Inilah Cara Membeli Aplikasi di Play Store Percuma yang Sah

Aplikasi untuk sistem Android banyak dan canggih. Tetapi sayangnya, tidak semua aplikasi percuma. Sebenarnya, sangat bagus, aplikasi ini biasanya berbayar. Penyelesaiannya, mari kita lihat cara membeli aplikasi di Play Store secara percuma

Android adalah sistem operasi telefon pintar nombor satu di dunia sekarang. Salah satu yang menjadikannya kegemaran, kerana terdapat banyak aplikasi canggih untuk Android.

Aplikasi untuk sistem Android banyak dan canggih. Tetapi sayangnya, tidak semua aplikasi percuma. Sebenarnya, sangat bagus, biasanya aplikasi berbayar. Penyelesaiannya, mari kita lihat cara membeli aplikasi di Play Store yang bebas dari segi undang-undang.

BACA JUGA
  • 7 Aplikasi Android Terbaik Di Bawah 10MB
  • Hebat! Aplikasi ini Dapat Mengganti Fungsi 6 Aplikasi Android Lain
  • Cara Super Cepat untuk Membuka Aplikasi di Android

Cara Membeli Aplikasi di Play Store Percuma yang Sah

Sumber gambar: Gambar: MobiPicker

Seperti yang dikatakan Jaka, kaedah ini sah atau rasmi dari Google. Oleh itu, anda tidak perlu risau, kerana Jaka tidak memberitahu anda bagaimana melakukan kading atau sejenisnya. Agar tidak mudah, rujuk cara membeli aplikasi di Play Store secara percuma ...

Langkah Membeli Aplikasi di Play Store secara Percuma

Langkah 1

Muat turun dan pasang aplikasi yang disebut "Google Opinion Rewards" . Aplikasi ini tidak akan anda temui di Google Play Store, anda boleh memuat turunnya melalui pautan berikut.

Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN

Langkah 2

Buka aplikasi yang baru anda pasang, kemudian isikan data peribadi anda.

Langkah 3

Setelah akaun anda dibuat, tunggu Google membuat tinjauan. Sekiranya ada tinjauan, pemberitahuan akan keluar.

Langkah 4

Sekiranya anda sudah mempunyai pemberitahuan tinjauan, ikuti dan isi tinjauan ringkas dari Google. Setelah selesai, wang akan masuk terus ke "Google Play Credit" .

Langkah 5

Setelah anda dapat dan mengumpulkan wang, anda boleh membelanjakannya untuk sebarang aplikasi di "PlayStore" .

Walaupun senang, tetapi cara membeli aplikasi di Play Store percuma mempunyai satu kelemahan. Kelemahannya ialah anda harus sedikit sabar. Selamat mencuba! Oh ya, pastikan anda juga membaca artikel yang berkaitan dengan Play Store atau tulisan menarik lain dari 1S.

Sepanduk: ShutterStock

LIHAT ARTIKEL

Artikel Berkaitan