Cara Memasang Tema Xiaomi MIUI pada Semua Android

Ingin merasakan prestasi ringan dan penampilan segar MIU tetapi tidak mempunyai telefon pintar Xiaomi? Terdapat cara untuk memasang tema Xiaomi MIUI di semua telefon pintar Android.

Xiaomi , yang dikenali sebagai Apple dari China berjaya mengembangkan pasaran global. Tidak hanya menawarkan telefon pintar murah dengan spesifikasi mewah, kejayaan Xiaomi tidak terlepas dari penampilan segar dan prestasi MIUI ringan.

Ingin mengalami MIUI, tetapi tidak mempunyai telefon pintar Xiaomi? Tenang, JalanTikus mempunyai cara untuk memasang tema Xiaomi pada semua Android .

BACA JUGA
  • Xiaomi Melancarkan Versi Global MIUI 7
  • Ulasan Xiaomi Mi Pad: Prestasi Tinggi dengan MIUI 6
  • ULASAN Xiaomi Redmi 2: Lebih hebat dengan sokongan MIUI 6 dan 4G

Ekspresi Percuma dengan Tema Xiaomi MIUI

Selain penampilan dan penampilannya yang ringan, MIUI lebih unggul berkat ciri tema yang dibawanya. Anda boleh mengekspresikan diri secara bebas melalui paparan telefon pintar anda. Dengan MIUI, anda dapat merasakan anda mempunyai penampilan baru setiap hari.

Cara Menggunakan MIUI pada Semua Android

Untuk dapat memasang tema Xiaomi MIUI pada semua Android, syaratnya ialah telefon pintar anda mestilah Android Lollipop dan sudah di-root . Tidak tahu cara root Android? Anda boleh membaca artikel berikut:

  • Cara Mengetahui Android Sudah Berakar atau Tidak
  • Cara Mudah untuk Root Android Lollipop 5.1 Tanpa PC
  • Cara Mudah untuk Root Semua Jenis Android tanpa PC

Sekiranya Android anda telah di-root, sila muat turun aplikasi MiHome dari pautan yang disediakan Jaka. Tetapi jangan memasangnya seperti apk biasa!

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Pembangun XDA

Untuk dapat menggunakan MiHome pada Android anda, anda mesti meletakkan apk MiHome yang anda muat turun di folder sistem / aplikasi . Gunakan aplikasi ES File Explorer atau Root Explorer untuk melakukan ini.

Produktiviti Aplikasi ES APP Group DOWNLOAD Alat Pembangun Aplikasi Moof Games Limited DOWNLOAD

Setelah dipindahkan, sila klik dan tahan pada fail apk, kemudian cari Properties . Di sini ubah _permission_ menjadi rw-r - r-- . Lihat gambar!

Seterusnya, sila pasang apk MiHome, yang izinnya telah diubah. Selesai.

Perbezaan antara MiHome dan Mi Launcher

Kerana MIUI sangat keren, banyak orang ingin menggunakannya. Salah satunya adalah Mi Launcher yang diilhamkan oleh MIUI. Tidak seperti Mi Launcher, anda dapat menjalankan pelbagai fitur MIUI, seperti Mi Talk , memasuki Xiaomi Theme Store , berbelanja di Mi Store , menggunakan Mi Wallet , dan banyak lagi di MiHome.

Apl Produktiviti Nikao DOWNLOAD

Malah ciri aplikasi isyarat dan sembunyikan berfungsi dengan sempurna. Jangan lupa, anda boleh menyesuaikan Tema MiHome mengikut citarasa anda.

Nah, itulah cara memasang tema Xiaomi MIUI pada semua Android. Berminat untuk mencuba MiHome agar anda dapat menikmati MIUI di Android anda? Selagi Android anda di-root dan menggunakan Android Lollipop, anda boleh mencubanya.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan