Cara Menstrim Video YouTube Walaupun Kuota Buruk

Penstriman video di Youtube sangat menyeronokkan, sehingga lupa bahawa kuota internet telah habis. Ini adalah cara anda menstrim video YouTube walaupun kurang kuota.

Trend streaming video di YouTube telah menjadi hiburan yang sangat menyeronokkan. Kini Indonesia telah menikmati perkhidmatan internet 4G LTE yang sangat pantas . Sehingga menjadikan aktiviti penstriman video lebih huru-hara dan penyanggaan minimum.

Walaupun menonton video di YouTube memang menyenangkan, jangan lupa bahawa kuota data internet anda terhad. Kecuali anda melakukan aktiviti ini menggunakan sambungan WiFi percuma . Jadi bagi anda yang masih ingin menonton video streaming di telefon pintar walaupun kuota terhad, JalanTikus memberi anda petua.

BACA JUGA
  • Cara Menstrim Video YouTube Walaupun Kuota Buruk
  • Ini adalah 10 YouTuber Terkenal di Indonesia
  • 7 Cara Muat turun Video YouTube pada Laptop Mudah Terkini 2020

Cara Menstrim Video YouTube Walaupun Kuota Buruk

Muat turun dan pasang Opera Mini terkini

Perisian Opera Penyemak Imbas Aplikasi DOWNLOAD Google Inc. Aplikasi Video & Audio MUAT TURUN

Opera baru-baru ini melancarkan kemas kini baru untuk aplikasi penyemak imbas Opera Mini untuk Android. Opera menyediakan ciri-ciri baru, di mana anda dapat menonton / menstrim video walaupun terdapat kuota yang rendah atau perkhidmatan internet yang perlahan. Fungsi ini adalah Video Boost , yang secara cerdas mengurangkan ukuran data video untuk mempercepat masa memuat dan mengurangi buffering. Jadi, ia akan menjimatkan penggunaan kuota internet anda dengan ketara. Inilah cara menggunakannya:

Cara Mengaktifkan Boost Video

  • Pertama buka Opera Mini, kemudian pilih logo Opera di kanan bawah. Ubah mod dan pilih mod tinggi , dan periksa ciri peningkatan video .
  • Sekarang ke menu tetapan, pilih susun atur .
  • Kemudian ubah ke mod 'tablet'.

TARAAA !!! Sekarang anda dapat youtube, ria walaupun anda kekurangan kuota. Walaupun kualiti video menurun secara mendadak, tetapi tidak buruk bahawa penting untuk menjimatkan kuota kan?

Artikel Berkaitan