Saksikan Pertandingan Drama Korea (2018), Cinta Berkembang di Pantai Kuba

Mencari cadangan mengenai drama Korea romantik terbaik? Lihat artikel Jaka untuk menonton drama Korea Encounter (2018)

Selain daripada inovasi teknologinya, Korea Selatan juga terkenal dengan drama yang dihasilkannya. Bukan hanya di Korea Selatan, drama Korea disukai oleh banyak orang di seluruh dunia.

Salah satu drama Korea paling hebat yang baru ditayangkan di Indonesia adalah Encounter . Drama ini dibintangi oleh Park Bo-Gum dan Song Hye-Kyo .

Seperti apa kisah dalam drama romantis ini? Lihat artikel Jaka berikut, geng!

 • Fakta Menarik mengenai Pertandingan Drama Korea (2018)
 • Tonton Pertandingan Drama Korea (2018)
 • Sinopsis Pertemuan Drama Korea (2018)

  Encounter menceritakan tentang seorang wanita bernama Cha Soo-Hyun (Song Hye-Kyo) yang merupakan anak perempuan seorang ahli politik yang kaya raya.

  Setelah Cha Soo-Hyun lulus dari kuliah, dia kemudian ditubuhkan dengan seorang lelaki kaya yang mempunyai perniagaan dan syarikat yang berjaya.

  Perkahwinan ini bukan berdasarkan cinta tetapi kerana untuk melicinkan kerjaya ayahnya sebagai ahli politik. Cha Soo-Hyun bersetuju kerana dia tidak mahu mengecewakan ayahnya.

  Sayangnya, hubungan perkahwinan Cha Soo-Hyun telah gagal kerana suaminya berselingkuh. Selepas perceraian, Cha Soo-Hyun lebih fokus pada kariernya dengan menjadi CEO di hotelnya.

  Sementara itu, Kim Jin-Hyeok (Park Bo Gum) adalah seorang pemuda biasa yang sedang mencari pekerjaan. Semasa mencari pekerjaan tetap, Kim Jin-Hyeok juga bekerja sambilan.

  Kim Jin-Hyeok mendapat panggilan wawancara untuk bekerja di sebuah hotel. Setelah menjalankan temu ramah, Kim Jin-Hyeok kemudian pergi ke Cuba.

  Di Cuba, dia bertemu Cha Soo-Hyun yang secara tidak sengaja menabraknya. Walaupun belum dikenali dan tidak pernah bertemu sama sekali, ada kepentingan antara keduanya.

  Namun, mereka berpendapat bahawa ini hanya untuk seketika dan bukan nasib mereka. Namun, tidak ada yang dapat meneka nasib seseorang.

  Ketika kembali ke Korea, Kim Jin-Hyeok mendapat kabar bahawa dia diterima bekerja di Hotel Donghwa . seperti nasib, Donghwa Hotel adalah hotel yang dimiliki dan diketuai oleh Cha Soo-Hyun.

  Bagaimana kisah ini berterusan? Tonton sendiri, ya.

  Fakta Menarik mengenai Pertandingan Drama Korea (2018)

  Berikut adalah beberapa fakta menarik dari drama Korea romantis, Encounter (2018) yang dijamin menjadikan anda lebih berminat untuk menonton.

  • Encounter adalah drama pertama yang dibintangi oleh Song Hye-Kyo selepas perkahwinannya dengan Song Joong-Ki pada 31 Oktober 2017.

  • Seperti Song Hye-Kyo, Encounter adalah kemunculan semula dari pelakon Park Bo-Gum setelah peranan terakhir dalam drama Moonlight Drawn by Clouds yang ditayangkan pada tahun 2016.

  • Song Hye-Kyo dan Park Bo-Gum mempunyai hubungan rapat dengan Song Joong Ki. Song Hye-Kyo adalah bekas isteri Song Joong-Ki, sementara Park Bo-Gum adalah teman rapat Song Joong-Ki.

  • Encounter menjadi drama Korea pertama yang berlangsung di Cuba, sebuah negara kepulauan di Wilayah Amerika Utara.

  • Drama Korea Encounter mengambil sedikit cerita dari filem kanak-kanak, Rapunzel dan Cinderella .

  Tonton Pertandingan Drama Korea (2018)

  MaklumatPertemuan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 8.6 (2945)
  Jangka masa 1 jam
  Genre Drama, Romantik
  Tarikh Udara 28 November 2018 - 24 Januari 2019
  Bilangan Episod 16 episod
  Pengarah Taman Shin-Woo
  Pemain Song Hye-kyo


  Jang Seung Jo

  Setelah menonton treler di atas, adakah anda berminat untuk menonton drama yang satu ini? Jangan risau, Jaka telah menyediakan pautan untuk menonton drama Korea Encounter (2018) di bawah.

  >>> Tonton Pertandingan Drama Korea (2011) <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai Perjumpaan Drama Korea (2018). Semoga artikel ini dapat menghiburkan dan berguna untuk anda, geng,

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan