Permainan Menipu Android Terbaik yang Membawa Anda ke Tahun 90an!

Datang nostalgia hingga 90-an dengan memainkan cadangan sekolah lama terbaik dari Jaka!

Tahun demi tahun, begitu juga permainan yang mengubah generasi. Adakah anda terlepas bermain sekolah lama atau permainan retro seperti sebelumnya ?

Sekiranya anda dilahirkan pada tahun 90-an, anda pasti merasa bermain ding-dong atau Nintendo, yang masih mempunyai grafik 8-bit.

Sekarang Jaka membawa anda kembali ke masa lalu bukan dengan mesin masa, tetapi dengan permainan sekolah lama terbaik yang boleh anda mainkan di Android. Mari lihat senarai permainan di bawah!

 • Street Fighter IV Champion Edition
 • PAC-MAN
 • Jalan Klasik Rage
 • BINTANG BLAZING
 • MEGA MAN 6 BERGERAK
 • Sonic the Hedgehog Classic
 • Pong
 • TETRIS
 • Larian Super Mario
 • Permainan nostalgia lama terbaik untuk Android

  Kategori permainan sekolah lama terbaik yang disenaraikan Jaka mempunyai grafik 8 hingga 16 bit, iaitu zaman Nintendo (NES) hingga Nintendo Genesis (SNES). Sebilangan permainan klasik ini dibawa oleh pembangun ke platform alat.

  Mari kita sama-sama melihat permainan apa:

  1. SLUG LOGAM

  Permainan sekolah lama terbaik pertama adalah Metal Slug , permainan menembak terbaik pada zamannya. Sebelumnya ia dimainkan pada mesin dingdong, tetapi sekarang anda boleh memainkannya di Android.

  Anda akan menjadi pahlawan seperti Rambo yang bersedia untuk melawan banyak musuh dan robot, bukan sahaja terdapat juga lelaki zombi.

  Permainan ini mempunyai grafik 2D yang menjadikannya nostalgia, mari kita bermain permainan!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 12+
  Saiz Permainan 13MB
  Android minimum 2.3.3 dan ke atas
  Harga Rp. 45,000

  2. Street Fighter IV Champion Edition

  Siapa yang suka bermain permainan pertempuran Street Fighter yang terbaik?

  Sekiranya anda, anda mesti mencuba permainan Street Fighter IV Champion Edition ini . Dengan membawa grafik khas permainan klasik yang dikemas kini menjadi 2.5D.

  Anda boleh memilih lebih dari 30 watak dengan gaya pertempuran yang berbeza dan unik, dan terdapat mod single dan multiplayer yang ketagihan.

  Mari bermain permainan secara percuma di Android sekarang!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 12+
  Saiz Permainan 21MB
  Android minimum 4.4 dan ke atas

  3. PAC-MAN

  Nah, jika permainan yang satu ini anda mesti bermain sebagai pencinta permainan arcade, iaitu lelaki PAC-MAN . Pac-Man adalah permainan sekolah lama terbaik yang paling popular pada zamannya.

  Cara bermain adalah dengan memakan titik putih yang terdapat di seluruh peta sambil mengelakkan musuh. Setelah makanan habis anda akan dibawa ke tahap yang lebih tinggi.

  PAC-MAN Android mempunyai tahap yang lebih baru dengan cabaran baru. Main dan catat kedudukan di papan skor.

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 44MB
  Android minimum 4.4 dan ke atas

  4. Jalan Rage Classic

  Streets of Rage Classic mampu membawa anda kembali ke zaman kuno dengan gaya permainan, visual dan audio klasik yang menyeronokkan.

  Anda akan menjadi pahlawan yang ditugaskan untuk memerangi Mr. X, raja semua penjahat di Streets of Rage Classic, bukan musuh dalam Resident Evil 2.

  Anda juga boleh bermain dengan rakan anda dalam berbilang pemain Wi-Fi tempatan untuk bermain lebih keren.

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Saiz Permainan 43MB
  Android minimum 4.4 dan ke atas

  5. BINTANG BLAZING

  Selanjutnya adalah BLAZING STAR , permainan kapal terbang klasik dengan grafik 2D yang pasti akan membawa anda kembali ke masa lalu.

  Anda boleh memilih 6 jenis pesawat dengan mod permainan misi yang menarik. Anda juga boleh bermain dengan rakan, cukup sambungkan permainan anda dengan Bluetooth, tidak perlu orang internet!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Saiz Permainan 6.9MB
  Android minimum 2.3.3 dan ke atas
  Harga Rp. 15,000

  6. MEGA MAN 6 BERGERAK

  MEGA MAN, permainan aksi yang menarik kini kembali menggunakan Android dengan nama MEGA MAN 6 MOBILE . Permainan ini adalah kisah keenam MEGA MAN.

  Anda boleh memilih 2 mod kesukaran, normal dan sukar. Anda juga boleh mengatur permainan untuk mempunyai ciri getaran.

  Gaya permainan tidak berbeza dengan permainan klasik, hanya sekarang anda bermain dengan menyentuh skrin, tidak menekan butang lagi.

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Saiz Permainan 69MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas
  Harga Rp. 29,000

  7. Sonic the Hedgehog Classic

  Sekiranya Sonic pasti anda kenal lelaki, watak landak biru yang pandai berlari. Anda akan merasa nostalgia ketika bermain permainan ini.

  Terlebih lagi, permainan Sonic the Hedgehog Classic ini dilancarkan di Android secara percuma! Anda akan merasakan kegembiraan yang sama dengan hanya modal HP.

  Seperti permainan klasik, anda akan menjadi Sonic yang berani dan mengumpulkan gelang emas dan mengalahkan Dr. Telur Bagus!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 54MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  8. Pong

  Seterusnya adalah permainan mudah tetapi dapat mengisi masa lapang dan nostalgia anda dengan rakan atau teman wanita. Pong ini adalah permainan lama untuk nostalgia yang boleh anda mainkan di luar talian.

  Cukup permainan sederhana dan klasik tanpa grafik yang dapat membuat anda gembira, cubalah permainan ini secara percuma sekarang!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 54MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  9. TETRIS

  Untuk TETRIS, pasti anda tahu, permainan teka-teki terbaik pada masanya. sederhana tetapi dapat menajamkan otak anda.

  Permainan sekolah lama yang terbaik adalah menggunakan Android dengan pelbagai mod permainan dan grafik interaktif tanpa mengubah keseronokan permainan.

  Anda juga boleh menandingi mata dengan rakan media sosial anda dalam permainan ini. Mari bermain permainan secara percuma sekarang!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 57MB
  Android minimum 3.0 dan ke atas

  10. Larian Super Mario

  Adakah anda sering bermain Super Mario Bros?

  Sekarang ada juga untuk Android dengan nama Super Mario Run , ya memang grafiknya telah berubah menjadi lebih nyata dan lucu. Namun, gaya permainan 2D masih dikekalkan.

  Anda juga boleh bermain dalam pelbagai mod dengan pelbagai watak untuk dipilih. Lebih hebat lagi, permainan ini percuma untuk anda muat turun di tablet Android! Mari bermain permainan sekarang.

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 80MB
  Android minimum 4.2 dan ke atas

  Itulah permainan sekolah lama terbaik di Android yang boleh anda mainkan untuk mengingatkan pada tahun 90-an. Permainan retro masih bagus untuk dimainkan bukan?

  Jaka sangat suka bermain PAC MAN, bagaimana dengan anda? Tulis permainan sekolah lama kegemaran anda di ruangan komen, kawan-kawan, sampai jumpa di artikel permainan seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai permainan Android atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan