Beberapa Kelebihan Penyemak Imbas Baidu Yang Perlu Anda Ketahui

Banyak kelebihan ditawarkan dari penyemak imbas ini, tetapi malangnya penyemak imbas Cina ini kurang popular berbanding pesaingnya.

Baidu Browser (sebelumnya Baidu Spark Browser) adalah penyemak imbas web berasaskan Chromium , sama seperti Google Chrome. Banyak kelebihan ditawarkan dari penyemak imbas ini, tetapi malangnya penyemak imbas Cina ini kurang popular berbanding pesaingnya.

Dalam penampilan, Baidu mempunyai kelebihan penyemak imbas Chrome. Tetapi perbezaannya, baik pada versi desktop dan mudah alih, Baidu menawarkan laman web popular untuk diakses secara langsung oleh pengguna. Berikut adalah beberapa kelebihan penyemak imbas yang mempunyai logo seperti planet Saturnus dengan cincin merah jambu:

BACA JUGA
  • Penyemak Imbas Android Baidu, Penyemak Imbas Ringan dengan Ciri-ciri Penuh
  • Baidu Memasuki Talian Pembangun Aplikasi Android Terbesar
  • Baidu PC Lebih Cepat, Tingkatkan Prestasi PC Dengan Cepat

Kelebihan Penyemak Imbas Baidu yang Perlu Anda Ketahui

1. Pengurus Muat turun terbina dalam

Antara muka Penyemak Imbas Baidu menyediakan Facebook dan WhatsApp terbina dalam, aplikasi media sosial dan sembang yang paling popular, dan Muat turun Media. Dengan ciri ini, anda tidak perlu lagi memasang aplikasi pengurus muat turun yang lain, misalnya di YouTube dan platform streaming video dalam talian yang lain.

2. Antara muka yang terkenal seperti Chrome, dengan kulit yang boleh diganti

Sekiranya anda pengguna Chrome yang setia, anda pasti akan terbiasa dengan paparan yang ditawarkan oleh Penyemak Imbas Baidu, termasuk ciri Menu Bar untuk menyimpan URL yang sering dikunjungi. Tetapi bezanya, Baidu Browser menyediakan fitur kulit yang dapat diubah dengan berbagai pilihan tema, hingga penyesuaian tema.

3. Tangkapan Skrin Secara Langsung dari Penyemak Imbas

Sekiranya pada penyemak imbas seperti Penyemak Imbas Chrome atau UC, anda perlu menggunakan jalan pintas CTRL + PrintScreen , ciri tangkapan skrin dalam Penyemak Imbas Baidu menyediakan tangkapan skrin langsung pada antara muka, dengan pilihan untuk seluruh halaman atau wilayah.

4. Boleh Memilih Penyimpanan Tempatan Yang Diinginkan

Semasa memuat turun video, muzik, gambar, dokumen, atau jenis fail lain, Baidu selalu bertanya di mana anda ingin menyimpannya. Tidak seperti Chrome, semua hasil muat turun kami akan masuk ke Muat turun Kedai Tempatan .

5. Terdapat Ciri Maklum Balas

Penyemak imbas Baidu di komputer anda menghadapi masalah? Cukup masukkan aduan anda di menu Maklum Balas yang terletak berhampiran kulit tema.

Artikel Berkaitan