5 Antivirus Komputer Terbaik dan Percuma Januari 2016

Melalui artikel ini, mari kita tunjukkan 5 antivirus terbaik dan percuma yang boleh anda gunakan untuk melindungi komputer anda dari semua perkara buruk, termasuk virus, perisian hasad, perisian berasingan, dan pelbagai ancaman lain.

Walaupun ancaman dalam bentuk virus dan malware pada akhir tahun 2015 dan memasuki awal 2016 tidak dihitung begitu banyak, tetapi itu tidak bermakna anda hanya boleh berehat. Membiarkan komputer terdedah ke dunia internet tanpa perlindungan bukanlah langkah bijak. Sebenarnya terdapat banyak pihak yang tidak bertanggungjawab yang ingin menggunakan semua data peribadi yang disimpan di komputer orang lain untuk pemerkasaan mereka pada masa akan datang.

Oleh itu, melalui artikel ini, mari kita tunjukkan 5 antivirus terbaik yang boleh anda gunakan untuk melindungi komputer anda dari semua perkara buruk termasuk virus, perisian hasad, perisian cetak, dan pelbagai ancaman lain . Oleh kerana pengguna komputer di Indonesia suka yang percuma, sudah tentu 5 antivirus di bawah ini bebas digunakan.

BACA JUGA
  • Op, Antivirus Ini Bahkan Membuat Kata Laluan Anda Dengan Mudah Diretas HACKER!
  • Perlu Menggunakan Antivirus pada Android?
  • Cara Menggunakan 68 Antivirus Serentak dalam Satu Komputer

5 Antivirus Komputer Percuma Terbaik Januari 2016

1. Keseluruhan Keselamatan 360

Jangan ragu-ragu lagi. Walaupun 360 Total Security adalah produk dari China, itu tidak bermaksud kualitinya adalah sekunder. Antivirus yang dibuat oleh Qihoo dari tahun ke tahun terus memberikan perubahan yang ketara. Bermula dari penampilan yang semakin moden, ke ciri-ciri yang tidak kalah jika dibandingkan dengan antivirus dari negara barat.

360 Total Security menawarkan ciri-ciri hebat seperti antivirus, antimalware, kotak pasir, membeli-belah dalam talian yang selamat, dan keselamatan masa nyata yang akan melindungi semua bentuk privasi, fail yang dimuat turun, pendaftaran, dan banyak lagi. Sekiranya anda ingin membelanjakan sedikit, 360 Total Security juga akan menyediakan pengoptimum sistem dan pembersih sampah .

Beijing Qihu Keji Co. Antivirus & Aplikasi Keselamatan Ltd. MUAT TURUN

2. Antivirus Percuma Avira

Avira menjadi salah satu syarikat antivirus dengan peningkatan kualiti yang terus meningkat. Bagi pengguna komputer yang merupakan veteran, mereka mungkin menyedari bahawa Avira masih muncul sebagai antivirus kuda hitam yang muncul di komputer awam. Kini mereka lebih sempurna dan mampu bersaing dengan syarikat besar lain seperti Norton dan Kaspersky.

Ciri pengimbas antivirus dan antimalware yang berkelayakan, ditambah dengan pangkalan data yang selalu dikemas kini secara berkala yang selalu disambungkan ke pelayan awan milik mereka, menjadi sebilangan kecil nilai tambah yang akan anda dapat. Di samping itu, Avira juga menyediakan alat untuk membantu membuang adware yang menyertai pemasang perisian yang luar biasa.

Avira Antivirus & Security Apps GmbH DOWNLOAD

3. Suite Keselamatan Pos Luar

Memasuki tahun 2016, Agnitum's Outpost, yang sebelumnya dimiliki oleh Yandex, kini menjadi salah satu syarikat internet terbesar di Rusia. Melalui Outpost Security Suite , anda akan mendapat banyak faedah yang mungkin tidak diperoleh daripada antivirus percuma yang lain. Ini memiliki fitur perlindungan real-time yang kuat dan dapat melindungi komputer dari semua ancaman, baik dalam bentuk file, foto, video, hingga e-mail. Agnitum Antivirus & Security Apps Ltd DOWNLOAD

4. Keselamatan Internet Comodo

Comodo Internet Security Antivirus yang datang dari jauh, tepatnya dari United Kingdom selalu memberikan kekaguman kepada mereka yang menggunakannya. Selain produk penyemak imbas yang popular tahun lalu, antivirus tidak kurang hebatnya. Dilengkapi dengan fitur seperti pengimbas dalam kerana dapat menghapus spyware, rootkit, hingga serangan botnet. Sememangnya, perisian ini tidak seefisien dengan perisian lain dari segi pengendalian RAM, tetapi ciri-cirinya yang baik patut dipertimbangkan. Comodo Antivirus & Security Apps DOWNLOAD

5. Antivirus Percuma Panda

Nama lucu, ciri hebat, itulah kalimat yang tepat untuk menggambarkan antivirus ini dari Sepanyol. Panda Free Antivirus selalu menawarkan jargon "pasang dan lupakan", kerana memang mereka merancang antivirus yang sangat mesra pengguna dengan penampilan yang bersih dan moden.

Sekiranya anda memerlukan antivirus dengan kemudahan Windows Defender, tetapi mempunyai ciri yang lebih lengkap, maka Panda Free Antivirus adalah jawapannya.

Antivirus & Security Apps Panda Security DOWNLOAD

Itu sahaja 5 Terabik Free Computer Antivirus Januari 2016 . Sekiranya anda benar-benar memerlukan perlindungan tambahan, maka antivirus ini harus sesuai untuk anda gunakan. Sekiranya kami terlepas apa-apa, jangan ragu untuk memberikan cadangan anda dalam komen di bawah.

Artikel Berkaitan