan apa-apa. Sebenarnya ada satu, theuselessweb.com akan membawa anda ke laman web lain yang sama-sama tidak berguna.

  Oleh itu, apabila anda tertekan kerana merasa tidak berguna, buka laman web ini. Anda akan merasa lebih berguna dari laman web ini.

  8. Thisissand.com

  Sekiranya anda bercita-cita menjadi artis lukisan pasir, mungkin anda boleh berlatih menggunakan laman web ini.

  Thisissand.com adalah laman web yang membolehkan anda menaburkan pasir berwarna-warni. Sekiranya sudah bagus, anda boleh membuat seni dari ini, geng!

  9. Theoatmeal.com

  Peminat Doodle pasti suka berlama-lama di laman web yang satu ini! Theoatmeal.com adalah laman web yang mempunyai begitu banyak coretan menarik dan penuh makna dan hiburan.

  Terdapat juga komik yang boleh anda baca secara percuma. Anda akan mendapat inspirasi atau ketawa kecil ketika meneroka laman web yang menarik ini.

  10. Supercook.com

  Tidak pasti apa yang anda mahu memasak dengan ramuannya? Anda mesti pergi ke laman supercook.com ini , geng!

  Anda hanya perlu memilih bahan apa yang ada di dalam peti sejuk anda. Kemudian, resipi makanan akan muncul yang boleh dibuat berdasarkan ramuan ini.

  11. Little Alchemy

  Little Alchemy adalah laman web di mana anda boleh bermain permainan teka-teki dengan menggabungkan pelbagai elemen di alam semesta.

  Contohnya, anda akan mendapat habuk dengan menggabungkan udara dan tanah. Anda mesti dapat membuka semua elemen yang ada dengan jumlah mencapai 580 elemen .

  12. Pixel Walaupunts.com

  Ingin mendapatkan motivasi untuk menghadapi masalah yang dihadapi? Cuba buka laman web pixel Meskipunts.co .

  Semasa membuka laman web ini, anda akan diminta memasukkan masalah apa yang mengganggu anda. Setelah selesai menulisnya, kata-kata semangat akan muncul!

  13. Stars.chromeexperiments.com

  Sekiranya anda merangkumi astrofilia atau menyukai perkara yang mencium bau alam semesta, anda mesti berhenti di laman web yang satu ini, geng!

  Stars.chromeexperiments.com adalah laman web yang akan memberi anda lawatan percuma di seluruh alam semesta kita, dengan cara yang susu.

  14. Unplugthetv.com

  Ramai yang berpendapat bahawa kualiti televisyen sekarang sangat buruk. Tidak hanya di Indonesia, di luar negeri juga mengalami fenomena yang sama.

  Oleh itu, terdapat laman unplugthetv.com yang akan memberi anda cadangan untuk rancangan yang lebih baik daripada rancangan di televisyen.

  Sekiranya anda merasa tidak sesuai, anda boleh menukar videonya dengan mudah. Semua video yang dipaparkan di laman web ini diambil dari Youtube.

  15. JalanTikus.com

  Hehehe, laman web terakhir yang akan dicadangkan oleh Jaka untuk anda ialah jalantikus.com , geng! Laman web di mana Jaka berada selalu memberikan maklumat terkini mengenai teknologi.

  Anda boleh mendapat faedah dengan membaca artikel di dalamnya. Oh ya, JalanTikus juga mempunyai saluran Youtube, anda tahu, bukan?

  Oleh itu, ini adalah geng, 15 laman web menarik terbaik apabila anda bosan di tempat kerja atau di kelas. Bagaimana dengan itu, semuanya seronok bukan? Terutama nombor terakhir, sungguh menyeronokkan!

  Apa yang penting, jangan biarkan anda mengabaikan tanggungjawab anda hanya kerana suka bermain di laman web cadangan Jaka!

  Baca juga artikel mengenai Laman Web atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan