10 Emulator Nintendo DS Terbaik untuk Android dan PC, Dijamin Anti-Lag!

Ingin bermain permainan terbaik dari Nintendo DS tetapi tidak mempunyai konsol? Jangan risau, muat turun emulator NDS terbaik untuk Android dan PC dalam artikel ini!

Nintendo DS adalah salah satu konsol paling popular yang pernah dikeluarkan. Terdapat begitu banyak permainan NDS legenda hingga sekarang.

Bermula dari Mario Kart DS , Pokemon HeartGold & Soulsilver , The World Ends with You , dan banyak lagi. Sekiranya anda tidak pernah bermain, jangan risau.

Sebabnya, anda dapat merasakan kegembiraan permainan Nintendo DS terbaik melalui emulator NDS yang boleh anda pasangkan pada PC atau Android anda.

 • Emulator NDS terbaik untuk PC
 • Bonus: Cara Mudah untuk Bermain Nintendo DS Games pada Telefon Pintar Android
 • 10 Emulator NDS Terbaik untuk Android dan PC

  Terdapat begitu banyak emulator Nintendo DS yang boleh anda muat turun. Namun, tidak semua emulator ini dapat menjalankan permainan NDS dengan lancar.

  Dalam artikel ini, Jaka akan memberitahu anda 10 emulator NDS terbaik yang boleh anda gunakan, baik di PC dan telefon pintar Android anda.

  Pasti anda tidak sabar, bukan? Sekiranya ada, sila rujuk artikel Jaka berikut, geng!

  Emulator NDS terbaik untuk Android

  Pertama sekali, Jaka akan memberitahu anda tentang beberapa emulator NDS terbaik yang boleh anda pasangkan pada telefon pintar Android anda.

  1. Emulator DraStic DS

  DraStic DS Emulator adalah emulator NDS yang disyorkan jika anda ingin mengalami pengalaman bermain NDS yang sebenar dan lancar.

  Emulator ini dapat memainkan hampir semua permainan NDS yang anda mahukan. Banyak ciri yang dimiliki oleh emulator ini.

  Kerana kualiti yang tinggi, jangan terkejut jika anda perlu membayar untuk mendapatkan emulator ini. Tidak mahal, anda hanya perlu membayar Rp67 ribu untuk memuat turun emulator ini.

  MaklumatEmulator DraStic DS
  Pemaju Exophase
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (98,341)
  Saiz 14MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 4.4
  Harga Rp67,000
  MUAT TURUN Apl

  2. EmuBox

  EmuBox adalah versi emulator yang lebih baru berbanding emulator lain dalam senarai ini. Emulator ini mempunyai banyak sistem yang serasi, termasuk PlayStation , SNES , dan NDS .

  Di samping itu, EmuBox juga mempunyai penampilan yang sederhana tetapi tetap keren, geng. Bukan hanya penampilan, emulator ini juga berfungsi dengan baik.

  Anda boleh memuat turun EmuBox secara percuma, anda tahu. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa emulator percuma pasti akan dipenuhi dengan iklan.

  MaklumatEmuBox
  Pemaju EmuBox JSC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (98,341)
  Saiz 43MB
  Pasang 500K +
  Android Minimum 4.1
  Harga Percuma
  MUAT TURUN Apl

  3. nds4droid

  Seterusnya di nombor 3 ada nds4droid , geng. Emulator Android NDS ini adalah salah satu emulator tertua berbanding dengan semua emulator dalam senarai ini.

  Walaupun sudah lama tidak dikemas kini, emulator ini mempunyai sifat sumber terbuka sehingga semua orang dapat mengembangkannya sendiri.

  Anda boleh memuat turun emulator ini secara percuma tanpa iklan. Malangnya, emulator ini kadang-kadang mempunyai masalah yang perlahan, walaupun tidak banyak.

  Maklumatnds4droid
  Pemaju Jeffrey Quesnelle
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.4 (110.603)
  Saiz 8.8MB
  Pasang 10M +
  Android Minimum 2.3.3
  Harga Percuma
  MUAT TURUN Apl

  4. RetroArch

  RetroArch adalah emulator serba boleh. Sebabnya, emulator ini bukan sahaja dapat menjalankan permainan DS, tetapi juga dapat menjalankan permainan SNES, Game Boy Advance , dan banyak lagi.

  Sebelum ini, anda harus memasang sistem yang anda mahukan terlebih dahulu. Ini bermakna anda mesti memuat turun teras RetroArch dan NDS terlebih dahulu.

  Anda boleh memuat turun emulator ini secara percuma di Google Play Store . Walaupun percuma, permainan yang anda mainkan tidak akan terganggu oleh iklan.

  MaklumatRetroArch
  Pemaju Libretro
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.9 (26,368)
  Saiz 96MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 4.1
  Harga Percuma
  Aplikasi Produktiviti Libretro MUAT TURUN

  5. Emulator NDS

  Emulator NDS terbaik di Android ialah NDS Emulator . Walaupun baru, anda tidak akan kecewa ketika menggunakan aplikasi yang satu ini.

  Emulator ini mempunyai semua ciri asas yang dimiliki emulator lain. Permainan NDS yang dijalankan melalui emulator ini juga dapat berfungsi dengan baik.

  Oleh kerana percuma, sememangnya emulator ini masih mempunyai pepijat dan iklan yang cukup menjengkelkan. Walaupun begitu, emulator ini boleh menjadi cadangan.

  MaklumatEmulator NDS
  Pemaju Studio CPU
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.0 (46,047)
  Saiz 19MB
  Pasang 1M +
  Android Minimum 4.0.3
  Harga Percuma
  MUAT TURUN Apl

  Emulator NDS terbaik untuk PC

  Setelah membincangkan emulator NDS terbaik untuk telefon pintar Android anda, Jaka kini akan memberitahu anda emulator terbaik yang boleh anda pasangkan pada PC. Lihatlah!

  1. DeSmuME

  DeSmuME adalah salah satu emulator NDS terbaik untuk PC. Emulator ini benar-benar digunakan oleh penggodam, pelari cepat, YouTuber, dan pemain kasual.

  DeSmuME mempunyai pelbagai ciri yang boleh anda lengkapkan dengan memasang mod yang boleh anda cari di internet.

  DeSmuME adalah program asas untuk emulator Android NDS, seperti RetroArch dan OpenEmu. Emulator ini serba boleh, geng.

  MUAT TURUN Apl

  2. NeonDS

  Seterusnya, terdapat emulator NDS untuk PC yang dipanggil NeonDS , geng. Anda boleh menjalankan emulator ini pada sistem operasi Windows baru walaupun sekolah lama.

  Emulator ini mampu menyokong beberapa permainan Nintendo yang popular, anda tahu. Jangan risau, permainan kegemaran anda tidak akan berjalan di emulator ini.

  Walaupun sudah lama tidak dikemas kini, emulator ini tetap berfungsi dengan baik. Anda juga boleh memuat turun emulator ini secara percuma.

  MUAT TURUN Apl

  3. Tiada $ GBA

  No $ GBA adalah emulator pelbagai fungsi yang dapat menjalankan permainan dari NDS, NDS Lite, dan Game Boy Advance dengan lancar.

  Emulator ini dapat dijalankan pada sistem operasi Windows Vista, Windows 7, Windows 8, dan Windows 10. Emulator ini juga mempunyai keserasian yang tinggi untuk semua permainan NDS.

  Sama seperti namanya (No $), anda tidak memerlukan wang untuk memuat turun emulator terbaik yang satu ini. Percuma, geng!

  MUAT TURUN Apl

  4. iDeaS

  Pada nombor 9 dihuni oleh iDeaS NDS Emulator. Emulator yang satu ini telah lama beredar di pasaran dan tidak mendapat sebarang kemas kini.

  Namun, itu tidak bermakna emulator ini tidak dapat digunakan oleh anda. iDeaS masih dapat menjalankan permainan kegemaran anda tanpa halangan yang ketara.

  Banyak permainan popular yang disokong oleh emulator yang boleh anda muat turun secara percuma. Bermula dari permainan Super Mario 64 DS hingga Pokemon Diamond & Pearl .

  MUAT TURUN Apl

  5. Gambar Emulator 3DS

  3DS Emulator Image adalah emulator Nintendo 3DS yang boleh anda gunakan untuk memainkan permainan 3DS dan Nintendo DS juga.

  Kerana ia dirancang untuk menjalankan permainan 3DS yang sebenarnya lebih sejuk dan lebih berat, pasti menjalankan permainan NDS hanya terasa seperti memusingkan tangan, geng.

  Emulator yang satu ini mempunyai sifat sumber terbuka yang memudahkan modder atau pembangun yang ingin mengembangkan citra pada masa akan datang.

  MUAT TURUN Apl

  Bonus: Cara Mudah untuk Bermain Nintendo DS Games pada Telefon Pintar Android

  Anda telah memuat turun apk emulator NDS tetapi bingung bagaimana menggunakannya? Jangan risau, geng Periksa secara langsung artikel Jaka berikut:

  LIHAT ARTIKEL

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 10 emulator NDS terbaik yang boleh anda gunakan untuk bermain permainan Nintendo DS di PC atau telefon pintar Android anda.

  Semoga artikel ini bermanfaat dan dapat menghiburkan anda, geng. Jumpa di artikel Jaka yang lain!

  Baca juga artikel mengenai Emulator atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan