Cara Hebat untuk Membuka Kunci Skrin Menggunakan Gerakan Tangan

Adakah anda tahu program Cabaran I / O Eksperimen Android Google? Untuk tahun 2016, salah satu pemenangnya adalah aplikasi skrin kunci berasaskan isyarat yang membolehkan anda membuka kunci skrin menggunakan isyarat tangan. Sangat hebat.

Adakah anda tahu program Cabaran I / O Eksperimen Android Google? Eksperimen Android adalah tempat untuk mempamerkan semua projek Android kreatif dan mengajak semua pembangun untuk menyerahkan hasil eksperimen mereka.

Untuk tahun 2016, salah seorang pemenang jatuh ke aplikasi skrin kunci berasaskan isyarat yang dipanggil GestureLock . Dengan aplikasi ini, anda dapat membuka telefon pintar hanya dengan bergerak. Sangat keren, berminat untuk mencuba?

BACA JUGA
  • Jadikan LockScreen Lebih 'berminyak' dengan Corak 6x6
  • Aplikasi Skrin Kunci Terbaik Untuk Telefon Android
  • Buat Android LockScreen Seperti iOS dengan Mudah

Canggih! Inilah Cara Keren untuk Buka Kunci Skrin Menggunakan Gerak Tangan Tangan

1. Pasang Skrin Kunci GestureLock Gesture

Projek Percubaan Android ini sememangnya memudahkan kaedah inovatif untuk menggunakan keupayaan unik platform Android. Buka kunci skrin dengan gerak isyarat, tentu saja, cara baru yang cukup unik bukan. Pertama, anda memuat turun aplikasi GestureLock Gesture Lockscreen di Google Play Store terlebih dahulu.

2. Susun Pergerakan

Selepas anda memasangnya dan membukanya, anda akan diberi panduan secara langsung mengenai cara menggunakan GestureLock. Cuma klik Teruskan dan Baiklah saya sudah bersedia! Seterusnya, kami mula merakam pergerakan yang anda mahukan. Pergerakan mesti sekurang-kurangnya 2 saat, bagaimana menahan ikon bulat besar dan melakukan pergerakan 3 kali.

3. Tetapkan PIN

Seterusnya adalah menetapkan PIN anda sebagai sandaran sekiranya anda lupa pergerakan tangan anda. Mungkin ini akan berlaku pada sebilangan orang ketika masih awal. Nah, sekarang cuba matikan dan kemudian hidupkan skrin, skrin kunci belum diganti. Anda membuka tetapan dan tidak menggunakan pelindung kunci skrin, seperti sapu, corak, pin, dan kata laluan.

Kini anda dapat membuka kunci skrin anda dengan gerakan, anda boleh mencuba semua jenis pergerakan tangan yang rumit. Sekiranya bosan, cukup tekan ikon kunci untuk membuka kunci skrin dengan PIN.

4. Jadi kelihatan sejuk atau pelik?

Bagaimana jika orang lain melihat anda menggerakkan tangan anda? Mungkin anda kelihatan keren atau mengatakan pelik. Tetapi, bagaimana ini boleh menjadi alternatif untuk menghilangkan kebosanan pada telefon pintar Android anda.

Masih banyak aplikasi menarik dari Percubaan Android yang mungkin akan dibincangkan kemudian. Bentuk sokongan Google ini pastinya menjadikan para pembangun lebih bersemangat dalam membuat aplikasi kreatif dengan ciri baru atau ciri khas yang dimiliki oleh Android. Ia juga dapat meneroka bagaimana kita berinteraksi antara satu sama lain. Selamat mencuba!

Artikel Berkaitan