Cara melayari tanpa iklan di Android, mudah dan menjimatkan

Kami kadang-kadang kecewa dengan jumlah iklan yang muncul ketika melayari keren menggunakan penyemak imbas di Android. Untuk itu, kali ini Jaka akan memberi anda petua mengenai cara melayari tanpa iklan di Android.

Melayari adalah aktiviti yang sering dilakukan oleh pengguna telefon pintar. Walaupun tahap penggunaan penyemak imbas menurun kerana sebilangan besar laman web dan media sosial yang membuat aplikasi sendiri, penyemak imbas masih digunakan terutama ketika melayari laman web baru.

Sayangnya, kita kadang-kadang kecewa dengan jumlah iklan yang muncul ketika melayari keren menggunakan penyemak imbas di Android. Selain menjengkelkan, iklan yang muncul tidak jarang membuat telefon pintar kita ketinggalan, sehingga tidak mendorong kita untuk menjelajahi halaman lebih jauh.

Untuk itu, kali ini Jaka akan memberi anda petua mengenai cara melayari tanpa iklan di Android .

BACA JUGA
  • Cara Melayari dengan Selamat di Android, Pengguna Smartphone Mesti Tahu!
  • 5 Alat Sejuk untuk Penyemakan Imbas Selamat dan Anti-Peretasan
  • Ingin melayari Halal? Cuba Salam Penyemak Imbas Deh!

Cara melayari tanpa iklan di Android

Sumber gambar: Sumber: Tanah Pemasaran

Anda tidak perlu lagi kecewa atau takut telefon pintar ketinggalan semasa menyemak imbas kerana tip satu ini dijamin menjadikan anda dapat melayari keren dan menarik tanpa gangguan dalam pengiklanan. Tanpa berlama-lama, ikuti langkah-langkah di bawah ini di Android anda.

1. Pasang Aplikasi Penyemak Imbas Daya

Langkah pertama, anda perlu memasang penyemak imbas yang disebut "Power Browser - Fast Internet Explorer". Penyemak imbas ini boleh anda cari dan pasang secara percuma di Google Play Store.

Pasang: Penyemak Imbas Kuasa

2. Buka Aplikasi

Setelah penyemak imbas dipasang, teruskan ke langkah seterusnya, iaitu membuka penyemak imbas yang sudah ada dalam senarai aplikasi telefon pintar anda.

LIHAT ARTIKEL

3. Masukkan Alamat Web

Masukkan alamat web yang ingin anda kunjungi dan terokai. Setelah anda berada di laman web, kemudian perhatikan ikon perisai dengan tanda centang di kanan bawah skrin telefon pintar anda. Klik ikon.

4. Matikan atau sekat iklan

Aktifkan menyekat iklan di laman web dengan menggeser ikon di sebelah kanan menu " Adblocking " seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas. Selesai! Kini laman web yang anda tuju secara rasmi bebas dari iklan.

Itulah petua bagaimana menjelajah tanpa iklan di Android . Kini anda dapat menikmati masa melayari internet tanpa rasa takut diganggu lagi dengan nama iklan. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan